Niestety na razie gra na zwłokę. Cały czas trwa sprzątanie, widocznie jeszcze brakuje do finału paru sztuk akcji. Czekamy na grubego inwestora, który trochę podbierze.
Kogo chcesz przestraszyć? Czy piszesz o popycie ukrytym? O zleceniach kupna ukrytych? Czy o popycie, który dopiero się pojawi gdy ktoś wystawi duży pakiet na sprzedaż? Esaliens kupował po min. 40 zł za akcję Energi zatem jak widzisz popyt jest ale nie na dwie twoje akcje a na 2 miliony akcji.
Trole Grupy Gdańskiej spychają lub kasują wątki, które przekazują prawdę na temat wyceny akcji przeprowadzonej przez Esaliens. Esaliens kupił akcje Energi w ostatnich tygodniach w cenie min. 40 pln.
Mam dostęp do danych pisałem już. Pytałem Darka czy tylko transakcja pakietowa jest dowodem zakupu poza rynkiem. Do dzisiaj milczy jak zaklęty albo raczej należy zmienić przysłowie na ... Milczy jak Fąfara.
Dnia 2025-02-04 o godz. 23:31 ~Finansista napisał(a): > Mam dostęp do danych pisałem już. Pytałem Darka czy tylko transakcja pakietowa jest dowodem zakupu poza rynkiem. Do dzisiaj milczy jak zaklęty albo raczej należy zmienić przysłowie na ... Milczy jak Fąfara.
Panowie, Przestańcie rozmawiać z ludźmi siejącymi dezinformację. Jestem pewien, że ta cena 40 jest wyssana z palca, a Finansista nie ma żadnego dostępu do danych. Co więcej zarządzający funduszem parasolowym mógłby zostać pozwany za działanie wbrew interesowi uczestników funduszu gdyby kupił papier znacznie drożej niż na sesjach giełdowych. Fundusz który ma w portfelu Energę jest funduszem parasolowym, powszechnie dostępnym a nie FIZem do specjalnych zadań.
W kwietniu zostanie opublikowane sprawozdanie finansowe funduszu. Tam można będzie przeczytać ile wynosi wartość pakietu na koniec roku w cenach nabycia!Stąd otrzymamy średnią cenę zakupu. Zobaczymy co wtedy nam powie rzeczony Finansista...
Dnia 2025-02-05 o godz. 09:44 ~Oko napisał(a): > Z bardzo brudnego palca... Zastanawiam się czy te jego kłamstwa mające na celu wpływanie na decyzje inwestorów można by było gdzieś zgłosić...
W kwietniu będziemy mieć dowód w ręce. Można wtedy pisać do KNF. Sprawa jest prosta.
dlaczego dopiero w kwietniu? Esalins-stan posiadania do czerwca 24'-0 akcji po III kw 24',900 tys srednia kursu 13,3 zł po IV kw 24' dodatkowe 600 tys,srednia kursu 13,37 Zakładając,że kupowali również w styczniu,sredni kurs ponad 14-cie Pytanie o esaliens jest inne,czy są tutaj również w roli stabilizatora kursu Energi,czy zaczną grać agresywnie tymi akcjamii wtedy nie jednemu z Nas puszczą zwieracze?
Dnia 2025-02-05 o godz. 10:11 ~darek napisał(a): > dlaczego dopiero w kwietniu?
> Pytanie o esaliens jest inne,czy są tutaj również w roli stabilizatora kursu Energi,czy zaczną grać agresywnie tymi akcjamii wtedy nie jednemu z Nas puszczą zwieracze?
Dlatego, że te wartości w składzie portfela to wycena pakietu Energi na koniec kwartału. W kwietniu w sprawozdaniu finansowym podają również wartość wg ceny nabycia.
Ne sądzę aby "grali" na akcjach Energi. Jeszcze raz przypomnę że akcje nabywa fundusz parasolowy. To nie jest fundusz spekulacyjny/ tradingowy.
Dnia 2025-02-05 o godz. 10:41 ~eng napisał(a): > Dnia 2025-02-05 o godz. 10:11 ~darek napisał(a): > > dlaczego dopiero w kwietniu? > > > Pytanie o esaliens jest inne,czy są tutaj również w roli stabilizatora kursu Energi,czy zaczną grać agresywnie tymi akcjamii wtedy nie jednemu z Nas puszczą zwieracze? > > Dlatego, że te wartości w składzie portfela to wycena pakietu Energi na koniec kwartału. > W kwietniu w sprawozdaniu finansowym podają również wartość wg ceny nabycia. > > Ne sądzę aby "grali" na akcjach Energi. Jeszcze raz przypomnę że akcje nabywa fundusz parasolowy. To nie jest fundusz spekulacyjny/ tradingowy. >
ok,dziękuję za merytoryczną odpowiedż,co nie zmienia faktu,że Esaliens mógł kupić te 1,5 mln akcji tylko z gpw,transakcji pakietowych nie było,już pomijam brednie finansisty o 40-tu zł,bo to się nawet w widełkach pakietówki nie mieści,natomiast akcji uprzywilejowanych które nie są notowane na gpw,kupic nie mogli bo nie są na sprzedaż,więc finansistę i jego brednie należy ignorować
W kwietniu kolego to znikniesz z tego forum jak kamfora. Bowiem cena za akcję Energa będzie powyżej 40 zł. Esaliens wtedy będzie się z Was śmiał przytulając się do sowitej, zasłużonej dywidendy z Energa.
Oko ja mam służby w kieszeni więc przestań mnie straszyć seryjnym samobójcą OK? Uważaj żeby się za ... nie zabrały i nalotu nie zrobiły. Esaliens kupił Energę po min. 40 zł za akcję jeśli nie rozumiesz to niech ci Blida wytłumaczy.