"Firma Roche uzyskała nową zgodę FDA Test PATHWAY HER2 firmy Roche to test diagnostyczny, który wykrywa raka piersi HER2-low i HER2-ultralow u pacjentów. Test ten może pomóc w identyfikacji pacjentów, którzy mogą odnieść korzyść z leku Enhertu firmy Roche, który jest stosowany w leczeniu raka piersi HER2-low i HER2-ultralow."
Test ten pozwala na wykrycie zarówno wysokiego, jak i niskiego poziomu ekspresji HER2 (HER2-low), a od niedawna także statusu HER2-ultralow, co ma kluczowe znaczenie dla personalizacji leczenia.
Test wykorzystuje metodę immunohistochemiczną (IHC) do półilościowego wykrywania antygenu HER2 w utrwalonych formaliną i zatopionych w parafinie próbkach tkanek nowotworowych. Analiza odbywa się przy użyciu przeciwciała monoklonalnego PATHWAY anti-HER2/neu (4B5) oraz zautomatyzowanego systemu BenchMark Ultra, co minimalizuje błędy ludzkie i zapewnia standaryzację procesu"
Roche to jedna z kilku bardzo poważnych firm. Jeśli jest to choćby ciut konkurencja dla inPROBE to oni są w stanie to rozpowszechnić jak najlepsze bardzo szybko, wszystkie szpitale to kupią bo to Roche. Nie jest to dobra informacja dla SDS. Tatko kupuje tylko od Roche, Abbot lub Siemens
To zabawne i smutne że na bankierze pojawia się tyle opinii... alw nikt nie przeczytał tej informacji ze zrozumieniem.... naprawdę nie rozumiecie jaki test opracował roche.... powinno dzis być wszytko PKC a nie jest
Niektórzy mylnie interpretują zainteresowanie firmy Roche tematem HER2-low jako dowód, że warto czekać na inPROBE. Zapominają jednak, że badania kliniczne inPROBE mają potrwać nawet do 2 lat i jeszcze się nie rozpoczęły. Nikt nie będzie czekał tak długo na SDS, a w tym czasie konkurencja zajmie rynek!
Czy wujek Kuba już się tobą znudził? Niczego nie masz konkretnego do napisania, Cygan ma rację i nie ma racji, testy trwają długo prawda ale technologia jest invivo, co nie znaczy że się przyjmie bo Roche to Roche, chyba że Roche kupi inPROBE
Test Roche wykorzystuje biopsję. Rozszerzyli zastosowania istniejącego testu.
Co to oznacza: SDS nie będzie pierwszym w diagonstyce wczesnego etapu onkologii (HER2-low).
Natomiast główna propozycja wartości od SDS Optic jest wciąż mocy: mała nwazyjność i szybkość wyników.
I jeśli dowiązą, to będą pierwszymi co dostarczają wyniki HER2 i HER2-low w szybki i mało inwazyjny sposób.
Człowieku nikt nie będzie się bawił w InProbe jak pojawił się nowy dokładniejszy test na HER2, zostanie tak jak jest. Biopsja i jednoczesne badanie wszystkich markerów.
Tak jak Alicja pisała cały czas jest wysokie ryzyko delistingu. Jest tez ryzyko że badania nie wystartują do końca marca. A przypominam że Sagan i Prezes mowili ze wystartują do końca września24, pozniej że do końca roku 24. 6 zł może się przepołowić szybko.
W raporcie chcą wracać na notowania ciągłe, chcą być na głównym, drugie no rzeczywiście delisting może być trudny przy takim FF i takim kursie. O tym Sagan wspomina na X także. Ja rozważam różne scenariusze i ryzyka. Obecnie podejmuję ryzyko duże i zaczynam uśredniać. Wóz albo przewóz
masz rację Alicja. Delisting cały czas w grze, a o przesunięciu badań już trochę wiadomo, (konieczność wykonania dodatkowych badań toksykologicznych i/lub na zwierzętach). Pytanie o ile? Czy w 2025 ruszą te badania? Tego nie wiemy. Wóz, albo przewóz-tutaj pełna zgoda. Ale coraz więcej wskazuje, że jednak przewóz.
A co mają komunikować ? Raport napisali i już. Wszyscy czekają na rozpoczęcie badań i to jest komunikat, na który czekamy. To czy będzie 3zl to zależy czasem od jedynej osoby która puści 10k akcji. Ja wiem po kilku ostatnich sesjach że tu jest sprzedaż między sobą, z worka do worka. Może nawet jedna osoba z konta na konto to robi. Kto wie
Alicja, Masz racje, Jak Ktoś spuści 10k (tylko 10k) to będzie tu złoty pięćdziesiąt gora. No cóż wóz albo przewóz. Wykonanie dodatkowych badań toksykologicznych to conajmniej kwartał, jeśli dojadą zwierzeta to minimum pół roku. Później analiza, komisja ds badań itd. Coraz więcej wskazuje że będziemy mogli kupować i uśredniać w okolicy 1-2 zł. Tak jak nas przekonywalas wczesniej jest jeszcze ryzyko delistingu.
Czekamy cierpliwie i obserwujemy.
Tylko przy 1-2zl za akcje ryzyko delistingu maleje do zera. Ja nie jestem tu od początku, ale po 1zl to wiele lat temu brały fundy i EBI chyba. Potem były emisje po 10zl i 13zl. Więc nikt im się nie zgłosi do wezwania. Sagan kiedyś napisał, z tego co mi wysłano, że jest są tutaj poważni inwestorzy którzy nie zgodzę się na delisting. Bardziej myślę, że nagle kurs tej spółki pójdzie 200proc w górę bo nie będzie miał kto już sprzedawać. To spółka na rok 2026 i nie wykluczam że będzie i 2zl w tym roku. Tylko by kupić 50k akcji po 2zl trzeba będzie wtedy podnieść kurs do 20zl , strzelam ... A teraz ? Zero emocji, strata jest tak duża że nie opłaca się sprzedawać. Niech leży. Czas na tanie uśrednienie..Nie sądziłam, że kiedyś 3k akcji kupię po 18tys zl ... A nie sądzisz, że tutaj chodzi finalnie o tak duże pieniądze, że spółdzielnia zrobi wszystko by ulicę wprowadzić w strach i panikę ? Teraz to zostały już tutaj tylko silne ręce
I pomyśleć, że kwotą 100tys zł co dla mnie jest małą kwotą inwestycyjna bo tyle mam w spekulacyjnym Greenx, na przykład, i taką niską kwotą jesteś w stanie obniżyć kapitalizację spółki o 6 mln ? lub więcej. To jest dla mnie szok. Nie wiem ja z tym prezes się czuje. Czasem mam wrażenie, że tam mogą być jakieś wewnątrz nieporozumienia. Może dlatego Sagan odszedł.
Tak, nieporozumienia są duże. Miałem ostatnio okazję rozmawiać z Saganem. Jest duży rozłam w sds, również Staniszewscy mają kosę. Ja mam tutaj tylko 300 tys i nie martwię się jak stracę bo to tylko 3,2 % mojego portfela. Pamiętam jak cygan ostrzegał razem z Tobą przy 10 zł, szczerze nie brałem was wtedy poważnie, ale teraz widzę Alicja że mieliście rację, nieporozumienia, delisting, kolejne opóźnienia startu badania, nieslownosc i krecenie prezesa... to wszystko powoduje że idziemy w kierunku 2 zł. Albo wóz albo przewóz ale raczej to gorsze.
Ja jestem optymistką i wierzę, że im się uda. No chyba, że urządzenia nie ma, badania nagle legną ale obecnie raczej wg raportu wszystko idzie zgodnie z planem. Oczekuję zatem rozpoczęcie badań. A kurs? Kurs jak pisałam może zależeć od jednej osoby. Nie przejmuję się tym. Ja Sagana nie znam ale ktoś go zna i cały czas twierdzi, że akcje trzyma. Gdyby wiedział to nie sprzedałby przy 14zl ?
Alicja. Napiszę ja Tobie coś bo Ciebie lubię.Te emocje. Obserwuję Ciebie, obserwować Ciebie to sama przyjemność. Napiszę Tobie tak " uważaj z kim piszesz". Jeśli jesteś inteligentną dziewczyną to czytaj między wierszami to co pisze Inwestor. Napisałem Ci kiedyś, że niebawem będzie niespodzianka i będzie to marzec. Ręce pod .... i czekaj. I zastanów się kim jest Inwestor ?
Alicja, badania szły zgodnie z planem do wakacji 2024, od tego czasu niestety nie idą zgodnie z planem. Są problemy, boje się myśleć jak zakomunikują że marzec 25 nie jest realny. Niektórzy jak cygan to już wiedzą, szczerze myślałem że ty tez to wiesz bo czytalem cie przy 10 zł i raczej czarno to widziałaś a teraz jest w Tobie dużo optymizmu i zastanwim się skąd. Bo że spółki wypływają same kwiatki. Tak jak chociażby ten o dodatkowych badaniach toksykologicznych.
Nie wiem co o tym sądzić. Czekam. Pamiętam, że w grudniu zarząd mówił cały czas o marcu więc tego się trzymam. Nie sprzedaję, uśredniam i czekam na oficjalne informacje ze spółki. Na szczęście mam inne akcje w większej ilości niż SDS i mam nadzieję na zarobek. Znikam jak pisałam i do zobaczenia
Inwestor, bo Ty masz tylko ok 3proc w SDS, no i klapę przewidujesz. Czy Ty nie mógłbyś rzucić tych 10k akcji lub 20 i zrzucić kurs na złoty pięćdziesiąt ? Co Ci zależy. Bądź wdzięczny za moje rady i zrzuć