Nie do końca rozumiem porównywanie tych dwóch spółek. Mają zupełnie odmienną sytuację - w mojej opinii. Tak, wiem, że są teorie o rzekomym "rozgrywaniu" sektora gamingowego - ale ja w nie po prostu nie wierzę. Jak dla mnie kurs Ten Square jest nadal "duszony", ale perspektywy są pozytywne. Zobaczymy co wykombinują z dywidendą lub skupem.
Nic nie porównuje. Po prostu uświadamiam jak kurs może się zmienić na przestrzeni 12 miesięcy.
Na tsgames będzie łatwiej, mniejsza kapitalizacja. Potrzebna jedynie decyzją o zmianie wajhy. Do tego wystarczy driver prowrostowy i obniżka stóp. To wszystko w niedługim czasie może się zmaterializować.
A ja przypomnę, że dołowanie kursu cdreda trwało od końca 2020 roku. Dopiero początek 2024 przyniósł przełom i zmianę wajchy. TEN dostał w palnik w 2021 i 2022 roku. Od tamtej pory jest konsolidacja poniżej 100 pln. Jak ruszy to rejon 200-300 pln będzie zdobywany.
To porównanie perły do "gófna".
Zobaczcie kapitalizację obu firm.
Tutaj już się narosło, teraz w czapę na 64 zł. Zamieniłem na Polimex po 2 zł i już micha się śmieje. Mam nadzieję, że PP skancza na kapitalizacji Pyramid Games ! Tego im życzę.