• niskie FF Autor: ~majka [83.14.146.*]
    Moim zdaniem mało poważnym jest porównywanie mrówki ze słoniem, zanurzonych po szyi w wodzie. Zarówno u mrówki jak i u słonia, wystaje głowa, czyli około 10% całego ciała... z tym, że głowa słonia i tak jest większa wielokrotnie od całej mrówki.
    Na tym forum, niektórzy jednak uparcie porównują FF Alchemii do Drągowskiego lub innego karzełka giełdowego sugerując, że mechanizm zastosowany na karzełkach będzie miał miejsce w ALC.
    Alchemia ma wiele atutów, z punktu widzenia drobnego inwestora, ale na pewno nie niskie FF... chyba, że wartość akcji ALC, będących w wolnym obiegu, czyli jakieś 200 milionów PLZ jest dla piewców niskiego FF drobiazgiem.
    Mój apel: nie bądźcie śmieszni z tym bajdurzeniem o niskim FF na Alchemii. Przynajmniej kilkadziesiąt spółek funkcjonujących na GPW ma niższą kapitalizację całkowitą od tych 10% Alchemii będących w wolnym obiegu.
    Już kilka razy o tym pisałam... czy naprawqdę to jest takie trudne do zrozumienia?
  • Re: niskie FF Autor: ~STARY [83.18.135.*]
    dobrrywieczor majko !!!
    wielu to rozumie alejest jeden szkopol...karczycho topan i wladca na swoich smieciach.spojrz co zrobil w kilkadni na swojej stajence!!!

tu mozemy jedynie sie modlic o wysluchanie naszych modlow.
    pozdrawiam
  • Re: niskie FF Autor: ~majka [83.14.146.*]
    Spoglądam co robi Karkosik i widzę, że wycofuje się z wielu biznesów i buduje WIELKĄ Alchemię. Wywalił stąd Skotan, Unibax, niby po co ma się dzielić z kimś, kto nie potrafi umiejętnie wykorzystać biznesów, które im stworzył. Osobiście, podoba mi się taka postawa Pana Romana.
    Nie tylko ja dostrzegłam mądrość Karkosika, Pioneer Pekao Investment Management SA, też to widzi, dlatego tutaj wszedł i wcale się nie zdziwię jeżeli będzie zwiększał swój udział w ALC.

• Re: niskie FF Autor: ~STARY [83.18.135.*]
    jak duzy zwiazek ma alchemia z miedzia??

ciekawe za ile i jak duzo kupili przed zwyzka cen surowca !!!
  • Re: niskie FF Autor: ~red [82.30.93.*]
    trudno sie z Toba zgodzic Majka. Karkosik buduje ta wielka ALC juz latami i nic wielkiego z kursem sie nie dzieje. Fundusze wchodzily w ALC juz wczesniej,kiedy potega ALC dzielil sie Karkosik ze Skotanem i Unibaxem i innymi karkosikowymi tworami. Skoro biznes byl taki prosty, Skotan i reszta kupuje akcje ALC, to czemu Karkosik zostawil papier losowi na tak dlugo?Zamiast malym nakladem finansowym ruszyc z kursem, gdy informacje i ogolna sytuacja na gieldzie sprzyjaly wzrostom i pomoc tym firmom prowadzic prosciutki biznes, nie kiwnal palcem. Sprzedaz akcji przez Skotan i Unibax nie znaczy, ze Karosik wycofuje sie z innych biznesow, lepiej zostawic swoje akcje, a sprzedac akcje w posiadaniu innych. W ten sposob po umorzeniu jego procentowy udzial w akcjonariacie wzrasta, wlasciwie bez wydania przyslowiowego grosza. To nie jest budowanie wielkiej ALC, jak przejma jakies podmioty, beda sie rozwijac, wtedy bedzie mozna powiedziec, ze WIELKA ALCHEMIA sie buduje.
  • Re: niskie FF Autor: ~red [82.30.93.*]
    i jeszcze o FF, piszesz, ze wynosi 10.76%,akurat nie, odejmij od tego 4,5 % w posiadaniu Unibaxu i wyjdzie 6,26%, co da ok. 14 mln w wolnym obrocie, co daje przy aktualnym kursie kwote ok. 100 mln, a nie 200 jak podalas. Skotan i Unibax maja kase zeby ruszuc kursem wlasciwie od zaraz.. Prosty biznes?Tak, ale Karkosik strasznie go utrudnia.
  • Re: niskie FF Autor: ~ppp [77.253.67.*]
    ff 12.16% akcji bardzo mały ff ,fakt że droga na wskaźnikach
[x]
ALCHEMIA 0,00% 4,76 2019-05-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.