@motykamilosz w #SygnałyDnia @RadiowaJedynka: ustawa wiatrakowa została już w pełni uzgodniona i jest gotowa do tego, aby stanęła w pełni na Radzie Ministrów
Nie czytałem nic o lutym. Za to czytałem o roku 2026, kiedy to aktualnie przyjmowane przepisy zaczną przynosić efekty i przekladać się na realne płatności. W mojej opinii teraz jest czas na zajęcie pozycji, przy aktualnych poziomach. Jak wszystko pójdzie tak jak na to przyjęta polityka energetyczna Polski wskazuje, to kurs będzie znacznie, znacznie wyżej. Oczywiście jak ktoś oczekuje gwarancji to niech założy sobie lokatę. To giełda, a skoro tak to jest to trochę loteria. Niemniej jednak aktualne przesłanki są dla mnie wystarczające i mój plan inwestycyjny obejmuje nadchodzące 3 lata. Potem zobaczę co dalej.
I tu dobrze prawisz jak normalny inwestor nie oczekując wszystkiego na już zarabianie wiąże się w kazdej gałęzi po pierwsze z ryzykiem po drugie poświęconym czasem
i po trzecie ogólnodostępna wiedzą i nie rzadko szczęściem popartym dobrym nosem i intuicją