• Pod co ta emisja? Autor: ~quote [195.54.187.*]
    O ile dobrze pamiętam ostatnią konferencję, padło pytanie o emisję!
    Prezes wyraźnie mówił, że nie będzie emisji, ponieważ nie ma takiej potrzeby, gdyż są pieniądze zabezpieczone z grantów. Wyraźnie mówił, że mają pieniądze zabezpieczone na ileś lat do przodu.
    Moje zdanie.
    Zbliża się komercjalizacja.
    Emisja jest po to, żeby "KTOŚ" mógł zarobić na komercjalizacji i tyle. Jest to jedyna okazja. Niestety odbędzie się to kosztem dotychczasowych akcjonariuszy, którzy dzięki emisji zarobią mniej.
  • Re: Pod co ta emisja? Autor: ~quote [195.54.187.*]
    Jest jeszcze druga opcja. Komunikat, żeby zbić kurs i zebrać trochę tanich akcji a potem powiedzą, że przepraszamy, pomyłka. Moim zdaniem Genomtec ID zostanie na pewno odsprzedany komuś w całości.
  • Re: Pod co ta emisja? Autor: ~zen_on [31.0.57.*]
    Ja pamiętam z konferencji że wspominali że jakby była emisja to np. właśnie pod poprawę warunków M&A. Jednak moim zdaniem akcji pojawi się zbyt dużo jak na faktyczne potrzeby... Kurs za to bardzo ładnie stoi jak na taką wiadomość. Ten miesiąc będzie ważny.
  • Re: Pod co ta emisja? Autor: ~NOWY [46.112.112.*]
    He he o ile pamiętam to emisji pod poprawe warunków M&A było już ilka :) Jeśli się mylę to mnie poprawcie :)
  • Re: Pod co ta emisja? Autor: ~helpi [46.112.108.*]
    A jakie masz rozwodnienia zen_on? Spójrz w dane. To już bez znaczenia dla ilości 13,3 mln + ?
  • Re: Pod co ta emisja? Autor: ~zen_on [31.0.57.*]
    Rzędu 14%. Jestem za to póki co bardzo zadowolony z akcjonariatu.
  • Re: Pod co ta emisja? Autor: ~Racjonalista [37.47.125.*]
    Firma pozyskuje kasę pod komercjalizacje. Zabezpiecza sie finansowo zeby spokojnie dowiezc temat. Komunikat mega pozytywny a baranki chciały zjazd kursu xD
    Ja doradziłbym dokładnie przeczytać ESPI o emisji serii P. I to parę razy. I wysnuć dla siebie wnioski. Czy kurs zatem pójdzie do góry czy w dół? Oto jest pytanie!?
    Możemy oczekiwać pakietówek. Wpisowe min. 100 tys.EUR. Podobnie było 26/3/2024.
[x]
GENOMTEC -0,87% 6,86 2025-10-03 16:45:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.