Ktoś wywalił pożądny pakiet który odpowiada za 35% dzisiejszego obrotu... ale pewnie się nie zna i Ci którzy podpijaja kurs kupując po 5,10,15 akcji się lepiej znają
Zobacz na arkusz zleceń... nie wiem po co to robią ale się domyślam... ulica która się bawi w milionerów i kupują pakiety po 100zl i wypisują później na forum " lokomotywa ruszyła" i nie było by w tym nic złego oprócz tego ,że ktoś może uwierzyć
Też mnie zawsze dziwią te transakcje po jednej akcji. Przy akcji wartej ok 10 zł kurs musi wzrosnąć o 100 % żeby na dwie prowizje zarobić. Nikt tego nie robi dla zysku. Tylko po co?
Ech, jakie prowizje? Po pierwsze nawet XTB daje możliwość bezprowizyjnego kupna i sprzedaży do określonego obrotu. Po drugie, grube ryby nie płacą zadnych prowizji. Mogą sobie wyłączyć do woli i sterować kursem.
To odpuść w czym problem? Sprzedaj i idź na inną spółkę. Czy jesteś tu bez akcji? Bo wtedy to już całkiem nie rozumiem po co. A jeśli masz akcje i twierdzisz że będzie 5 to uciekaj od straty sprzedawaj i spadaj
Dnia 2025-02-13 o godz. 21:47 ~Kumaty napisał(a): > To odpuść w czym problem? Sprzedaj i idź na inną spółkę. Czy jesteś tu bez akcji? Bo wtedy to już całkiem nie rozumiem po co. A jeśli masz akcje i twierdzisz że będzie 5 to uciekaj od straty sprzedawaj i spadaj
słuszna racja, typowe straszenie inwestorów żeby oddawali coraz taniej.
Z tym nickiem swoim to nie trafiłeś... kumacji zero... pisał bym, że dla mnie spółka warta max na 5 zł i miał akcje za 10 hehe... ja dalej twierdzę, że mógłbym je kupić gdzieś za 3 do 5 procent portfela ale jak dojdą do normalnego poziomu swojej sartosci czyli okolice 5 zł czego.tutaj nie rozumiesz Panie kumaty ?
Twoje gadanie mnie totalnie nie rusza ... Te wasze forumowe zagrywki są takie żenujące. Działają na amatorów prawdopodobnie nie ale lokomotywa musi jechać prawda?
Jak komuś spółka nie pasuje to do widzenia z forum i niema tematu, a nie ryki i krzyki że guano i inne obelgi, jak coś z głową nie tak to do psychologa lub psychiatry po leki , tu nie jest darmowa psychoterapia.
Widzę komuś nerwy puszczają ale nic dziwnego też bym był nerwowy jak bym wisiał na haku od 40zł. Waszą rolą jest naganianie ulicy aby kupowali żeby uratować swoje du.. a moją zaś żeby tych ludzi bronić przed utratą ciężko zarobionych pieniędzy ot to cała sekretna tajemnica tego forum
Tajemnicą forum a raczej giełdy jest to że w 95% grę o pieniądze wygrywają silne ręce które umiejętnie szybko oddają akcje na górce I umiejętnie powoli zbierają je na minimach aby ponownie oddać je po ponownych wzrostach w okolicach maximów, taka zabawa. Pisałem I ponownie to napiszę, że przed podpisaniem umowy z Novavaxem na forum roiło się od sceptyków i doradców że nic z tego nie będzie z mądrzejszym zenkiem na czele ( nie mylić z wulgarnym dyletantem który leczy swoje psychozy terroryzując ludzi którzy załadowali się po 100 PLN). Miałem wtedy parę K akcji kupionych po 35 PLN I wytrzymałem do podpisania umowy , sprzedałem z średnią ok. 90 PLN, zarabiając 370 K PLN, teraz akcji mam dwa razy więcej z średnią 11,50 PLN I grzecznie czekam. Jest tu pełno fachowców bez grosza oraz co rozumiem frustratów którzy stracili swoje budżety i wyżywają się w cierpieniu straconych pieniędzy, lecz te wpisy fachowców, pełne żalu są całkowicie pozbawione merytoryki i gdy proponuję aby wystawić się z akcjami na gragiełdowa to jest całkowity brak odpowiedzi. Tak więc poczekam sobie na jakieś info I być może za kasę zarobioną na Mabionie kupię kolejne mieszkanie. Pozdrawiam wytrwałych.
Tutaj dołków i górek może szukać tylko Jackowski... spółka nie ma silnych podstaw i jest czysto spekulacyjna... tutaj można kupić i ewentualnie sprawdzać raz w miesiącu czy się coś dzieje ale trzeba liczyć się z bardzo dużym ryzykiem utraty wszystkich pieniędzy trzeba to powiedzieć jasno a nie opowiadać bajki jakie to kontrakty nie będą podpisywane bo ja jestem na mabionie od 8 lat i już nie takie opowieści zarządu i prezesa słyszałem i nic dobrego z tego nie wynikło a ludziom też już się kończy cierpliwość do wysłuchiwania bajek zarządu
No nie mów, że ktoś chce żyć z GPW i siedzi na forum mabiona... tutaj większość tak jak ja mam firme ktora jest glownym źródłem dochodu a nadwyzki kapitałowe inwestuje czasem w giełdę... jak wejdzie to wejdzie jak nie to trudno żyje się dalej... na forum wchodzę 2-3 razy dziennie fakt faktem i czekam na te 5 zł wtedy w zależności od sytuacji rynkowej można się zastanowić czy wejść
W końcu jakaś merytoryka na tym pseudo - forum ….. niestety się zastanawiałem od 55 zł aż do 120 i niestety nie pogoniłem tego przy podpisaniu umowy po 100 na małej stracie ….,, do dziś uśredniam i nie jest źle ale czytając te złośliwe kiedy komentarze najmądrzejszych na świecie Polaczków rzygac się chce ( radość z czyjegoś niepowodzenia ) ..,., zresztą w życiu jest to samo .
Pozdrawiam serdecznie i życzę zarobku na niejedno a kilka mieszkań
Ale nikt nikomu tutaj nie życzy źle... wręcz przeciwnie... ludzie pytają czy kupować ja mówię zastanówcie się sto.razy czy możecie te pieniądze stracić bo jest duże prawdopodobieństwo a Ci którzy mają akcje i wiszą na hakach namawiają wszystkich dookoła aby kupowali.tylko po.to żeby oni mogli wyjść... to jest moim zdaniem wbijanie kogoś na minę bo jak.masz akcje jak sądzę od 2020r to wiesz że tutaj nic dobrego już nie będzie
Dnia 2025-02-12 o godz. 17:38 ~Dziwne napisał(a): > Też mnie zawsze dziwią te transakcje po jednej akcji. Przy akcji wartej ok 10 zł kurs musi wzrosnąć o 100 % żeby na dwie prowizje zarobić. Nikt tego nie robi dla zysku. Tylko po co?
fundy i wachadłowy ze spółki maja transakcje na zupełnie innym poziomie, to my tylko płacimy tak wysoką prowizję
Hehe ale niby skąd te 40zł ? Na jakiej podstawie ? Że wskaźników i sytuacji finansowej powinno być 5zł tyle że spekulacyjnie patrząc to.miedzy 5 a 10 jest max
A druga sprawa co powiesz ludzią jak się okaże że spółka nie znajdzie żadnego kontraktu bo jest niekonkurencyjna i każda ofertę przegrają a wtedy kurs zanurkuje do złotówki albo i mniej ? Dalej będziesz pisał że powinno być 40 albo i 100zl ?
Dnia 2025-02-17 o godz. 10:24 ~Oszukany napisał(a): > Wiedzcie jedno Fundy co znają strategie spółki zbierają od nas te akcje prawie darmo bo 10 zł to tylko 10 procent ceny akcji z przed kilku lat.
Strategię spółki wszyscy znają. Pozyskać jakiegokolwiek sensownego kontrahenta. Niestety jak dotąd nic z tej strategii nie wynika.