Cierpliwości, mając energę w portfelu, można przyjąć jakbym miał orlen, a ten rośnie. Pisałem Energa nie dla grajków i kółkowiczów, pograć mozna na Enei.
a jak przy Orlenie po 50 zl wymienia na 1/3 , a przy Orlenie po 70 zl wymiana 1/4 to co wtedy da wzrost Orlenu ? Liczmy na siebie i nasze wzrosty bo giełda ewidentnie ucieka Enerdze
~en22 - i takie są fakty i rzeczywistość. Ale za chwilę guru napisze, że fakty są zupełnie inne - że białe jest czarne, a czarne jest białe. Farmazon, że TFI skupuje po 40 zł. A emeryt o 1000-letniej Rzeszy - pardon - o minimum 1000% zysku. Dzień jak co dzień...
bo to prawda, obecne 13,5 to mniej niz 8,35 z 20',przyczyną tego jest tylko jedna,haniebne wezwanie delistingowe,odcięcie Energi od popytu ze strony funduszy przez wykreślenie z indeksów,taki paradoks,chociaz spólka w międzyczasie zarobiła 10 zł na akcje
Każdą opcje biorę pod uwagę, narysują prawe ramię wykresu historycznego skorzystam z promocji. Wymienią akcje na orlen, też skorzystam, ale na bank nikt nie dostanie ode mnie ani jednej akcji Energii.
oczywiście wezwanie było haniebne , tylko dlaczego mam wrażenie ze obecne władze Energa nadal nie mają zamiaru wypłacać dywidendy, a Orlen wykupiłby pozostałe 9 % ale najchętniej po cenie niewiele odbiegającej od tej po której zrobili to ich poprzednicy
ostatnio słyszałem wersję,że czekają na przedawnienie ewentualnych pozwów od tych którzy w sytuacji"przymusu"mimo ceny nie spełniającej zasady uczciwości kupieckiej oddali akcje w wezwaniu delistingowym,czy tak jest faktycznie?-nie wiem,małoprawdopodobne by ktoś indywidualny poszedł do sądu,fundusze też nie pójdą bo to Orlen przecież
A fundusz dalej skupuje akcje - widać to po arkuszu zleceń
W trakcie sesji ustawiają duże straszące zlecenie na sprzedaż i kilka mniejszych na kupno stały schemat
No coż przed wyborami był tu układ 'sternik' dzialajacy w imieniu znajomkow /starzy/ i GG z mniej lub bardziej powiazaną drobnicą Po wyborach dołaczyli do tego 'nowi'' ktorzy zapewne tez darmowej miski kaszy nie odrzucą i fundusz Układ sie zmienił i jest potrzebny czas na jego dostrojenie Proste to ale czy prawdziwe?
'Bardzo sie bede radował z Pana...gdyż....przyodział mnie płaszczem sprawiedliwosci' Czesto uzywa sie słowo sprawiedliwosc gdyz ma ono 123 wyrazy bliskoznaczne a słuzy głownie do łapania ryb w metnej wodzie