Źebrzesz to może u kolegi.Nigdzue nie napisałem " proszę aby wzrosło" bo wiem że cena akcji i tak wzrośnie. Nie interesuje mnie natomiast który z was któremu grabi:)
We mnie nie ma żółci. Ja powodów do wzrostów nie widzę, to jest moje zdanie. Mam do niego prawo. Piszę z pozycji win-win. Jak będzie spadać, to trudno, trzeba czekać. Jak będzie rosło i się myliłem, to też dobrze bo mam te akcje w portfelu. Ale jak ktoś pisze że już widzi 4-6-10 a za rok 30. a drugi - kupować!! nie bać się!!! To co o tym myśleć?
Według danych Narodowego Funduszu Zdrowia, w Polsce na cukrzycę chorują ponad 3 miliony osób. Prognozy wskazują, że do 2030 roku co dziesiąty Polak będzie zmagał się z tą chorobą. Istnieje ryzyko, że leku, który ratuje życie chorym, może zabraknąć.
Przestań wypisywać celowo głupoty. Jesteś na peronie. Boli Cię, że cena akcji rośnie. Kupować. Będzie jeszcze wyżej Ci Misie i inni trole spadkowi są tutaj na zlecenie.
Mirro jak sprzedałeś swoje akcje to już nie męcz tu innych.
Ja mam bardzo duzo tego papieru i staram się czytać dokladnie sprawozdania.
W obecnej sytuacji silny PLN (czyli tani USD i tanie EUR) pomaga Biotonowi. Dlaczego polecam raport ew jak poprosisz to za kilka dni Ci odpowiem.
Dwa napisz wszystkim na jakie projekty nie dostali finansowania i jak bardzo były kluczowe?
Trzy jak pisałem wcześniej obecnie jest gra pod refundacje na analog a to 100 razy wazniejsze od glupot które piszesz wyżej.
Cztery to maja Malezje więc kasa powinna się im zgadzać.
PS. Ten analog to droga do stałych zysków na Bioton plus droga do kasy na GLP-1, a to jeszcze w tym roku.
Podsumowując C/WK jest ekstremalnie niska. Jak wejdą opisane wyżej projekty to pow 10pln za akcje to nadal będzie mało. BiomedLublin dawny ma chyba teraz 3 c/wk a Bio 0.5.
Dla Mabionu, który nie produkuje żadnych leków wskaźnik C/WK to obecnie 1,3.
Jeżeli ktoś nie widzi wzrostu sprzedaży w 4Q24 względem 3Q24 o 85% to oczywiście nie musi kupować akcji Bioton.
Obecnie kursy spółek branży farmaceutycznej są krajnie niedoszacowane dlatego wzrosty dopiero przed nami.