Dnia 2025-02-07 o godz. 20:01 ~qwerty napisał(a): > Dnia 2025-02-07 o godz. 19:59 ~K2 napisał(a): > > Taniej już nie będzie, trzeba było kupować po 1.2 zł ,a teraz płacz. > > Taniej juz jest. Zjazd z 1.72zl do 1.60zl i leci dalej… > > Nawet nie bylo proby oporu na 1.80 zl bo i czym jak tam trzeba by miec duze miliony
przecież od tygodnia buja się w okolicach 1,60 więc nic specjalnego się nie dzieje.
ja tam się nie zagłębiam w to co mówi prezes. Za to zakładam z dużym prawdopodobieństwem, że "ktoś" będzie chciał wykorzystać premierę żeby się obłowić. Od lat powtarza się ten sam schemat więc dlaczego miałoby być teraz inaczej. A gdyby wreszcie udało się zrobić grę z prawdziwego zdarzenia to tym lepiej.
Dnia 2025-02-08 o godz. 09:13 ~ja napisał(a): > ja tam się nie zagłębiam w to co mówi prezes. Za to zakładam z dużym prawdopodobieństwem, że "ktoś" będzie chciał wykorzystać premierę żeby się obłowić. Od lat powtarza się ten sam schemat więc dlaczego miałoby być teraz inaczej. A gdyby wreszcie udało się zrobić grę z prawdziwego zdarzenia to tym lepiej.
Jest tez ktos kto drugi raz nie popelni bledu ze nie oddal 35 mln akcji na podbiciu...
Dnia 2025-02-08 o godz. 11:43 ~Aha napisał(a): > Dnia 2025-02-08 o godz. 09:13 ~ja napisał(a): > > ja tam się nie zagłębiam w to co mówi prezes. Za to zakładam z dużym prawdopodobieństwem, że "ktoś" będzie chciał wykorzystać premierę żeby się obłowić. Od lat powtarza się ten sam schemat więc dlaczego miałoby być teraz inaczej. A gdyby wreszcie udało się zrobić grę z prawdziwego zdarzenia to tym lepiej. > > Jest tez ktos kto drugi raz nie popelni bledu ze nie oddal 35 mln akcji na podbiciu...
a skąd wiesz, że to był błąd a nie celowe działanie może "facet" od tego funduszu ma swoją koncepcje na inwestycję i te 7 zł co było ostatnio nie dawało mu satysfakcji czytałem artykuł w którym mówił, że ich portfel to inwestycje długoterminowe.
Zobaczymy co to będzie. 7zl raczej przebije ale nie liczył bym na jakieś magiczne 35 jak kolega justprofit prorokował. Nowa gra może odnieść sukces. Widać że prezes głównie pcha ja w USA, a tam jak wiecie się sporo pozmieniało i wyżej wymieniony z tego korzysta.
w 2020 roku nie widząc perspektyw sprzedałem wszystkie akcje jakie miałem po 80 groszy i nie interesowałem się tą spółką. Jak mi znajomy powiedział 3 lata później, że akcje są po 7 zł to myślałem, że sobie jaja robi, ze 30 "koperników" bym przytulił jakbym trzymał :)
Dnia 2025-02-08 o godz. 13:05 ~ja napisał(a): > w 2020 roku nie widząc perspektyw sprzedałem wszystkie akcje jakie miałem po 80 groszy i nie interesowałem się tą spółką. Jak mi znajomy powiedział 3 lata później, że akcje są po 7 zł to myślałem, że sobie jaja robi, ze 30 "koperników" bym przytulił jakbym trzymał :)
A, to ciebie oskubali wtedy z cennego waloru. Gdybyś głupot nie czytał i się nie rozpraszał na boki to byś jeszcze zdążył wrócić na czas... https://www.bankier.pl/forum/temat_wiadomosc-usunieta-przez-moderatora,54585293.html
Drugi raz nie daj się zmanipulować... https://www.bankier.pl/forum/temat_akcja-ewakuacja,57912099.html
... i nie popełnij tego samego błędu raz jeszcze... https://www.bankier.pl/forum/temat_odjazd,58653383.html
Dnia 2025-02-08 o godz. 13:35 ~Kosiarz napisał(a): > Dnia 2025-02-08 o godz. 13:05 ~ja napisał(a): > > w 2020 roku nie widząc perspektyw sprzedałem wszystkie akcje jakie miałem po 80 groszy i nie interesowałem się tą spółką. Jak mi znajomy powiedział 3 lata później, że akcje są po 7 zł to myślałem, że sobie jaja robi, ze 30 "koperników" bym przytulił jakbym trzymał :) > > A, to ciebie oskubali wtedy z cennego waloru. Gdybyś głupot nie czytał i się nie rozpraszał na boki to byś jeszcze zdążył wrócić na czas... https://www.bankier.pl/forum/temat_wiadomosc-usunieta-przez-moderatora,54585293.html > > Drugi raz nie daj się zmanipulować... https://www.bankier.pl/forum/temat_akcja-ewakuacja,57912099.html > > ... i nie popełnij tego samego błędu raz jeszcze... https://www.bankier.pl/forum/temat_odjazd,58653383.html >
Kolego "ja", pamiętasz co sobie obiecałeś po błędzie, który ostatnio popełniłeś? https://www.bankier.pl/forum/temat_wracamy-do-trendu-opadajacego,69757625.html
Dnia 2025-02-08 o godz. 12:29 ~Qb napisał(a): > Zobaczymy co to będzie. 7zl raczej przebije ale nie liczył bym na jakieś magiczne 35 jak kolega justprofit prorokował. Nowa gra może odnieść sukces. Widać że prezes głównie pcha ja w USA, a tam jak wiecie się sporo pozmieniało i wyżej wymieniony z tego korzysta.
Tylko doda jeszcze ze ty tak chcesz i ze to twoje marzenia zyczeniowe
Odpocznij od Bankiera i giełdy, wyjazd w góry lub nad morze dobrze Ci zrobi. Ale skoro chcesz poznać moje "marzenia życzeniowe" to widziałbym spółkę po 225zl i działkę na księżycu, po jasnej stronie bo lubię się opalać. Do tego 4 marsjanki, które by mi robiły Uranski masaż. A i niech CDP po 800zl chodzi. Tak chcę, niech tak mi się stanie! Dobrego weekendu
Dnia 2025-02-08 o godz. 11:52 ~ja napisał(a): > Dnia 2025-02-08 o godz. 11:43 ~Aha napisał(a): > > Dnia 2025-02-08 o godz. 09:13 ~ja napisał(a): > > > ja tam się nie zagłębiam w to co mówi prezes. Za to zakładam z dużym prawdopodobieństwem, że "ktoś" będzie chciał wykorzystać premierę żeby się obłowić. Od lat powtarza się ten sam schemat więc dlaczego miałoby być teraz inaczej. A gdyby wreszcie udało się zrobić grę z prawdziwego zdarzenia to tym lepiej. > > > > Jest tez ktos kto drugi raz nie popelni bledu ze nie oddal 35 mln akcji na podbiciu... > > a skąd wiesz, że to był błąd a nie celowe działanie może "facet" od tego funduszu ma swoją koncepcje na inwestycję i te 7 zł co było ostatnio nie dawało mu satysfakcji czytałem artykuł w którym mówił, że ich portfel to inwestycje długoterminowe.
Jak leszcz z bankiera mowi, ze nie sprzedal po 7zl i zostal z akcjami bo go nie satysfakcjonowalo 7zl jest beka. No ale jak fundusz ubrany mowi, ze inwestycja dlugoterminowa i to w akcje cig to jest gitara.... Tak patrząc na historie cig inwestowanie dlugoterminowe w 100% konczy sie tu strata minimum 50%. I tu sie nic nie zmieni, bo spolka nie ma mentalnosci aby wydawac dobre gry
Dnia 2025-02-08 o godz. 13:18 ~Aha napisał(a): > Dnia 2025-02-08 o godz. 11:52 ~ja napisał(a): > > Dnia 2025-02-08 o godz. 11:43 ~Aha napisał(a): > > > Dnia 2025-02-08 o godz. 09:13 ~ja napisał(a): > > > > ja tam się nie zagłębiam w to co mówi prezes. Za to zakładam z dużym prawdopodobieństwem, że "ktoś" będzie chciał wykorzystać premierę żeby się obłowić. Od lat powtarza się ten sam schemat więc dlaczego miałoby być teraz inaczej. A gdyby wreszcie udało się zrobić grę z prawdziwego zdarzenia to tym lepiej. > > > > > > Jest tez ktos kto drugi raz nie popelni bledu ze nie oddal 35 mln akcji na podbiciu... > > > > a skąd wiesz, że to był błąd a nie celowe działanie może "facet" od tego funduszu ma swoją koncepcje na inwestycję i te 7 zł co było ostatnio nie dawało mu satysfakcji czytałem artykuł w którym mówił, że ich portfel to inwestycje długoterminowe. > > Jak leszcz z bankiera mowi, ze nie sprzedal po 7zl i zostal z akcjami bo go nie satysfakcjonowalo 7zl jest beka. > No ale jak fundusz ubrany mowi, ze inwestycja dlugoterminowa i to w akcje cig to jest gitara.... > Tak patrząc na historie cig inwestowanie dlugoterminowe w 100% konczy sie tu strata minimum 50%. > I tu sie nic nie zmieni, bo spolka nie ma mentalnosci aby wydawac dobre gry >
jak chcesz dojść do prawdy to skontaktuj się z właścicielem tego funduszu i zapytaj dlaczego nie sprzedał i czy uważa się za "ubranego". Tyle w temacie.
Dnia 2025-02-08 o godz. 13:35 ~ja napisał(a): > Dnia 2025-02-08 o godz. 13:18 ~Aha napisał(a): > > Dnia 2025-02-08 o godz. 11:52 ~ja napisał(a): > > > Dnia 2025-02-08 o godz. 11:43 ~Aha napisał(a): > > > > Dnia 2025-02-08 o godz. 09:13 ~ja napisał(a): > > > > > ja tam się nie zagłębiam w to co mówi prezes. Za to zakładam z dużym prawdopodobieństwem, że "ktoś" będzie chciał wykorzystać premierę żeby się obłowić. Od lat powtarza się ten sam schemat więc dlaczego miałoby być teraz inaczej. A gdyby wreszcie udało się zrobić grę z prawdziwego zdarzenia to tym lepiej. > > > > > > > > Jest tez ktos kto drugi raz nie popelni bledu ze nie oddal 35 mln akcji na podbiciu... > > > > > > a skąd wiesz, że to był błąd a nie celowe działanie może "facet" od tego funduszu ma swoją koncepcje na inwestycję i te 7 zł co było ostatnio nie dawało mu satysfakcji czytałem artykuł w którym mówił, że ich portfel to inwestycje długoterminowe. > > > > Jak leszcz z bankiera mowi, ze nie sprzedal po 7zl i zostal z akcjami bo go nie satysfakcjonowalo 7zl jest beka. > > No ale jak fundusz ubrany mowi, ze inwestycja dlugoterminowa i to w akcje cig to jest gitara.... > > Tak patrząc na historie cig inwestowanie dlugoterminowe w 100% konczy sie tu strata minimum 50%. > > I tu sie nic nie zmieni, bo spolka nie ma mentalnosci aby wydawac dobre gry > > > > jak chcesz dojść do prawdy to skontaktuj się z właścicielem tego funduszu i zapytaj dlaczego nie sprzedał i czy uważa się za "ubranego". Tyle w temacie.
Wlasciciel funduszu ma na to wywalone. Fundusze to przewaznie pieniadze depozytariuszy ktorzy wlozyli w te fundusze. To oni traca kase a nie jakis wlasciciel funduszu. Na Cig polegl swego czasu nie tylko TFI PZU ale nawet Norweski fundusz krolewski