• Czy jest szansa ? Autor: ~Abdul [5.184.213.*]
    Na przekroczenie 3 zł do końca tego tygodnia ?
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~TakaPrawda [37.47.88.*]
    Podobno widzieli tu nowe poziomki po 4,50 za kilo to ja dziękuję, kupię w sezonie po 1,50 .... Buhahahaha buhahahaha buhahahaha buhahahaha
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~Espaniol [150.254.196.*]
    Szansa w najbliższym czasie to jest na 2zł, może nawet złotówkę.
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~NieślubnySynBuffett [83.168.79.*]
    A prowincjonalny Pan TakaPrawda i bardziej ucywilizowany Espaniol po czym tak wnioskują?
    Po zbliżającym się raporcie, na który, jak pokazuje wykres, wszyscy czekają, który, jak większość pewnie wie - będzie słaby i o kant dupy rozbić ale co niektórzy wtedy również pozbędą się swoich akcji. Części zaczyna się już nudzić trzymanie i wiszenie na haku - wyprzedają swoje akcje - przykład z dziś, ja sam coraz mocniej się zastanawiam czy nie puścić tych 40+ i nie przerzucić się na GreenX, póki trzyma niską cenę. A tam zdecydowanie lepsze, na ten moment perspektywy, niż tutaj.
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~NieślubnySynBuffett [83.168.79.*]
    Tym bardziej, Panie Espaniol, wskazywał Pan ostatnio (niemal trzy dni temu), że dopóki nie będzie pozytywnej informacji od spółki, to kurs będzie się kręcić między 2 a 3. Jest Pan niespójny. Jakie jest Pana ostateczne stanowisko w tym aspekcie, jeśli mogę wiedzieć?
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~Staszek [213.17.146.*]
    To raczej oczywiste. Taniej odkupic:))
    Moje stanowisko to jedno, stanowisko innych osób to drugie. Coś co działo się 3 dni temu, to było 3 dni temu. Rynek o czym doskonale wiecie, zmienia się z dnia na dzień z godziny na godzinę a nawet minuty na minutę. Zmieniają się trenda, pojawiają się inne "złote" inwestycje, które mogą wyprzeć poprzednie. Utrzymuję swoje stanowisko, że będzie kręcił się między 2 a 3zł, aczkolwiek jest to tylko moja opinia po obserwacji i tak jak wspomniałem, może się zmienić jeśli stanie się coś co będzie miało na nią wpływ.
    Tak jak też wspomniałem, ostatim czasy, w moim kręgu pojawiło się greenX, nie jestem jakimś wybitnie wielkim graczem, tylko takim co ma tutaj 40 tyś+ akcji, trochę w ETFach i BT, nie mam worka bez dna, żeby inwestować wszędzie, gdzie widzę szansę i czasami, trzeba podejmować trudne decyzje a nie wisieć w nieskończoność ;) - na ten moment się zastanawiam, po raporcie i zachowaniu innych, moja opinia i decyzja mogą zostać poddane weryfikacji/zmianie.
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~Abdul [5.184.201.*]
    A jakie perspektywy unoszą się nad greenx ,że tam chcesz kierować swoje pieniądze ?
    Wystarczy poczytać, poszukać informacji. Spółka z kilkoma, ciekawymi złożami, kolizja USA - Europa, jak pomarańczowy jegomość dalej będzie tak postępować, to zaraz Chiny - Europa wejdą w bliższą współpracę. Przegrany spór Polski, wypłata olbrzymiego odszkodowania na rzecz GreenX, wiadomo, złożyli odwołanie - jak to my ;) Kwestia jak to rozstrzygną, dużo jednak opinni jest za tym, że GreenX wygra a Polska wypłaci. Dywidendy, wejdź sobie na profil spółki, tutaj, na Bankierze i przepływ informacji i dostęp do nich, jest przeogromny. Tutaj, jak pojawi się jeden, merytoryczny post na dzień to jest sukces, tam jest takich kilka dziennie.
    Sam mam akcje greenx i liczyłem ,że kurs się ruszy po temacie odszkodowania. Z tym ,że tak jak mówisz ,jest odwołanie i tutaj pozostaje czekać.
    Co do tematu dywidendy... Przecież ta spółka nigdy żadnej nie wypłaciła :p
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~Espaniol [188.33.28.*]
    Był komunikat albo jego treść bodajże, że z tego odszkodowania mają byc. Też mam tam skromne tysiąc akcji, kupione z jakiś ogonów jak sprzedawałem CD czy BT na zwyżkach
    Dziękuję bardzo za wyjaśnienie z tą dywidendą.
    A jak narazie wygląda na to ,że zakładając ten post ,wykrakałem coś zupełnie odwrotnego.
    Co masz na myśli?
    Liczyłem na 3 zl do końca tygodnia , a dzisiejsza sesja kieruje raczej kurs w przeciwnym kierunku ;p
    I tak spadki będą nieuniknione po raporcie , bo przeczuwam raczej kiepskie liczby
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~Staszek [37.31.16.*]
    Sprzedawaj smialo. Ja chetnie odbiore nizej. Raport na pewno bedzie slaby, bo dotyczy okresu kiedy spolka juz praktycznie nie funkcjonowala ale jest nowa ekipa, nowy pomysl na biznes i nowe perspektywy.
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~Espaniol [188.125.254.*]
    Gdybyście tak chętnie odbierali to co jest sprzedawane to nie byłoby tak na czerwono
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~Staszek [37.31.16.*]
    I jeszcze taka jedna kwestia. Po tym raporcie, kolejne informacje beda mialy wydzwiek pozytywny. Wyglada, ze jezeli ktos szykuje sie jeszcze do wejscia albo odkupienia akcji to moze to byc juz ostatni moment na taka decyzje.
  • Re: Czy jest szansa ? Autor: ~Espaniol [188.125.254.*]
    Tego nie wiesz, jedyna stałą w tej układance jest raport a to kiedy będą pozytywne, negatywne, neutralne informacje nie jesteśmy w stanie określić
[x]
HILANDER 1,33% 2,29 2025-09-19 15:55:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.