No nie jestem pewien, teraz na wykresach indeksów przy górnych ograniczeniach można domniemywać ze jakaś głębsza korekta może się zdarzyć, ale wybicie sufitowe może być zaproszeniem do dalszej euforii w górę, bardzo dużo polityki globalnej niepewności, wydaje mi się że do końca kwartału tylko pozostaje nam spekulacyjna wariacja.....
https://stooq.pl/q/?s=wig20usd&c=3d&t=c&a=lg&b=0
Nawet nie dotknęli luki
Póki na usd jest poniżej 4 będą wg mnie dalej próbować zrobić tu ath
Np takinponiedziałek , premier będzie deregulował , ppk oszaleją z zachwytu
Co by tam nie było leszczowe scenariusze na poniedziałek: luka kasowy 2610 i kontynuacja wzrostowego kanalika co go wyłamaliśmy w piątek po 15.
Na Wig 20 usd d1 mamy szpulki z zamknięciami wyższymi , teraz czas na coś spektakularnego na tym wykresie , takie: this is it !
Potrzeba do tego 2% gdyby takie lpp zrobiło short skizł 30%
Wystarczyło by przy defensywie na innych spółkach
Kiedyś mogli zeszmacic 30% na jednej sesji to czemu nie mogli by w drugą stronę, może coś ogłoszą akurat w poniedziałek, przedostatnia biała świeca na podwyższonych poziomach, ostatnia wyciągnięta pod max.
Można to i odwrotnie interpretować ale po ccc to tu też może być skok
W czasie spotkania przedstawiciele przedsiębiorców przekazali premierowi plan działania w najbliższym czasie. Szczegóły zostaną ujawnione publicznie w poniedziałek, 17 lutego
Będzie konferencja zobaczymy.
Po prostu :sprawdzimy w pon.
Dnia 2025-02-16 o godz. 15:22 ~Rumcajs napisał(a): > https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/prezes-znanej-firmy-apeluje-o-oslabienie-zlotego-wiecej-strat-niz-korzysci/50rsk75 > > > > Eksporterzy na skraju opłacalności. Export buduje dobrobyt.
Jeżeli np. importowane surowce to 50% kosztów produkcji eksportowej to słaby złoty oznacza straty. Niektórzy jednak zyskują na tańszej ropie i gazie. Rząd mógłby spłacić część zagranicznego zadłużenia dla osłabienia złotego bo Glapiński nie osłabi złotego z tego powodu że teoretycznie nie może a w praktyce nie chce pomagać Tuskowi.
W tym tygodniu wygasają opcje serii "B" i "N" a premie na nich systematycznie będą maleć. To interesująca alternatywa dla kontraktów zwłaszcza pod koniec tygodnia kiedy premie są bliskie zeru a nawet ujemne. Poszczególne serie różnią się o 25 punktów indeksowych. Dwie opcje to odpowiednik jednego kontraktu na WIG20.
Zatorski też na s no zobaczymy jak pójdzie w poniedziałek bo został z s
https://comparic.pl/rafal-zaorski-gra-va-banque-spekulant-nie-odpuszcza-mimo-strat/
Fdax 22550
Przed Polską znowu doskonałe perspektywy :)))) Jesteśmy potęgą militarną i znowu jest perspektywa Trójmorza z Trumpem. Europa idzie na dno, ale nie my. Idą inwestycje Google, Microsoft itd. Kosmiczne dywidendy w grze no i KPO rozruszany i w drodze. Timeline jest zapełniony przynajmniej do końca wakacji - nie zabraknie tematów do grania. Czego chcieć więcej.
Jakie tam PIT-y, przecież większość to zeszytowi gracze, którzy naczytali się w necie o młotach, spadających gwiazdach, falach, i innych pierdołach i wypisują banialuki na forum, zamiast wziąć się za jakąś robotę.
A najgrubszy kajet to twój , lepiej napisz co o 15.00 będzie, ja swój scenariusz na dziś napisałem , twoich brak, tylko pańskie zerkanie z góry dla szanowanych forumowiczów fw20
Pozdrowienia dla wszystkich produkujących się tutaj
Zaorski ma szorta dax 22550 pod wybicie w dół trójkąta
Ale poszło w drugą stronę ciekawe czy napisze że zamknął tą duża pozycję że stratą, a może będzie ustedniał , albo weźmie na długi termin
Wygląda na to, że patent Stanów jest taki - ich obligacje się nie sprzedają, więc UE ma kupować w Stanach żelastwo za miliardy. Wydrillują tą Europę z kasy + Ukrainę z ziem rzadkich na maksa i system jakoś się domknie ;)))
Rano wyglądało groźnie dla byczka, ale tylko przez krótką chwilę. Idziemy za DAXem a tam hossanna w pełni. Pytanie, czy twierdza 2600 padnie dziś definitywnie. Do podanego przeze mnie targetu w zeszłym tygodniu brakuje obecnie 143 punkty.
1% fdax
Zatorski popłynął
Nasz forumowy alojzy zaraz też zamknie pozycje stratną z braku środków
Co oni zrobili naszym misiom
Kto się teraz odważy , no i za co
Wypsztykani , tylko elki będą szortować
Czekają na koniec wojny i oczekują, że to będzie "na dniach", dlatego tak grzeją do góry, Tylko fiasko rozmów o pokoju byłoby szansą dla miśka. Trzeba mieć nadzieję, że ta wojna się zakończy jak najszybciej i wszyscy będą zadowoleni, nie tylko Putin i Trump.