I się dziwicie że ludzie nie chcą inwestowania NC przecież to jest bandyterką. I nie wiadomo czy wycofywać kasę ze stratą czy mrozić pieniądze na kolejne miesiące
Kiedyś się nie odwieszą - jak wiele innych, podobnych spółek na NC. Nie sporządzą raportu i będzie po sprawie. Nie sporządzą, żeby celowo wyjść z giełdy, albo nie będzie ich stać na raport, albo ... Brałbym i 10 groszy - póki dają :)
Uchwała Nr 183/2025 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 17 lutego 2025 r.
W związku z nieprzekazaniem raportu kwartalnego za IV kwartał roku 2024, Zarząd Giełdy działając na podstawie § 11 ust. 1 pkt 2) i ust. 1a Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu postanawia zawiesić obrót akcjami następujących spółek w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect, którymi obrót nie jest obecnie zawieszony z innych przyczyn: 1) ERATO ENERGY S.A., oznaczonymi kodem „PLPBLIA00012”
Dzięki za info, no to lipę mamy, ciekawe ile czasu tym razem będziemy wisieć, no chyba że będzie jak wiatrak pisał i wszystko pójdzie w piach, trochę kasy jednak tu utopione mam.
Dnia 2025-02-17 o godz. 21:10 ~Jojo napisał(a): > Dzięki za info, no to lipę mamy, ciekawe ile czasu tym razem będziemy wisieć, no chyba że będzie jak wiatrak pisał i wszystko pójdzie w piach, trochę kasy jednak tu utopione mam.
Odwieszenie następuje po opublikowaniu raportu, ile tym razem im z tym zejdzie to się okaże... Najgorsze, że już jakby coś zaczynało się to ruszać, nie powiem, że wracało pełne zaufanie do spółki, ale wyglądało, że najgorsze minęło. Beznadziejna firma i żenujący zarząd. I tak, też niestety mam trochę wsadzone w ich akcje.
A może to celowe działanie bo do 28 lutego ECL ma podpisać porozumienie s SatRev w sprawie wejścia na giełdę i chcą przytrzymać na niskim kursie. Może to jest taka zagrywka żeby nie wywindować za bardzo kursu tak sobie myślę.
No i niestety sporo ludzi oddało ze strachu przed zawieszeniem. No taka spółka, trzeba mieć tu dużo cierpliwości i stalowe nerwy. Mam tego sporo ale już się pogodziłem z tym, że może być tu różnie i tak trzymam. Może kiedyś odbije. Zakopałem i czekam, nie wiem czy się doczekam ale może kiedyś.
Może zagrywka może nie ale z raportów wynika że ta spółka to finansowy trup, gdyby nie udziały w innych spółkach to nikt by się nimi nie interesował, może chodzi żeby właśnie te udziały jakoś wyprowadzić a my zostaniemy z bezwartościowym papierem