Czekamy na wyniki badań , granty ,partnering Celon Pharma: Zarixa z rozszerzoną refundacją Ministerstwo Zdrowia rozszerzyło refundację leku Zarixa w zakresie profilaktyki u pacjentów z migotaniem przedsionków. W ocenie spółki obecna decyzja refundacyjna dotyczy wskazań, które stanowią ok. 80 proc. preskrypcji.le także na pierwsze efekty rozszeżonej refundacji Zarixy
czyli jak zwykle - żebrzą o dofinansowania płacone z naszych podatków i nie realizują projektów. A opowiadacz wystąpi jak zwykle niedbale bez faktów i bez szacunku dla inwestorów ze slajdami jak od 6 lat.
szansa sukcesu na nowy lek w wymienionych innowacyjnych projektach na tym etapie to mniej niż 1%. To faza bardzo, bardzo początkowa. Do tego perspektywa 10 lat pracy .. projekty KONGO 2.0 (opracowanie technologii wytwarzania i przedkliniczna ocena bezpieczeństwa leku przeciwnowotworowego) oraz SimOn (opracowanie biopodobnego przeciwciała do zastosowań w immunoterapii nowotworów). Puls Biznesu To jest GONIENIE KRÓLICZKA. Jedynie ostatni projekt - generyk - to projekt w przewidywalnej perspektywie czasu wprowadzenia
Byłam ostatnio w Poznaniu u znajomych,którzy posiadają apteki ale niestety nie posiadają na stanie Zarixa.CLN nie ma przedstawiciela i nie ma jak zamówić a z tego co mówią jest jeden na Polskę.Pozwoliłam sobie na szybkie sprawdzenie w internecie i niestety tragedia bo na 1100 aptek w Polsce tylko w 100 jest Zarixa. https://www.gdziepolek.pl/produkty/127633/zarixa-kapsulki/apteki Jeżeli tak wygląda sprzedaż dobrego produktu z refundacją to czarno widzę sprzedaż CPL36.Marketing w CLN nie istnieje. Sama posiadam akcje i jestem zła na Wieczorka,że nie ogarnia szansy na zarobek a liczy na dofinansowania.
1000 aptek w PL, zarixa w co 10 a zarzad klamal ze lek ma ogromny udzial w rynku. skad wy te klamstwa wyciagacie, spozniles/as sie z zakupami w dolku, to albo dokup albo przynajmniej nie szerz dezinformacji
Dnia 2025-02-07 o godz. 12:24 bodzidzia napisał(a): > Byłam ostatnio w Poznaniu u znajomych,którzy posiadają apteki ale niestety nie posiadają na stanie Zarixa.CLN nie ma przedstawiciela i nie ma jak zamówić a z tego co mówią jest jeden na Polskę.Pozwoliłam sobie na szybkie sprawdzenie w internecie i niestety tragedia bo na 1100 aptek w Polsce tylko w 100 jest Zarixa. > https://www.gdziepolek.pl/produkty/127633/zarixa-kapsulki/apteki > Jeżeli tak wygląda sprzedaż dobrego produktu z refundacją to czarno widzę sprzedaż CPL36.Marketing w CLN nie istnieje. > Sama posiadam akcje i jestem zła na Wieczorka,że nie ogarnia szansy na zarobek a liczy na dofinansowania.
W Polsce jest około 11 000 aptek. Zarixa, jest aktualnie dostępna w 45 aptekach w samym Poznaniu jak i w ponad 50 aptekach aptekach w każdym większym mieście czyli praktycznie jest dostępna wszędzie.
Dnia 2025-02-07 o godz. 14:11 ~gaminu napisał(a): > Dnia 2025-02-07 o godz. 12:24 bodzidzia napisał(a): > > Byłam ostatnio w Poznaniu u znajomych,którzy posiadają apteki ale niestety nie posiadają na stanie Zarixa.CLN nie ma przedstawiciela i nie ma jak zamówić a z tego co mówią jest jeden na Polskę.Pozwoliłam sobie na szybkie sprawdzenie w internecie i niestety tragedia bo na 1100 aptek w Polsce tylko w 100 jest Zarixa. > > https://www.gdziepolek.pl/produkty/127633/zarixa-kapsulki/apteki > > Jeżeli tak wygląda sprzedaż dobrego produktu z refundacją to czarno widzę sprzedaż CPL36.Marketing w CLN nie istnieje. > > Sama posiadam akcje i jestem zła na Wieczorka,że nie ogarnia szansy na zarobek a liczy na dofinansowania. > > W Polsce jest około 11 000 aptek. Zarixa, jest aktualnie dostępna w 45 aptekach w samym Poznaniu jak i w ponad 50 aptekach aptekach w każdym większym mieście czyli praktycznie jest dostępna wszędzie.
W Poznaniu jest 325 aptek i w 45 dostępny lek.Faktycznie rewelacja.
jedno z 26 miast od 100 000 do 249 999 - Mazowsze, lek dostępny w 5 aptekach. Jeśli w każdym z tych miast lek jest dostępny w 5 aptekach to tylko na ich terenie lek byłby dostępny w więcej niż 100 aptekach. To mało ale teza, że jest dostępny w kraju tylko w 100 aptekach jest wątpliwa.
Czytaj ze zrozumieniem.Przecież napisałam,że sprawdziłam w internecie a przecież nie wszystkie apteki udostępniają swoją sprzedaż w internecie.Jeżeli tam deklaruje około 10% aptek posiadanie leku i jak tu geniusze podali ile aptek w Warszawie i Poznaniu posiada lek na stanie to również 10-12% aptek lek posiada.To jest mało na refundowany lek.Najważniejsze w tej sprawie jest fakt ,że apteka chce lek a nie może go dostać.Być może tylko wybrańcy mogą go mieć w sprzedaży.Pozdrawiam.