Jakie są wasze przemyślenia odnośnie rozpędzania się XTPL? Ja myślałem, że "przełomowe" będzie to pierwsze wdrożenie i od tej chwili kurs mocno pójdzie w górę. Co prawda po informacji kurs poszedł zauważalnie w górę ale teraz widać co jest... Filip mówił na ostatnim webinarze, że przychody z wdrożeń przemysłowych będą rosły wykładniczo - użył porównania do kija hokejowego. Do połowy roku ma być podobno wdrożenie z Koreańczykiem, a pod koniec roku Chińczyk ma zamówić kolejną partię modułów. Myślicie, że to Koreańczyk od razu zamówi co najmniej kilkanaście modułów, albo Chińczyk pod koniec roku zamówi w ramach drugiej partii taką liczbę modułów, że kurs ruszy na 200?
Rynek nie czeka – dwóch konkurentów już ogłosiło wdrożenie modułów integralnych. Udało im się to w około połowę czasu i, według moich szacunków, przy użyciu zaledwie 1/8 zasobów XTPL. Wkrótce poczujecie tu klimat starcia na miarę NVIDIA kontra Deepseek...
:))) no tak ta zabawa wyglada, swoje zarobilem, hobbystycznie zostawilem jakas czesc - cos za cos, wg mnie ciezko bedzie dowiezc 100mln i zacznie sie szambo, zbyt duzej euforii po wdrozeniu nie bylo, zastosowanie tylko do napraw malutkich przekatnych w wyswietlaczach, a inne zastosowania na razie gdzies w laboratoriach. Oczywiscie bardzo chcialbym zeby w koncu deeptech z PL wystrzelil w kosmos ale tu widze za duzo schematow ktore juz gdzies sie pojawialy
Jesli w 2025 sprzedaz nie nabierze tempa, to bedzie slabo. Jak narazie zaczeli rok bardzo dobrze, bo od pierwszego wdrozenia przem. Jesli ich technologia bylaby nieciekawa, to nie mieliby tylu zainteresowanych na roznych etapach. Ja wole miec juz teraz w portfelu ich akcje niz kupowac po dobrych nastepnych infach. Bede sie martwil, jesli za rok tez bedziemy na podobnych lub nizszych poziomach cenowych, ale rok cierpliwie poczekam. Pozdro
pogodziłem się z pozycją XTPL w moim portfelu inwestycyjnym na bardzo długi czas .... myślę ,że najwcześniej II kwartał 2026 najwcześniej coś się wyjaśni