• nowe info Autor: ~tak [109.243.128.*]
     zawiadomień o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów Emitenta
  • Re: nowe info Autor: ~Zbigniew [83.22.233.*]
    Wiemy coś o tym funduszu?
  • Re: nowe info Autor: ~Monday [89.151.27.*]
    Polsko amerykański fundusz inwestycyjny z siedzibą w usa. Myślę że będzie m.in. pozyskiwał środki na budowę farmy. Chyba koniec promocyjnej ceny akcji.
  • Re: nowe info Autor: ~Andrzej [31.61.186.*]
    Chyba nawet na pewno. Cholera, chciałem ostatnio dokupić, ale zamiast wziąłem cyfrowy.
  • Re: nowe info Autor: ~tak [109.243.128.*]
    No to będzie jazda.
    Na dziś brak decyzji na budowę a już fundusz zagraniczny wchodzi.
    Gdzie się zatrzyma kurs akcji.
  • Re: nowe info Autor: ~ja [78.8.55.*]
    Fundusz inwestuje głównie w spółki powiązane z energią odnawialną/technologiczne
  • Re: nowe info Autor: ~vklf [31.61.246.*]
    Czy to jest ten fundusz, który założyła Blanka Rosenstiel?

"Pod koniec lutego Blanka Rosenstiel reprezentująca Polish American Investment Fund LCC objęła 795 tys. akcji Idei stanowiących 5 proc. w akcjonariacie TFI po średniej cenie 1,44"

https://www.parkiet.com/gospodarka/art21422981-dm-idmsa-pozyskal-inwestora
    https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-polish-american-investment-fund-nabyl-9-99-proc-akcji-dm-idm,nId,3903502
    https://www.pb.pl/milionerka-z-miami-kupuje-united-733757

• Re: nowe info Autor: ~wycena [91.204.206.*]
    a biedny kris pozbył się papieru toaletowego :-))))
    jeśli się pozbył to może w poniedziałek odkupić.
    serio a kto mu sprzeda ? Ty ...
  • Re: nowe info Autor: ~Pan_Jan [46.112.84.*]
    Tu 2 do 3 zł to takie must be ... heh również pozdrawiam fachowca toaletowego
    A czy dowiemy po ile Polish American Investment Fund LLC  kupił te 19 000 000 akcji.
  • Re: nowe info Autor: ~Bocian [207.174.30.*]
    Nie ma co się jarać, ten fundusz to polskie nazwisko i coś że spolka Satis i nic konkretnego. A tu wiemy że bras sprzedał akcje 19mln tzn będzie potrzebować pieniędzy a czy wystarczy? Jeśli nie to emisja irachunek się nie zmieni.
    Także płonne nadzieje chociaż kto wie wiosna idzie!
  • Re: nowe info Autor: ~Ohłap [212.193.2.*]
    Gdyby zebrał przy okazji z rynku kilka milionów sztuk aby uwiarygodnic siebie i spółkę że tanie akcje się skończyły to tak a ja tu nie widzę nic poza kołowaniem drobnych o czym przekonamy się już w poniedziałek tj sprzedażą faktów czytaj czerwone.
    Powie mi ktoś po ile kupił te akcje czy mam się domyślać?
  • Re: nowe info Autor: ~Kierowca [37.248.169.*]
    Po 10 gr.
  • Re: nowe info Autor: ~Czytelny [37.30.14.*]
    A Krzyżanowska po ile kupiła swój pakiet ?
    Niestety nie wiemy po ile kupiła. Ale sprzedała tylko połowę swojego pakietu, więc mogła nawet sprzedać ze stratą jeśli na pozostałej połówce miała by dobrze zarobić.
  • Re: nowe info Autor: ~Kierowca [37.248.169.*]
    Ależ dobrze wiemy.
    Te oficjalne komunikaty dla gawiedzi ... a co pod stołem rozliczają
    To jak wiemy to po ile kupiła? Ja kiedyś szukałem tego w dostępnych papierach ale nie znalazłem.
    Za swój pakiet 38 mln zapłaciła oficjalnie 3,8 mln pln
    To ciekawe, nie wiedziałem, że zapłaciła 3,8 mln. A gdzie to było oficjalnie podane?
    Byłem wtedy na tej spółce i pamiętam że odkupiła firmę od Bonifacego. Spółkę z przekrętami klomfasa i Cypryjczykami. Dlatego też w księgowości były niejasności i zawieszenie spółki, ale to już za nami.
    Też wtedy byłem i to pamiętam, ale nie widziałem nigdzie kwoty za ile kupiła. To było w jakimś espi, w sprawozdaniu finansowym czy gdzie?
    Dokładnie to już nie pamiętam, ale teraz i tak to nie ma znaczenia. Fundusz wyłożył właśnie prawie 2 mln więc można przypuszczać że na wiosnę wbiją pierwsze łopaty.
  • Re: nowe info Autor: ~Leszcz [109.243.64.*]
    Pytaniem jest czy będą chcieli zarobić czy na nas zarobić?
  • Re: nowe info Autor: ~Jaro [83.30.102.*]
    Z tego co mi wiadomo to kupiła od cyprow za 16 mln czyli po 40 gr za akcję
    Nie muszą rozliczać pod stołem. To jest umowa cywilnoprawna i można tam wpisać nie tylko cenę. Na przykład można wpisać, że nabywca zobowiązuje się do udzielenia spółce pożyczki na realizację inwestycji albo do żyrowania kredytu i dlatego kupuje taniej. Coś podobnego stosuje się w państwowych kontraktach na wielkie sumy i jest to tzw offset.
  • Re: nowe info Autor: ~Mario [217.229.235.*]
    To teraz jestem w miarę spokojny ze Bras nie sprzeda gotowego projektu bo fundusz jako instytucja finansową jest nastawiona na zyski . Tu mają czystą kalkulację z dywidendy. Coś czuję że tu jak za dawnych czasów na BIOTONIE znowu będzie szampan i parę mieszkań nowych za te skromne akcie. HIHI.
  • Re: nowe info Autor: ~Pac [45.141.152.*]
    Jeszcze tylko zgoda i można złotówki rozmienić?
  • Re: nowe info Autor: ~Yes [83.4.117.*]
    W poniedziałek przebijemy 30groszy a później się zobaczy!?
  • Re: nowe info Autor: ~Kris [37.31.34.*]
    O widzę że hakowcy już pieją z zachwytu. A tak poza konkursem to witam na forum kierowcę. Mogłem cię posłuchać 4lata temu. Ale cóż człowiek uczy się na błędach
  • Re: nowe info Autor: ~Dns [5.173.138.*]
    Nie rób z niego eksperta. Jackowski też czasem trafią. A kierowca to wieczny malkontent więc czasem mu się udaje.
  • Re: nowe info Autor: ~Lord [31.61.252.*]
    PAFI ma udziały w Satis i Energy. Prezes tych firm jest też prezesem NTV w którym Bras ma 49%/ akcji.
  • Re: nowe info Autor: ~Ye [37.47.229.*]
    https://plotkimiami.com/lady-blanka-rosenstiel-gospodarzem-elitarnego-wieczoru/
  • Re: nowe info Autor: ~Andrzej [109.206.217.*]
    Wszystkie ww. Spółki to typowe śmieci, niska kap. , groszówki z zerowymi obrotami. Niestety na pierwszy rzut oka wyglądało pięknie, ale czar prysł
    No tak teraz trolle będą biadolić żeby w poniedziałek zdążyć kupić, oj sorry żeby ktoś im sprzedał tanio. Hehe
[x]
BRAS 4,82% 0,17 2025-10-03 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.