Co wziołeś ? Zeby to ruszyło to musi zostac zlikwidowany nawis akcji do sprzedazy Jeśli dalej stary układ upycha - obawa przed aresztami ,to akcji ciagle ma duzo /miliony/ Oczywiste ze tylko wezwanie ,wymiana moze te akcje wymienic na gotowke a teraz to dla nich piorytet Wszyscy są zaladowani i musimy pokornie czekac bo obiecanki fomfy nie wiadomo kiedy sie zrealizują Zwrociłbym tez uwage ze UE zmienia polityke klimatyczną przez co oze nie bedzie juz w krotkiej perspektywie na 1 miejscu Ja na PGE mam juz 14% elektrownie na wegiel działają i beda działac dalej-zero inwestycji a tylko zysk
Dnia 2025-02-10 o godz. 11:11 ~tor napisał(a): > Co wziołeś ? Zeby to ruszyło to musi zostac zlikwidowany nawis akcji do sprzedazy Jeśli dalej stary układ upycha - obawa przed aresztami ,to akcji ciagle ma duzo /miliony/ Oczywiste ze tylko wezwanie ,wymiana moze te akcje wymienic na gotowke a teraz to dla nich piorytet Wszyscy są zaladowani i musimy pokornie czekac bo obiecanki fomfy nie wiadomo kiedy sie zrealizują Zwrociłbym tez uwage ze UE zmienia polityke klimatyczną przez co oze nie bedzie juz w krotkiej perspektywie na 1 miejscu Ja na PGE mam juz 14% elektrownie na wegiel działają i beda działac dalej-zero inwestycji a tylko zysk
Szwagier pracuje w PGE i Mi powiedział ,że nie kupił by akcji swojej spółki ,ale Tor gratulację .Ja kupiłem trochę Orlenu jak był po 46 zł
Tylko ewentualny przeciek co do wezwania -wymiany moze spowodowac wzrost kursu Oczywiscie mozna załozyc ze PKN trzyma kurs tylko ze jest to mało prawdopodobne bo oznaczałoby ze własnie on nakarmił fundusz - po co? /,bezsens/ Panowie czekamy ale teraz gwiada to wegiel / bogdanka/
Szanowni, jeśli żle zrozumiałem ,to poprawcie mnie. Sens tego bełkotu, to MAM STRATEGIĘ, POWOŁAM RADĘ GOSPODARZĄ, A ONA WYPRACUJR STRATEGIE. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GIENIALNE. Pozdrawiam
Arskiozan- jesli kierujesz nawet srednią firmą musisz zlecac opracowanie straegii w poszczegolnych dziedzinach fachowcom ,atu mamy srednie europejskie panstwo - tak to działa Co do Energii to ciągle jest to miła pułapka/ 13.40/ bo ciezko z tego wyjsć wiekszymi ilosciami akcji Ja sie denerwuje ze rosną firmy /weglowe/ ktore kupiłem w ograniczonych ilosciach Zapewne wiele osob chciałoby z tego wyskoczyc Ptrząc jednak na spokojnie i zakładając ze potencjał wzrostowy GPW /koniec wojny/ moze nawet +30-40% to tyle wyciagniemy /liczymy na duzo wiecej / tez na Energii tylko iles tam czasu poczekamy /raczej mniej niz wiecej/
Szanowny, tor, przyznasz że po 13 miesiącach rządzenia, zlecenie strategii to trochę żałosne. Dziś dokupiłem 2500 Energi. Pewnie się czuję .mając w portfelu ten walor. Wyszedłem z Brand24 bo tam zanosi się na dłuższe czekanie niż na Energę. Drażni mnie poetyckie milczenie Staszaka i Fąfary. Krytyka tych wybitnych menadżerów drażni z kolei darka. Nasz własny sekciarski grajdołek. Pozdrawiam
Czasem na giełdzie tak jest ze jak pesymizm siega wierzchołkow to blisko jest do rozwiazania sytuacji Niepokoi mnie ze wziołes akcje a to oznacza ze ciagla 'daleko ' Przy tych cenach obroty na Energii ciagle są spore / malo plynna spolka/ a to oznacza ze ktos to podbiera-moze jakis układ przy tym poziomie cenowym ?
Dnia 2025-02-10 o godz. 12:56 ~arskiozan napisał(a): > Szanowny, tor, przyznasz że po 13 miesiącach rządzenia, zlecenie strategii to trochę żałosne. > Dziś dokupiłem 2500 Energi. Pewnie się czuję .mając w portfelu ten walor. Wyszedłem z Brand24 bo tam zanosi się na dłuższe czekanie niż na Energę. Drażni mnie poetyckie milczenie Staszaka i Fąfary. Krytyka tych wybitnych menadżerów drażni z kolei darka. Nasz własny sekciarski grajdołek. > Pozdrawiam
mnie drażni krytykanctwo,Tusk,co by nie zrobił,powiedział to i tak żle,przecież nawet ten wątek został założony z tą intencją,a fakt jest taki,że gość pognał złodziei i trzymam kciuki by jak najwięcej ich powsadzał,merytorycznie krytykować możesz do woli,bo święci nie są,ale daruj sobie tępą propagandę
Fragment artykułu a w nim: W górę szły także inne państwowe spółki energetyczne: Energa o 3 proc., Tauron o ponad 2proc._https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/przemowienie-premiera-tuska-napedzilo-zwyzki-na-gpw-wig-najwyzej-w-historii/gh0ed83
---'xx
A w rzeczywistości nawet +1% nie ma!!!! Tak kłamią nas mediaa. A ciemnota uwierzy!!!!
Łza się w oku kręci za tvpis - 8 lat szczerej, niczym niezakłamanej, niezmąconej prawdy. Dobrze, że jeszcze Republika została. Bo tak wszędzie dookoła kłamstwo...
Pepe- tak jak czytam forum to My tutaj wiekszośc przedemerytalny stan natomiast Ty zapewne młodszy wiekiem Jesli tak jest to trzeba przejsc do działania w realu tj ostre pikiety tam gdzie bedzie foma albo premier Nikt za nas nie bedzie walczyl bo kazdy system realizuje własne cele Organizuj bo tu potrzeba duzo testosteronu
Jestem za. Trzeba przypomnieć się, że drobni akcjonariusze Energa S.A. - póki co, my żyjemy i pamiętamy o złożonej publicznej deklaracji : "szybko, niezwłocznie, najszybciej jak to możliwe, za kilka dni"
A GG od czego jest? Nie po to się do niej zapisywałem i dostaną grubą kasę żebym miał coś za mich robić!!! Ogłosili jakieś rabaty dla bardziej się angażujących?
To tak jakbyś wziął ekipę budowlana zrobił za nich a i tak kazali by Ci zapłacić! Za daleko mam do Gdańska i Płocka bo napewno pikietę bym zrobił ale oczywiście z 5-7 osób by przyjechało z tego całego tysiąca akcjonariuszy bo podobno tyłu nas jest.
A ty oko szczekaj dalej może i zostaniesz pieskiem darkowym
Pisałem te rózne zgłoszenia, sprzeciwy, zaskarżenia itp pisma co GG chciała i co na koniec było? A no właśnie tylko ja i kilka osób z tego "tysiąca" i co to dało?. Czas na kolejnych!!!
Zamiast zamykać, zmieniać, zaorywać tvpis kompletnie, demokratyczna władza powinna stworzyć takie żywe muzeum tvpis, zostawić jakiegoś usłużnego pisowskiego redaktora, paskowego pepe, tak żeby ludzie zawsze mogli wejść do takiego "muzeum" i zobaczyć co PiS zrobił z publicznymi mediami, żeby nikomu rozsądnemu przez głowę nie przeszło zagłosować kiedyś na nich. Takie muzeum PRL-U...
Dnia 2025-02-10 o godz. 12:54 ~Pepe napisał(a): > Fragment artykułu a w nim: W górę szły także inne państwowe spółki energetyczne: Energa o 3 proc., Tauron o ponad 2proc._https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/przemowienie-premiera-tuska-napedzilo-zwyzki-na-gpw-wig-najwyzej-w-historii/gh0ed83 > > ---'xx > > A w rzeczywistości nawet +1% nie ma!!!! Tak kłamią nas mediaa. A ciemnota uwierzy!!!!
Mógł pomylić Eneę ale też z 13,3 do 13,6 jest prawie 3% ,kiedyś nie kłamały jak wójt prasę kupił ?
Pepe-nigdy nie licz cudzych pieniedzy -to pdstawa bycia szczesliwym A co do GG to chyba tez wiek tam jest 'słuszny' Tu chodzi o testosteron - na demonstracje pojade i wezme pare osob ,czas wyborow jest ok
To tak wam podrzuce żebyście nie mówili że nie wiecie i może zróbcie osobny wątek o takich manifestacjach. Najbliższe okazje:
- codziennie siedzibą Orlenu I Energii
- 27 luty Orlen publikacją wyników za 4kw 2024
- 26 - 28 marca 2025 r. PowerConnect Energy Summit 2025
PowerConnect Energy Summit 2025. Miejsce: AmberExpo, ul. Żaglowa 11, Gdańsk.
15 kwietnia - raport roczny Energa i Orlen
A tak dla świadomości to teraz jak zapytają fafare co z Energą to odpowie: będziemy analizować wycene, potem powie sprawa nie jest prosta potrzebujemy czasu, potem sprawa jest bardziej skomplikowana niż sądziliśmy i już mamy koniec roku !!!!
Pepciu i oczko dopiero w tym roku zaczęli etatowo zniechęcać. Wcześniej gdy kurs był na 6, 7 .....13 was nie było. Widocznie GG uznała, że przy tych poziomach większość odda więc wypuściła troli. NIC Z TEGO, NIE DOSTANIECIE ANI JEDNEJ MOJEJ AKCJI ENERGA!
Puki nie spełnil sie warunek umowy a tym samym nie zapłaciłem prowizji to są to jeszcze moje pieniądze!!! Jak zasłużą i zarobią to dostańą i będą ich a na razie są moje. Niestety od roku tylko listy pochwalne wysyłają do nowych władz i wiekszych efektów brak. Już niemoge doczekać się rekomendacji dywidendy i czerwcowego wza.