Moderator jak próbuję napisać, że Alicja jest jedna, zarejestrowana, to wysyła mi email że obrażam Innych. Co to się na tym bankierze porobiło. Szkoda już tu pisać
Daro Lew poszło.
PS zostaw to tylko dla siebie. jak chcesz coś dopytać to zostawiłam nr tel. Dzwon, ale pozniej, teraz jadę na siłownię i do kosmetyczki.
Już kiedyś mi coś podobnego napisała :) • "Ja, bogata i zaradna, na pewno nie dla biedakka-cyganna." • "Ty mógłbyś mi jedynie lać paliwo do mojego Porsche, i to dopiero jakbym cię zawołała."
Komercjalizacji czego? ID to już ponad dwa lata komercalizują i jakoś im się to nie udaje. Poco komu takie drogie testy na grypę? Eh, było tu wiele ostrzeźeń. Kto pamięta firmę, która miała badać rynek na Tajwanie? Banda oszustów.
Teraz jest inne podejście. Wcześniej firma myślała, że będą producentem sprzętu i dystrybutorem. To kompletnie nie wypaliło. Teraz chcą oddać całą technologię innej firmie - to uważam, że ma szanse na powodzenie.
Zapytajcie zlotoustego przy najbliższej okazyi czy bydą kolejne emisyje :) Wtedy na forum znowu będziecie przez jakis czas mogli naganiac że już emisyi ni bydzie :) :):)
Bardziej interesujące jest czy w tym roku pojadą z grubej rury i łącznie w obiegu będziemy mieć 80-100 milionów akcji oczywiście dedykowanych wybranym. Bo tu mają zarabiać ci co w tym uczestniczą. Czyli wąskie grono zaproszonych. Szansa, że firma zejdzie ze sfery marzeń sennych i wyda coś praktycznego a nie teoretycznego jest bliska Zeru. A ZERO z kim czy czym Wam się kojarzy po za sferą kombinacji i manipulacji?
Nie do końca zero. Urządzenia Genomtec ID istnieją i są produkowane w małych ilościach do celów testowych jak sądzę. Więc tutaj gotowy produkt jest. Firma też nie będzie go produkować i dystrybuować jak wcześniej chcieli. Była o tym mowa. Zmieniają podejście i chcą sprzedać prawa w całości innej firmie. Dlatego jest podział na mniejsze spółki, żeby można było odsprzedać całą spółkę odpowiedzialną za genomtec ID. Nieważne czy emisja jest pod to, żeby znajomy zarobił czy pod kasę potrzebną do przeprowadzenia dealu, to jest to dobry sygnał, że coś się w spółce dzieje. No... chyba, że emisja jest "pod przetrwanie".... to byłby zły sygnał ale ja obstawiam, że to dobry sygnał.
Tyle wpisów i zero konkretów. O czym tu spekulować, są patenty, są rozliczone granty, są certyfikaty. I są spekulanci, cierpliwi zarobią, cwaniacy i spekulanci coś tam ugrają, a leszcze dadzą się wypłoszyć. Historia stara jak GPW.