O ile dobrze pamiętam ostatnią konferencję, padło pytanie o emisję!
Prezes wyraźnie mówił, że nie będzie emisji, ponieważ nie ma takiej potrzeby, gdyż są pieniądze zabezpieczone z grantów. Wyraźnie mówił, że mają pieniądze zabezpieczone na ileś lat do przodu. Moje zdanie. Zbliża się komercjalizacja. Emisja jest po to, żeby "KTOŚ" mógł zarobić na komercjalizacji i tyle. Jest to jedyna okazja. Niestety odbędzie się to kosztem dotychczasowych akcjonariuszy, którzy dzięki emisji zarobią mniej.
Jest jeszcze druga opcja. Komunikat, żeby zbić kurs i zebrać trochę tanich akcji a potem powiedzą, że przepraszamy, pomyłka. Moim zdaniem Genomtec ID zostanie na pewno odsprzedany komuś w całości.
Ja pamiętam z konferencji że wspominali że jakby była emisja to np. właśnie pod poprawę warunków M&A. Jednak moim zdaniem akcji pojawi się zbyt dużo jak na faktyczne potrzeby... Kurs za to bardzo ładnie stoi jak na taką wiadomość. Ten miesiąc będzie ważny.
Firma pozyskuje kasę pod komercjalizacje. Zabezpiecza sie finansowo zeby spokojnie dowiezc temat. Komunikat mega pozytywny a baranki chciały zjazd kursu xD
Ja doradziłbym dokładnie przeczytać ESPI o emisji serii P. I to parę razy. I wysnuć dla siebie wnioski. Czy kurs zatem pójdzie do góry czy w dół? Oto jest pytanie!?