• Rebalans. Pytanie do starych wyjadaczy. Autor: ~Maminieoddam [31.0.62.*]
    Cześć! Jestem tu nowy :) Poprzedni rok zaczynałem z core XTB i CDR dokładając Amazona za biezące wpłaty. Jako satelity miałem GRX (lekka strata), Ripple i BTC brane jak było za ca 65k. Obecnie jestem zmuszony rebalansować portfel i ten rebalans zaprowadził mnie tutaj :) Wiem, że na obecnym etapie rotacja sektorowa powinna mnie pchnąć w trochę inne kierunki ale lepiej się czuję w spółkach w które fundamentalnie warto wejść na dłużej. Decyzja już zapadła, papier już mam. Opowiedzcie mi proszę coś o tym jak wyglądały ostatnie lata, jak lubiła się zachowywać spółka, jak wygląda mental ulicy, jakie były kluczowe momenty? Pozdrawiam!
  • Re: Rebalans. Pytanie do starych wyjadaczy. Autor: ~synek [91.150.180.*]
    Trzymaj się żelaznej zasady. Fundamenty i dywidenda.Taka spółka jest Kruk. Mogą być wahania kursem ,ale docelowo w długim terminie bedzie ok. Takimi spółkami są również Asbis, GPW, był Asseco ale odpłynął, Xtb, był Handlowy teraz ryzyko obniżenia stóp procentowych, Mostal Zabrze tu nie ma dywidendy ale jest solidny skup akcji. Torpol ale chyba za bardzo urósł. z mojego długiego doświadczenia nie pchaj
    sie w akcje nie pewne. Wtedy loteria
  • Re: Rebalans. Pytanie do starych wyjadaczy. Autor: ~Aleks [185.141.137.*]
    Kruk powinien dać zarobić. Zyski rosną kurs nie, w tym roku powinien nadrobić zaległości. Też stawiam na asbisa, w budowlance na Mirbuda.
  • Re: Rebalans. Pytanie do starych wyjadaczy. Autor: ~Marko [89.64.76.*]
    Moje doświadczenie jest takie, że już 3 razy w ciągu ostatnich 5 lat wychodziłem z Kruka z kilkudziesięcioma procentami zysku. Spółka zawsze dowozi i pięknie rośnie. Pluję sobie w brodę że wychodziłem, a nie trzymałem do dzisiaj, bo miałbym piękny zysk. Ale wskoczyłem ostatnio znowu po ok. 400 i sobie poczekam 2-3 lata.
  • Re: Rebalans. Pytanie do starych wyjadaczy. Autor: ~Dolar [37.31.156.*]
    Cześć wszystkim,
    i Ja napiszę tu kilka słów co do spółki Kruk
    Spekulowałem dość sporo na różnych spółkach głównie z WiG20 i różnie na tym wychodziłem
    Postanowiłem dać spokój ze spekulacją . Wszedłem w Kruka na długi termin (4-5 lat )
    Spółka z mega perspektywami co do zysków i stopa dywidendy nie mała z progresem co rok.
    Stabilny , pewny biznes z pewnym rosnącym liniowo zyskiem.
    Czekam na podwojenie biznesu co przełoży się na kurs .
[x]
KRUK -2,14% 452,20 2025-10-16 17:01:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.