• Mówiłem Autor: ~Wielebny [83.31.50.*]
    I Olewska nie ma nic do gadania , została z 170 tysiami akcji
    Kupił akcję od Olewskiej za 30 parę zł
  • Re: Mówiłem Autor: ~Impreza [5.173.233.*]
    A to dlatego w ostatnich dniach zrobił się tu zwiększony ruch. Czyli można się bawić bo w poniedziałek pompa?
  • Re: Mówiłem Autor: ~Pozdrawiam [94.254.237.*]
    Bafago ma ponad 520 tys. akcji. Olewska sprzedała 50 procent tego za 16 mln, 16 mln/260 tys. akcji daje powyżej 61 złnza akcję. Zakładam, że podzieliłeś kwotę przez sumę wszystkich akcji Bafago, a nie połowy, która należała do Olewskiej?
  • Chyba się mylisz Autor: ~DrHaus [176.122.240.*]
     Równocześnie Jarosław Żołędowski będący Fundatorem i Beneficjentem MS Fundacji Rodzinnej aktualnie posiada prawo własności drugiej połowy udziałów w spółce Bafago Sp. z o.o. Tym samym w związku z realizacją Transakcji MS Fundacja Rodzinna posiada kontrolę nad spółką Bafago Sp. z o.o. W wyniku Transakcji MS Fundacja Rodzinna nabyła kontrolę nad Emitentem (za pośrednictwem spółki Bafago Sp. z o.o.), ponieważ spółka Bafago Sp. z o.o. jest akcjonariuszem Spółki posiadającym 522.400 akcji Spółki, stanowiących 50,226% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniających do 50,226% udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Oznacza to również, iż w wyniku Transakcji Jarosław Żołędowski nabył pośrednio kontrolę nad Spółką (za pośrednictwem spółki Bafago Sp. z o.o. oraz MS Fundacji Rodzinnej).
  • Re: Mówiłem Autor: ~pit [80.51.39.*]
    Jednocześnie fundacja MS zbyła na rzecz fundacji AMO akcje spółki MS za ponad 8 mln zł. Połowa kasy wróciła do prezesa ;)
  • Re: Mówiłem Autor: ~Senior [83.31.50.*]
    Nie nie
    kupił od Olewskiej po 30,70 zł za papier a sprzedał jej po 47 tyle tylko że to poszło rozliczeniem JŻ oddał jej akcje 172 tysi po 47 w rozliczeniu
  • Re: Mówiłem Autor: ~Qaq [217.144.220.*]
    Jednak, jak ktoś wyżej napisał połowa akcji przypadających na Bafago to 262 200 sztuk, co daje cenę około 61 za akcję. Natomiast fundacja rodzinna Olewskiej nabyła 173 531 akcji za 8 155 957 zł, co daje cenę 47 złotych za akcję. Prezes zyskuje kontrolę nad spółką, a Olewska będzie miała ponad 21 procent akcji, co da jej praktycznie gwarancję, że dominujący akcjonariusz nie zbierze 75 procent akcji potrzebnych do przegłosowania niektórych uchwał (pamiętam, że przez to przepadła propozycja skupu akcji na ostatnim walnym).
  • Re: Mówiłem Autor: ~Wielebny [83.31.50.*]
    Dobrze prawisz
    AMEN
[x]
MENNICASK 0,00% 53,40 2025-09-23 13:26:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.