Chodzi Ci o straszak nadzorcy układu ? A czujesz ile będzie kosztować akcja jak straszak wyparuje? Bo obecnie jest oparty na jednym zdaniu. A zmiana układu po 100% wypełnieniu układu to ma być kara dla akcjonariuszy? A za co? Że kupili akcje po 25 a sprzedali po 0,45? Nie będzie żadnej zmiany układu, też to czuję, cały straszak ma was pozbawić w 5 lat akcji za bezcen, taka moja opinia
"Zostaliśmy znaczącym akcjonariuszem spółki Capitea, by dzięki większej kontroli powalczyć o większą spłatę obligatariuszy niż wynika z układu - mówi Sebastian Buczek, prezes Quercus TFI." Wywiad w PB. Quercus TFI w 2018 roku był znaczącym wierzycielem spółki, wierzytelności z tytułu obligacji były o wartości nominalnej 80,5 mln zł, a wraz z należnościami ubocznymi 91,22 mln. Quercus odzyskał tylko część, dlatego jeśli nastąpi zmiana układu i pojawią się dodatkowe pieniądze w spółce to te pójdą do OBLIGATARIUSZY, w ten sposób odzyskają więcej kasy.
owszem bedzie, tylko na koniec. Prezes jest w dokladnie takiej samej sytuacji jak Quercus, i jest glownym
Nadzorca wykonania zawnioskuje o wyplate, a sąd klepie. Ludzie potrafili pieniedze i nalezy im wyplacic wiecej jesli mozna, a nie akcjonariuszom. czego nie rozumiecie?
Ja, zanim to zawiesili już czytałem takie optymistyczne komentarze, straciłem na tym 100kola. Teraz kupilem za 30 , ale to jest hazard a nie inwestowanie. I tyle mam do powiedzenia.