• Strategia Autor: ~Jazi [94.40.47.*]
    Teraz trzeba czekać na publikację strategii i rozwoju. Nie ukrywam że mam co do niej swoje oczekiwania. Chodzi mi o styl i zakres przekazanych informacji. Sądząc jednak po determinacji z jaką do tej pory mamy do czynienia ze strony zarządu można mieć nadzieję że będzie dobra. Czekam z niecierpliwością.
  • Re: Strategia Autor: ~ZodiakalnyByk [5.173.204.*]
    Jazi…

Artur Górski.

To chyba wystarczy jeśli chodzi strategiczny rozwój spółki.
  • Re: Strategia Autor: ~Jazi [37.30.54.*]
    Oczywiście. Napisałem ZARZĄD żeby się P.Sylwia nie obraziła
  • Re: Strategia Autor: ~Staszek [37.31.28.*]
    Przypuszczam, ze strategia dotyczaca rozwoju byla opracowana juz w momencie zakupu spolki. W tej chwili bardziej kluczowe bylyby szczegoly dotyczace nowego produktu i jakies wstepne badania rynkowe. Czas na konkrety.
  • Re: Strategia Autor: ~Jazi [37.30.54.*]
    Dokładnie tak jak mówisz. Wydaje mi się że strategia była już na samym początku. Kluczem do tego aby się powiodła jest to czy mamy już gotowy produkt aby go w tej strategii osadzić.
  • Re: Strategia Autor: ~ZodiakalnyByk [5.173.21.*]
    Wydaje mi się że produkt już jest tyle że teraz misie się go otworzyć na lini produkcji.
  • Re: Strategia Autor: kamkoko [104.28.45.*]
    Aurumaris Professional

Poczytajcie sobie o tej firmie i o tym jak szerokie zastosowanie w kosmetologii ma grafen. W skrócie. Grafen będzie prawdziwą rewolucją w świecie kosmetycznym i będzie z powodzeniem stosowany w makijażu okolic oczu, produktach do włosów, podkładach, szminkach i produktach przeciwstarzeniowych
  • Re: Strategia Autor: ~Jazi [5.173.226.*]
    Wklejam ten tekst dla kolegi, który kiedyś dyskutował że mną na tym forum. Nie pamiętam już kto to był. Dyskusja odnosiła się do zastosowania grafenu w lakierach do paznokci które utwardza się światłem UV. Mówiłem wtedy że ten sposób utwardzania lakieru może powodować raka - podplytkowego czyraka. Zdarza się to rzadko ale jednak. Oto wpływ grafenu aby temu zapobiegać.

Grafen może chronić przed promieniowaniem UV na kilka sposobów:

1. Pochłanianie promieniowania UV – grafen ma zdolność absorbowania szerokiego zakresu fal elektromagnetycznych, w tym promieniowania ultrafioletowego (UV). Dzięki temu może działać jako naturalny filtr UV, pochłaniając szkodliwe promieniowanie i zmniejszając jego wpływ na skórę.

2. Rozpraszanie promieniowania – struktura grafenu pozwala na rozpraszanie światła, co dodatkowo ogranicza penetrację promieni UV do głębszych warstw skóry.

3. Ochrona antyoksydacyjna – ekspozycja na promieniowanie UV prowadzi do powstawania wolnych rodników, które przyspieszają starzenie się skóry. Grafen wykazuje właściwości antyoksydacyjne, co pomaga neutralizować te szkodliwe cząsteczki i zmniejszać stres oksydacyjny.

4. Bariera ochronna – grafen może tworzyć cienką warstwę ochronną na skórze lub powierzchni materiału, co zmniejsza przenikanie promieniowania UV.

Dzięki tym właściwościom grafen ma potencjał do zastosowania w kosmetykach przeciwsłonecznych oraz w produktach chroniących skórę przed fotostarzeniem.
  • Re: Strategia Autor: ~Jazi [5.173.226.*]
    Nie trzeba dużo myśleć co to cudo może zrobić w kremach i kosmetykach do opalania. To jest rynek wręcz kosmicznych rozmiarów. Oby Pani Sylwii udało się stworzyć skuteczną recepturę.
[x]
HILANDER 1,75% 2,33 2025-09-22 15:02:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.