Tradycyjnie, moja prośba o pytania w czasie konferencji tylko o kardio. Typu skąd roczne opóźnienie transferu technologii, zgody FDA itd. Według mnie partnering powinien być jak najszybciej podpisany !!! Zwłoka dla optymalizacji zysku może okazać się niepotrzebnym ryzykiem.
Spółka dąży do maksymalizacji transakcji partneringowej,więc czym bliżej konca 3 fazy tym większy kwota z podpisanej umowy, co jest w interesie akcjonariuszy spółki.Transfer technologi jest na ukończeniu po czym w najbliższych tygodniach spodziewamy się decyzji od FDA i rozpoczęcie w 2 kw 3 fazy badań.
Mnie chyba bardziej ciekawi temat Japonii bo tutaj potencjalnie coś może się zadziać w tym roku.
Co do kardio, najpierw rejestracja patentu w USA, później zgoda FDA i III faza, a w temacie umowy partneringowej raczej nic się nie zadzieje przez najbliższych 12 miesięcy... Wszyscy chcielibyśmy być już dalej, ale cóż, myślę, że na kardio w USA firma zacznie zarabiać najpewniej od jakiegoś późnego 2027 / wczesnego 2028. Wtedy każde 10% rynku w USA to ok. 250 mln zł netto rocznie dla firmy.
10% rynku w USA to nic. Jeżeli partnering zostanie zawarte z dużą firmą to powinno być conajmniej 50%, bo kardioznacznik ma lepsze parametry niż flurpiridaz