To jeden z największych trolli naganiaczy na forum Bankiera. Wejdźcie na RNK. Tam nagania od 15 zł., a kurs 5,80. Potopił tam sporo ludzi, i tu będzie podobnie.
Człowieku te akcje są najtańsze od 17 lat. To jest niby biznes deweloperski, który nie bez przyczyny przyniósł 90% stratę inwestorom w latach gdy najgorsze spółki tego typu wzrosły kilkadziesiąt %, a najlepsze kilkaset %. Takie rzeczy nie dzieją się bez przyczyny.
Fajnie sobie plotkujecie, ale prawda jest tak na tej spółce trzeba kupić, jak będzie w okolicach 1,30-1,50zł i wywali jak dotrze od ceny 2,50zł i ponownie czekać na spadek do określonej ceny To ze warto księgowa jest ogromna względem ceny ok ale poza tym w tej firmie nic się nie dzieje maja trochę ziemni i ja sprzedają, aby płacić pensie
Moim zdaniem tu nie będzie ceny wyższej niż w porywach chwilowo ponad 3 zł
Dnia 2025-12-10 o godz. 20:07 ~Max napisał(a): > -40,12% > Pisałem ? > Troll nagon kłam_trader nadaje !
Czy to Ty drogi Zbyszku? To Ty, który niegdyś wychodząc z Rank Progressu (na którym trwam do dziś) zwaliłeś jego kurs na ok. 0,70 zł - historyczne minimum wszechczasów? Naprawdę przykro mi, że w ub. roku było na Ranku ponad 8 zł, a obecnie jest ok. 5 zł (a będzie dużo wyżej) - zdaję sobie sprawę, że ktoś kto wtedy (poniżej 1 zł) wyszedł może czuć żal do całego świata... żal tym większy, że uwolniony kapitał... wtopił przykładnie... o ile znam Twoje następne ruchy...
Nie musisz mnie śledzić i dezawuować wszystkiego co napiszę - naprawdę nie musisz... tym bardziej że Alta ma wszelkie podstawy by zostać kolejnym w Twojej historii przykładem typu... Max coś odradza = czym prędzej kupuj PKC.
Po ilosci kciuków w górę utwierdzasz nas wszystkich na tym forum w przekonaniu że masz coś z głową.... Gość chyba sam sobie klika bo większość akcjonariuszy zna tego trola.
Nikt tu nie ma pretensji do TFI o oczywista wyprzedaż czy innych inwestorów kupujących sprzedających. Robią to po ocenie działań spółki. A tu te nasze spece są konsekwentni.
Dnia 2025-12-21 o godz. 21:27 ~Asdf napisał(a): > Po ilosci kciuków w górę utwierdzasz nas wszystkich na tym forum w przekonaniu że masz coś z głową.... Gość chyba sam sobie klika bo większość akcjonariuszy zna tego trola. > > > > Nikt tu nie ma pretensji do TFI o oczywista wyprzedaż czy innych inwestorów kupujących sprzedających. Robią to po ocenie działań spółki. A tu te nasze spece są konsekwentni.
Nie ode mnie zależy ilość i kierunek kciuków pod tym, czy innym postem.
Dla mnie to Ty jesteś trollem... piszesz coś o wyprzedaży akcji w wyniku oceny działań spółki, tymczasem nie ma podstaw do jakiejkolwiek oceny z bardzo prostego powodu - braku jakichkolwiek rzeczywistych działań Zarządu! Nowy Zarząd nie zrobił jeszcze absolutnie nic... ani nic złego ani nic dobrego! Owszem, może uwalił kurs nieuprawnionym przeszacowaniem aktywów nieruchomościowych w dół (w raporcie za 1 półrocze 2025 r.) i z drugiej strony nieoficjalnie w artykułach prasowych (bez ESPI!) zapowiedział nową strategię poszerzającą spektrum działalności, ale to tylko działania papierowe i (póki co!) pozorowane. Nic na razie w sferze realnej ani z jednego ani z drugiego nie wynikło - trudno więc cokolwiek tu oceniać.
Dnia 2025-12-23 o godz. 12:49 ~Grimm napisał(a): > Kupno za 0,1 wk to wciąż drogo? Chcesz jeszcze taniej? Ta cena to rynkowy żart
Zgadzam się w 100%. Do tego cena nominalna 1 akcji Alty to 1 zł... nawet jak RJ Moritz obejmował akcje w opcji menadżerskiej to tyle za nie płacił! Uwzględniając upływ czasu i inflację to chyba nawet on traci przy kursie ok. 1,40 zł...
Nie wiem kto i po co miele takimi dużymi pakietami akcji (tylko dziś 176.000 akcji) na tym absurdalnie niskim pułapie. Nie wiem też dlaczego wkłada tyle zaangażowania by mielić tym (ale też niemało realnie sprzedawać!) taniej a nie drożej, bo przecież popyt byłby i wyżej... Jeśli to rodzaj jakiejś optymalizacji podatkowej to... wyjątkowo kuriozalny.
A jeśli jakieś ustawianie bazy kursu pod coś, to pytanie... pod co?
Oczywiście tu najbardziej podejrzany jest Investors TFI, tylko skąd oni mieliby tyle akcji??? Bo już w połowie czerwca 2025 r. fundusz ten zszedł poniżej progu 5% głosów i po 13 czerwca 2025 zostało mu raptem 1.098.503 akcje... ilość, którą dawno już mógł sprzedać - dzisiejsza sesja wszak to dopiero 3-ci najwyższy wolumen w tym roku...
Funduszu mi nie żal - Bóg wie dlaczego kisili się na Alcie grubo ponad dekadę i znosili te czołganie przyklaskując prezesowi RJM. Bywali na Walnych (jako uległy słuchacz) i tu ciekawostka - na ostatnim WZA w czerwcu już ich nie było.