Widać, że kurs się ustabilizował. To dobrze. Liczba zleceń kupna powoli się powiększa - to też dobrze. Mam nadzieję, że najgorsze już za nami i po stabilizacji pójdziemy di góry.
Nie wydaje mi się. Jeśli w ogóle będzie przecena na rynkach ( zapowiadana chyba od dwóch lat) to dotknie ona spółki, które są mocno powiązane z rynkiem. Magna ma głównie kasę i mało powiązań kapitałowych z rynkiem więc nie powinno ją to mocno uderzyć. Za chwilę może być zakończenie wojny więc ewentualny kryzys może znowu się przesunąć w czasie. Co nie znaczy, że nie nastąpi.
To akurat spółka, która w kryzysie straci niewiele. W kryzysie licza sie fundamenty,a tu spółka ma bardzo solidne. Poza tym w kryzysie górą są zawsze spółki, które mają najwięcej płynnych środków, które mogą wykorzystać na przejęcia innych podmiotów, a tu jak wiemy Magnie gotówki nie brakuje.
Myślę, że wszystko co dobre jest jeszcze przed nami. W końcu to fundusz, który szuka i czeka na okazje kupna, a tych będzie coraz więcej. Obecnie mamy takie minima, że już raczej gorzej być nie powinno.