• Jutro zapowiada się dzień prawdy! Autor: ~darekbabkier [89.151.30.*]
    Jutro wchodzi do obrotu ponad 21 mln. akcji. Z tego 18,5 mln kupowanych było po 7,01 zł i jest w rękach głównych akcjonariuszy. Z nich raczej podaży nie będzie. Jest jedna ponad 2 mln akcji branych po 3 zł. przez ponad trzydzieści innych podmiotów. Tutaj zysk jest grubo ponad 100%. Zobaczymy jak jutro bedzie z podażą. Pozdr.

Wyciąg z informacji subskrypcji akcji serii F...

5.Liczba akcji, która została przydzielona w ramach przeprowadzonej subskrypcji:
    W ramach przeprowadzonej subskrypcji doszło do objęcia 2.250.000 (dwa miliony dwieście pięćdziesiąt tysięcy) akcji na okaziciela serii F, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda.
    6.Cena, po jakiej akcje były obejmowane:
    Akcje serii F były obejmowanie po cenie emisyjnej równej 3,00 zł (trzy złote) za jedną akcję.
    6a. Informacje o sposobie opłacenia objętych akcji:
    Akcje serii F zostaną w całości opłacone wkładami pieniężnymi.
    Reklama
    7.Liczba osób, które złożyły zapisy na akcje objęte subskrypcją w poszczególnych transzach:
    W ramach subskrypcji akcje serii F zostały objęte przez 33 (trzydzieści trzy) podmioty.
    8.Liczba osób, którym przydzielono akcje w ramach przeprowadzonej subskrypcji w poszczególnych transzach:
    Objęcie akcji serii F nastąpiło w drodze subskrypcji prywatnej na podstawie umowy objęcia akcji, w związku z czym nie dokonywano przydziału akcji.
    W ramach subskrypcji akcje serii F zostały objęte przez 33 (trzydzieści trzy) podmioty, w tym 28 (dwadzieścia osiem) osób fizycznych oraz 5 (pięć) podmiotów nie będących osobami fizycznymi.
  • Re: Jutro zapowiada się dzień prawdy! Autor: ~Dani [188.87.140.*]
    Nieprawda, doczytaj dobrze bo tylko 3.606.736 akcji zostało objęte przez Hiszpanów po 7,01 zł, reszta akcji wyraźnie na profilu bankiera w akcjonariacie pokazana jest po 3 zł i 3,03 zł.
    A salski i cichewicz o ile dobrze pamiętam ze spotkania inwestorskiego mogą rocznie sprzedawać po 200 tys akcji więc prawdopodobnie jutro sypną tak jak część osób obejmujących po 3 zł.
    Ale na długi termin spółka i jej biznes wygląda ciekawie, tylko powinni szybciej realizować to co obiecali inwestorom czyli konsolidacje.
  • Re: Jutro zapowiada się dzień prawdy! Autor: ~darekbabkier [89.151.30.*]
    Ok. Masz rację . Seria G była po 3,03, ale zobacz kto ja objął. Z tych akcji na pewno nie będzie podaży, czyli cały czas potencjalna podaż to ponad 2 mln akcji serii F...ale to też sporo. Pozdr.

Akcje Serii G zostały objęte przez następujące osoby:
    1)Tomasz Salski objął 13.374.099 (trzynaście milionów trzysta siedemdziesiąt cztery tysiące dziewięćdziesiąt dziewięć) Akcji Serii G o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, o łącznej wartości nominalnej w wysokości 1.337.409,90 zł (jeden milion trzysta trzydzieści siedem tysięcy czterysta dziewięć złotych 90/100) za łączną cenę emisyjną w kwocie 40.461.999,1146 zł (czterdzieści milionów czterysta sześćdziesiąt jeden tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć złotych 1146/10000), w zamian za wkład niepieniężny, którego łączna wartość godziwa wynosi 40.462.000,00 zł (czterdzieści milionów czterysta sześćdziesiąt dwa tysiące złotych).
    2)Marek Cichewicz objął 1.625.900 (jeden milion sześćset dwadzieścia pięć tysięcy dziewięćset) Akcji Serii G o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, o łącznej wartości nominalnej w wysokości 162.590,00 zł (słownie: sto sześćdziesiąt dwa tysiące pięćset dziewięćdziesiąt złotych) za łączną cenę emisyjną w kwocie 4.918.997,86 zł (cztery miliony dziewięćset osiemnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt siedem złotych 86/100), w zamian za wkład niepieniężny, którego łączna wartość godziwa wynosi 4.919.000,00 zł (cztery miliony dziewięćset dziewiętnaście tysięcy złotych).
    7.Liczba osób, które złożyły zapisy na akcje objęte subskrypcją w poszczególnych transzach:
    Oferty objęcia akcji na okaziciela serii G zostały złożone 2 (dwa) osobom fizycznym i przez te osoby przyjęte.
    8.Liczba osób, którym przydzielono akcje w ramach przeprowadzonej subskrypcji w poszczególnych transzach:
    Objęcie akcji serii G nastąpiło w drodze subskrypcji prywatnej na podstawie umowy objęcia akcji, w związku z czym nie dokonywano przydziału akcji.
    W ramach subskrypcji akcje serii G zostały objęte przez 2 (dwa) osoby fizyczne.
  • Re: Jutro zapowiada się dzień prawdy! Autor: ~darekbabkier [89.151.30.*]
    Salski i Cichewicz jeżeli już chcą, to powinni pozbywać się swoich akcji w pakietówkach poza parkietem. Inaczej uwalą swoja firmę. Pozdr.
  • Re: Jutro zapowiada się dzień prawdy! Autor: ~wojtek [37.30.16.*]
    Jak myślicie, to chyba dobry czas na konkretne wejście do gry instytucji, PZU do tej pory miał ok.0,5%. czas na 5%.
  • Re: Jutro zapowiada się dzień prawdy! Autor: ~Kiwaczek [91.231.73.*]
    Tu obecnie podaż pochodzi wyłącznie od pana Błasika, który dziś ma już poniżej 5% i codziennie straszy ale 100000 akcji ma już TFI PZU.
    A skąd to wiesz?
    Ja na Invest Cuffs w zeszłym roku widziałem pana błasika na panelu i nawet z nim przez chwilę później rozmawiałem i powiedział, że jak sprzeda to tylko część akcji, a milion napewno zostawi sobie do momentu aż spółka dowiezie cele przedstawione w strategii, dodał że czeka na dywidendę za 2024 rok bo spółka obiecała to inwestorom. Ciekaw jestem czy zmienił zdanie?

Ja widzę, że pan Błasik to nawet chwali się, że jest akcjonariuszem grupy Klepsydra na swoim LinkedIn. 
    Dziwne to by było gdyby to on sypał, bo komunikat o zejściu poniżej 5% podał, spółka opublimkowała "Zbycie w dniu 9 października 2024 roku na podstawie transakcji zawartej poza rynkiem zorganizowanym 251012 sztuk akcji spółki Grupa Klepsydra S.A." Czyli neutralnie dla obrotu i kupiła jakaś instytucja. Moim zdaniem zrobił to mądrze i dobrze dla spółki.
    Widać, że facet wie co robi. Od lat siedzi w mediach, jest osobą publiczną, po przeglądzie LinkedIn mogę powiedzieć że fajne rzeczy robi i w sumie świetną robotę wykonał wprowadzając klepsydrę na giełdę.
    Kurcze, dzisiejszy dzień będzie bardzo ważny, bo prawdopodobnie pojawi się duża podaż akcji i mam nadzieję, że to pan Błasik ma te akcje niewprowadzone do obrotu.
    Zaraz będziemy widzieli jak ułoży się dzisiejsza sesja dla klepsydry.
    Gdybym był na miejscu PZU to dzisiaj, jutro powinno być łatwe zbieranie. 
    Ale uwaga, nie wszystkie akcje zostały wprowadzone do obrotu, 2 serie pomimo komunikatu o złożeniu wniosku na giełdę o wprowadzeniu wszystkich akcji do obrotu, nagle zarząd wycofał bez podania komunikatu na giełdę w grudniu. 
    Uważam, że oznacza to wprowadzonych w błąd rynek, inwestorów i wielu niezadowolonych z tego powodu akcjonariuszy.
    Więcej, oznacza to potencjalny konflikt w akcjonariacie, a PZU bardzo pilnuje corporate governance i być może ze względu na to nie zbierali wcześniej akcji z rynku w dobrej cenie i teraz też będą czekać na rozwój sytuacji, bo jeżeli ktoś mam wyrządzoną szkodę można spodziewać się procesów sądowych i smrodu wokół spółki i jej zarządu!
    Masz rację, tylko czy będą w stanie dzisiaj się powstrzymać przed sprzedawaniem akcji, tego nie wiem. Pozdrawiam.
    A jak wpiszesz w przeglądarkę google Salski wyrok to aż włos się jeży. 
    Nie wiedziałem że pan Salski został skazany "za wyrządzenie szkody w obrocie gospodarczym"
  • Re: Jutro zapowiada się dzień prawdy! Autor: ~darekbabkier [37.30.4.*]
    Na razie marazm jaki był, jest nadal. Może sie okazac, że potencalna podaż nie tyle bedzie dołowala kurs, a raczej wpłynie na jego blokadę i bedzie hamulcem do wzrostu. Pozdr
    Tak może być niestety, myślałem że dzisiaj będzie bujało a tutaj marazm można powiedzieć.
[x]
KLEPSYDRA -2,04% 6,72 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.