• Budimex Autor: ~Poiu [37.248.174.*]
    Nas odstawia jeszcze fundusze nie czują potęgi Mirka
  • Re: Budimex Autor: ~xxx [89.64.56.*]
    Ja bardzo cenię Budimex i żałuję, że z 20 lat temu go nie kupiłem
    Ale nie przesadzajmy
    W ciągu ostatniego roku:
    Mirbud wzrósł o 58,73%
    Budimex spadł o 19,38% (dane wg pozycji Podsumowanie z bankiera)
    W ciągu ostatnich 5 lat Budimex wzrósł 200%, a Mirbud 1200%.
    Więc nie bardzo Budimex nas "odstawia".
  • Re: Budimex Autor: ~Qb [188.146.164.*]
    Ciekawe jak to będzie wyglądało za 5-10 lat. Budimex i tak się dywersyfikuje na rynki zagraniczne, więc pewnie tam się będzie rozrastać. Czy Mirbud przejmie hegemonię na naszym podwórku?
  • Re: Budimex Autor: ~xxx [89.64.56.*]
    No tak. Budimex jest o krok do przodu. Kolej załatwił jakiś czas temu, a teraz rynki zagraniczne.
    Nie sądzę, żeby sobie odpuścili budowy w Polsce. I nie zakładam, że coś przejmiemy czy ich dogonimy czy wręcz przegonimy. A zresztą po co? Mirbud jest krańcowo niedowartościowany w tej branży. Taki, znacznie słabszy Erbud jest pełen OFE itp.
    Cieszę się niesamowicie, że Budimex generuje sygnały kupna i rośnie. Ta spółka decyduje o kursach całego sektora. Jakiś tam analityk zagraniczny nie będzie patrzył indywidualnie na jakiś tam Mirbud. Dla niego ważny jest Wig budownictwo. Rośnie to można kupić spółki w tej branży. Spada - nie warto. A WIG budownictwo to Budimex

• Re: Budimex Autor: ~Jbcfiutina [31.182.255.*]
    W ciągu dwóch lat się dużo wyjaśni, teraz dopiero ruszą przetargi na hajs z KPP i trudno mi wyobrazić sobie w tej sytuacji jakiś kryzys w branży, szczególnie w firmach o ugrubtowanej pozycji. Osobiście obok Mirka stawiam trochę na Mostostal Zabrze, oba w zeszłym roku oddały, nawet jakby w tym miały iść boczniakiem to perspektywy są dobre na długofalowo zarobek.
  • Re: Budimex Autor: ~Przyjaciel [91.225.135.*]
    Budimex budimex, juz dajcie spokój.. nie ma po co porównywać, nie wierze ze Mirbud jest w stanie wyciągnąć takie ATH na 400PLN ze względu na ilości akcji na rynku bo jest x4 Mirbudu.
    Jestem w stanie uwierzyć ze Mirek osiągnie 50-80 PLN w pare lat co bedzie mega super wynikiem.

Na to czekam, tego nam życzę. Jeszcze jest czas na kupowanie i obserwacje
  • Re: Budimex Autor: ~Qb [188.146.160.*]
    Zakładając że kurs miałby wynieść 80zl to i przy 70 warto wejść. Gdzieś w odległych marzeniach widzę za parę ładnych lat kurs 145zl. Ale i tak to dalej gdybanie. Niemniej obecny poziom dalej jest zbyt niski jak na realia.
[x]
MIRBUD 0,14% 13,89 2025-09-29 17:00:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.