W nieco ponad rok SDS Optic S.A. pozyskała trzy znaczące dofinansowania z funduszy unijnych na rozwój zaawansowanych technologii optycznych.
3,2 mln zł (w tym 2,5 mln zł dofinansowania) na opracowanie łatwointegrowalnych sensorów do detekcji sygnałów fizycznych, chemicznych i biologicznych. Projekt rusza w kwietniu 2025 r. i potrwa do końca 2027 r.
5,6 mln zł (w tym 3,95 mln zł dofinansowania) na opracowanie wielowarstwowych powłok multifunkcyjnych dla optyki i medycyny.
4,2 mln zł (w tym 2,4 mln zł dofinansowania) na zakup sprzętu do prowadzenia prac badawczo-rozwojowych nad optymalizacją czujnika do zastosowań medycznych wchodzącego w skład autorskiej mikrosondy do diagnostyki chorób.
Dzięki tym środkom SDS Optic ma szanse umacniać swoją pozycję lidera w innowacyjnych rozwiązaniach optycznych!
Ala, musisz się zgłosić do mnie na szkolenie z tworzenia wątków na Bankierze. Niedawno pisałaś, że nie znosisz ludzi niedokładnych, a tu nawet nie chciało Ci się wymyślić tematu :P
@Matt, chyba już tylko w tę niespodziankę wierzę bo ostanie miesiące to wygląda na bankruta a nie lidera w super technologiach. Spójrz na kapitalizację. Na szczęście prócz SDS mamy znacznie więcej BCX bo inaczej to pod wodą cała ta akcja by była. Matt to nie Pan Sagan przypadkiem ?
Sagan piszę coś ponoć na Twitterze ale ja nie posiadam Twitter więc tylko zasłyszane informacje. Pisze, że jest cały czas akcjonariuszem, że wierzy w ATH na SDS i że in vivo jest rewolucyjne w porównaniu do infa z Roche. Poza tym on kibicuje Ryvu
Pojechali, no jeszcze im kilkanaście kilo zostało po ostatnim tankowaniu/wymianie sternika przy 8-8.10zl. Strata, nie strata, kilkadziesiąt groszy na akcji a plan zrealizowany ... Zobaczymy co dalej...
Ciekawe jaki tu jest plan realizowany. Ewidentnie każdy raport, dane są wykorzystywane do wywalenia akcji i to nie jest optymalizacja :))) Jaki tu grany jest scenariusz. Podobny do Medinice
Za duży FF, będzie bardzo ciężko. Prędzej sądzę że pewna grupa sprzedaje akcję sobie nawzajem, raptem kosztem 8000zl można kurs zdołować o 8proc, to co dopiero kosztem 80tys zl. Kurs można doprowadzić do kilku złotych. Nie wiem co potem, popytu nie ma.. Większość transakcje umówiona plus Akcjonariusze, którzy wierzą w spółkę i próbują uśredniać jak ja
Cygan polecał mi uśrednianie po 10zł.. Pisałam wtedy, że za wcześnie. Teraz zaczynam uśredniać. Żadnej redukcji nie będzie. Ani jedna akcja nie będzie sprzedawana..Nie będzie żadnych kółek. Będzie stopniowe uśrednianie. Odezwę się za 2-3tygodnie tutaj
Popyt się pojawił, z czego połowa to moja ale widzisz, już jak zobaczyli że jest popyt po 6.11zl to nie chcieli puszczać. To nie ulica sprzedaje. Tutaj kurs jest ręcznie sterowany i można będzie na tym ugrać jeśli oczywiście SDS nie robi nas w konia. Szansa dla mnie na uśrednienie jest. Ja się zgadzam że tu jest ulica z akcjami i ktoś tę ulicę chce wycisnąć. Może i do 3zl... ale dla mnie to szansa by zejść ze średniej 20zl w kierunku 15-12zl. Trochę Datawalk puściłam przed ciemną świecy dziś na plusie i skupię SDS jeśli będzie 6zl lub niżej. W więcej niż 7zl nie będę się bawić z dużą ilością bo rzeczywiście mogą zjechać na 3zl
Jego zadanie to zbić kurs, a 6.20zl to żadne zbicie. Ale ulica już jest czujna i poczuła krew popytu. Ja ustawiam się jeszcze niżej niż 6.20zl więc to nie moje