• Dlaczego mnie to nie dziwi? Autor: ~Znudzony [37.30.24.*]
    Zmiana szacukowych wyników. Nagle poznikały nawiasy, co daje zupełnie odmienna sytuację. Ale znowu wkradł się chochlik. Wyniki za cztery kwartały a powinno być za czwarty kwartał. Znowu ktoś celowo manipuluje
  • Re: Dlaczego mnie to nie dziwi? Autor: ~Gazol [188.146.44.*]
    Niestety tam nawet komunikatu nie potrafią sklecić poprawnie ale wyniki są za cztery kwartaly czyli cały 2024r. W skonsolidowanym 132 mln przychodu i zysk z działalności operacyjnej na poziomie 18 mln (w jednostkowym czyli Onico odpowiedbio 46,7 mln i 4,5 mln) oznacza, że tam kompletnie "umarł" handel gazem a żyją z przeładunków. Tzn że teraz bez terminala na wschodzie i ruskiego gazu i perspektywie utraty portu (brak informacji o przedłużeniu) ze względu na rozbudowę portu Gdynia nie wystarczy im nawet na spłatę układu. Już pierwszy kwartał 2025 jasno pokaże jaka to będzie piękna katastrofa. Co na to Rada nadzorcza, nadzorca i wierzyciele?
  • Re: Dlaczego mnie to nie dziwi? Autor: ~Znudzony [178.182.255.*]
    Moim zdaniem są to wyniki za 4 kwartał. Wczoraj tak było napisane, pozatym w końcówce komunikatu jest napisane że szczegółowe dane za 4 kwartał będą w raporcie 14 więc te dane które podawaja też dotyczą 4 kwartału. Tak wychodzi.
  • Re: Dlaczego mnie to nie dziwi? Autor: ~Gazol [188.146.44.*]
    Za trzy pierwsze kwartaly 2024 mieli przychody w skonsolidowanym 97 mln a za 3 kwartał 31 mln. Więc wczorajszy komunikat jest za cały 2024 r.
  • Re: Dlaczego mnie to nie dziwi? Autor: ~Znudzony [178.182.255.*]
    Nie będę się kłócił. Zobaczy sie jutro.
  • Re: Dlaczego mnie to nie dziwi? Autor: ~Kanonik [5.173.21.*]
    Znudzony za 4q chciałbyś 18 melonów
    zysku operacyjnego na taki wynik kwartalnie musisz poczekać jeszcze chwilkę
  • Re: Dlaczego mnie to nie dziwi? Autor: ~Znudzony [37.30.24.*]
    Ok, to dlaczego wczoraj napisali ze to szacunek za 4 kwartał. ? Banda nieuków tam pracuje , zwykłego komunikatu nie potrafią napisać od A do Z. Może macie racje , nie sprzeczam się Twoj argument
    KANONIKU , że to troszkę za dużo do mnie przemawia.
[x]
ONICO 3,57% 14,50 2025-09-15 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.