Rynek chyba inaczej ocenia efekty tej afery - spodziewano się, że będzie jeszcze gorzej…imho na koniec roku minimum 40, model jednak ma przyszłość (a że narozrabiali to jasna sprawa!)
Ciekawe, czy rynek doczytał, że szacunki są za 2024, a nie za IV kw :p jeżeli w pierwszych trzech kwartałach zarobili ponad 8 mln, a finalnie w całym roku 4 to by znaczyło, że w czwartym kwartale nie tylko nie zarobili, ale jeszcze 4 mln stracili. Według mnie perspektywy rozwoju też trochę słabsze niż były. Ogólnie jestem też zapalonym czytelnikiem ebooków i obecnie jest taki paradoks, że w abonamencie bibliotecznym jest więcej książek niż w komercyjnym, a ostatnie dwie nowosci, których szukałem były dostępne na Legimi tylko do kupienia, a mimo tego, że posiadam kilka punktów mola książkowego to u konkurencji kupiłem taniej.
O kurczę, po ostatniej aktualizacji wyników wychodzi na to, że strata za Q4 wynosi jednak 6 mln, a nie 4....ciekawe, czy to już koniec niespodzianek, czy jeszcze jakieś kwiatki wyjdą.
To nie ma znaczenia. Kurs już od dawna nie odzwierciedla wartości rynkowej bo przy tak małym free float właściciele robią z nim co chcą, a ulica może tylko płynąc z prądem.
Jeśli wynikiem za 4q 2024 czyścili cała sytuację z poprzednich kilkunastu miesięcy, w tym za 1q2024, to wyniki za 1q2025 pokazują solidny wzrost rok do roku...