XPLUS polecił mi kolega i jak poczytałam to tu z 2 zł zamienią w 3-4 lata na 77 zł. kupiłam trochę i korci mnie jeszcze wziąć te 10000 szt po 1.90zł bo dziś to tylko 19 tys.
77zł *10 000 szt = 770 000 i mam mieszkanie bez kredytu bo ceny mieszkań zaczęły spadać.
Fakt faktem, ze maja Microsoft w garsci, Coca-Cola tez sie ostatnio uaktywnila itd. Umowa z Microsoftem otwiera im wiele drzwi a to zaczyna sie juz dziac. Zreszta analognicznie bylo na DataWalk gdzie podpisali umowe z Polaris Wireless a potem Morgan Stanley, niedawno Amazon i po sznureczku dalej.
Xplus jest w Dynamics Microsoftu, potem Coca-Cola i teraz beda nastepni. Wczesniej tez tak bylo po umowie z Euronext posypaly sie kolejne z duzymi graczami. Dzis ci gracze sa z topowych stron gazet.
Wczoraj jechalem tele-taxi i przez radio taksiarze rozmawiali o zakupach akcji Xplusa, jedni juz kupili wczoraj i przed wczoraj a inni ponoc jutro i w piatek maja dzialac. To chyba znak ze kurs przyspieszy ze wzrostami bo emocje ulicy sa nieocenione, potrafia sporo zamieszac.
i zmoczony się obudziłeś tak jak ci co wcinają się niżej ze swoimi 2000 szt. po transakcjach widać że gimbazy i amatorów z Radomia tu nie brakuje. wyzbierają ich, jak nie dziś to jutro aż w końcu pójdą ostro na 3.68zł bo do tyłu wzrośnie kurs przy 6-8 mln ZYSKU za 2024r.
Fiu fiu szacunkowo zysku 6 mln za 2024r przy 4.3 mln straty rok wcześniej to tu 10-12 mln w 2025r będzie z palcem w czornej xD.
wszystko zawija do góry, będzie wybicie na 2.50 w kierunku 3.38 zł.
dalsza akumulacja, powinno w pewnym momencie wybicie GÓRĄ ostro PRZYŚPIESZYĆ. może jak podadzą wyniki za Q1-2025. zobaczymy bo jeżeli przesuneli fakturowanie z Q4-24 na Q1-25 to tu może być bardzo ostra zwyżka przychodów szczególnie że teraz grasują w USA a tam dobrze płacą mid-corpo za takie systemy jak EA.
na mieięcznym i na tygodniowym ZMIANA TRENDU na WZROSTOWY więc teraz będą tylko zabierać akcje drobnym i podciągać kurs a tak jak tu poprzednik zauważył to XPL szybciej pojdzie 35 razy w górę niż miałoby pójść XTB 35 razy do góry z obecnych ok 60zł.