Teraz trzeba czekać na publikację strategii i rozwoju. Nie ukrywam że mam co do niej swoje oczekiwania. Chodzi mi o styl i zakres przekazanych informacji. Sądząc jednak po determinacji z jaką do tej pory mamy do czynienia ze strony zarządu można mieć nadzieję że będzie dobra. Czekam z niecierpliwością.
Przypuszczam, ze strategia dotyczaca rozwoju byla opracowana juz w momencie zakupu spolki. W tej chwili bardziej kluczowe bylyby szczegoly dotyczace nowego produktu i jakies wstepne badania rynkowe. Czas na konkrety.
Dokładnie tak jak mówisz. Wydaje mi się że strategia była już na samym początku. Kluczem do tego aby się powiodła jest to czy mamy już gotowy produkt aby go w tej strategii osadzić.
Poczytajcie sobie o tej firmie i o tym jak szerokie zastosowanie w kosmetologii ma grafen. W skrócie. Grafen będzie prawdziwą rewolucją w świecie kosmetycznym i będzie z powodzeniem stosowany w makijażu okolic oczu, produktach do włosów, podkładach, szminkach i produktach przeciwstarzeniowych
Wklejam ten tekst dla kolegi, który kiedyś dyskutował że mną na tym forum. Nie pamiętam już kto to był. Dyskusja odnosiła się do zastosowania grafenu w lakierach do paznokci które utwardza się światłem UV. Mówiłem wtedy że ten sposób utwardzania lakieru może powodować raka - podplytkowego czyraka. Zdarza się to rzadko ale jednak. Oto wpływ grafenu aby temu zapobiegać.
Grafen może chronić przed promieniowaniem UV na kilka sposobów:
1. Pochłanianie promieniowania UV – grafen ma zdolność absorbowania szerokiego zakresu fal elektromagnetycznych, w tym promieniowania ultrafioletowego (UV). Dzięki temu może działać jako naturalny filtr UV, pochłaniając szkodliwe promieniowanie i zmniejszając jego wpływ na skórę.
2. Rozpraszanie promieniowania – struktura grafenu pozwala na rozpraszanie światła, co dodatkowo ogranicza penetrację promieni UV do głębszych warstw skóry.
3. Ochrona antyoksydacyjna – ekspozycja na promieniowanie UV prowadzi do powstawania wolnych rodników, które przyspieszają starzenie się skóry. Grafen wykazuje właściwości antyoksydacyjne, co pomaga neutralizować te szkodliwe cząsteczki i zmniejszać stres oksydacyjny.
4. Bariera ochronna – grafen może tworzyć cienką warstwę ochronną na skórze lub powierzchni materiału, co zmniejsza przenikanie promieniowania UV.
Dzięki tym właściwościom grafen ma potencjał do zastosowania w kosmetykach przeciwsłonecznych oraz w produktach chroniących skórę przed fotostarzeniem.
Nie trzeba dużo myśleć co to cudo może zrobić w kremach i kosmetykach do opalania. To jest rynek wręcz kosmicznych rozmiarów. Oby Pani Sylwii udało się stworzyć skuteczną recepturę.