Obroty ponad 1,5 mld w tym roku pewnie powyżej 2 mld. Lepsze drugie półrocze 2024 i kolejne miesiące 2025. Koniec wyższych kosztów przejęcia prm i marketingu. Możliwa lepsza sytuacja w Ukrainie. Stabilny doświadczony i szanowany na Rynku Zarząd.To wszystko da moim zdaniem przełomowy dla Firmy 2025 rok. Ale... potrzeba jeszcze lepszej komunikacji z rynkiem. Modivo zmierza powoli ku upadkowi (kolejna szansa dla ANSWEAR), ale Ccc sprzedaje tę porażkę ( nie wchodzą na giełdę i podwyższają bonus dla małych inwestorów) tak, że część rynku myśli, że to Cymes, a to tylko przypudrowane stare problemy.
Lepsza komunikacja z rynkiem i wykorzystanie szans, o których bylo wyżej da w tym roku ANSWEAR zysk ok. 100 mln i cenę akcji powyżej 55 zł
Też tak uważam, obstawiam że wyniki za 4 kw mogą zaskoczyć rynek. Jeżeli chodzi ukr myślę że aż takiego znaczenia nie ma bo sprzedaż internetowa rośnie r/r i wszystko wskazuje że będzie rosła.
Nie zgadzam się. Są. Webinary to potwierdzają. Z tej strony nie mam do Zarządu zarzutów. Czego oczekujesz? Mamienia, Wodolejstwa? To co się dzieje teraz - dowiemy się w kwietniu w akcjonariacie. Chyba że to silna spekulacja, choć wątpię.
Trochę więcej PR wokół faktów by się przydało. Zgadzam się, że czary mary, które uprawia np. Ccc po kilku dniach jest szybko weryfikowane. W Modivo jest już taki bałagan, że będzie to również działało na korzyść ANSWEAR. Dobrze obudowane piarowo fakty z pewnością by się przydały...
Nie wiadomo, kto tutaj rozgrywa kurs. To, że rozgrywa - to widać po zachowaniu ceny. Dowiemy się jak pisałem, tyle że późno, gdyż dopiero w kwietniu. Jeśli to TFI lub MCI. Jeśli nie zmienią się pozycje, to spekulacja.
Trzeba patrzeć na sektory, a nie ogół sprzexaży detalicznej... rynek w tym sektorze ich najwidoczniej obecnie nie widzi... poza tym, czesto to pojedyncze wystrzały i nic poza tym...
Cierpliwości trzeba. Wiem. Jest ponad miarę. Dopóki tutaj w akcjonariacie jest MCI spółka nie będzie miała odzwierciedlenia w dobrej pozycji giełdowej.
Kto pisze o zysku? Chcę tylko zabrać kasę. Nawet inflację mam w D. Mam dość tej spółki. Niedobrze mi się robi od niej od pewnego czasu. W moim koszyku - z innymi w branży - zawsze jest najgorsza %. Taka perspektywiczna to spółka.
Każdy swing ma swoją korektę. Ostatni swing był w zakresie 20,5 do 29. To duży ruch. Schemat ten sam. Podbić i sprzedać a potem odebrać. Najciekawsze jest to, że po olbrzymim wyskoku wolumenu 108k teraz jest totalna mizeria ... to raczej pozytywne. Ostatnie info było z lutego 2021 że Trigon przestaje pełnić rolę animatora.
Szeroki rynek runął. Kursy funduszów są powiązane Algorytmem z indeksem WIG. Nikt nie siedzi przecież przy klawiaturze. To dzieje się z automatu. Powód znany. Cła + zawieszenie pomocy, i giełdy w dół. Teraz mamy to w cenie. Pytanie jak jeszcze nisko zejdzie? Musi być pozytywna informacja, aby to zatrzymać, i ruszyć w górę.