Odpowiem ci że czeka nas dalsze mydlenie straszenie i wałkowanie. Tutaj narazie nie widać końca rozsądnego rozwiązania sprawy. Zakończenie wojny napewno dla nas będzie lepszą karta przetargową przy jakichkolwiek wycenach tylko możemy nie dotrwać w akcjonariacie do końca wojny. W przypadku squezze outu będzie wycena niby niezależnego podmiotu może rzuci cenę zblizoną do obecnego wk. Pytanie jest tego rodzaju czy CSS zezwoli na squezze przy toczących się sprawach. Jeżeli zezwoli to dla mnie jasne będzie że sprawy zostały skasowane. W decyzję sądu o zakazie wykonywania prawa głosu z tej lewej emisji nie bardzo wierzę.
na to liczy andrej ten negatywny wariant też nie taki zły bo dostaniesz kasę teraz a nadal będziesz mógł dochodzić odszkodowania. Moim zdaniem jest Luksemburg to cywilizowane państwo to nie będzie zgody na zdjęcie przed rozstrzygnięciem spraw w sądzie a zabezpieczenie powinien wydać sąd odnośnie tych akcji z emisji.
Mając na uwadze koniec wojny rosnące Ukraińskie obligacje kto normalny odda po cenach zbliżonych do obecnych ? Tutaj tylko kolejny przekręt może nas pozbawić akcji. Ewentualnie rozsądna cena na wezwaniu. Inaczej czekają nas nowe pozwy.
Gdybym miał typować to zaproponuje 21 zeta co nie jest ceną godziwą ! Wielokrotnie pisałem , że wk 26 to jest minimum do jakiekolwiek rozmowy. Zresztą każdy wie w jakiej cenie była emisja. Wyniki osiągane przez te lata uległy poprawie a wycena już jakby nie.
Zapisz sobie w notatniku bo pamięć każdego zawodzi cenę 26 do początku rozmowy a ponieważ istnieje możliwość anulowania emisji cenę 40 .
*Fajnie że wróciłeś ten papier uzależnia!?
Ty mi nie dasz 26 to wiem. Sąd może dać a dla ścisłości przyszły wyrok bo raczej na bank zasadzimy wycenę poniżej 26. WIG Ukraina rośnie i to jest target.
Swoją drogą wielkiemu biznesmenowi ewidentnie dzisiaj nie po drodze te wzrosty innych ukraińskich spółek :) wcale się nie zdziwię jak dzisiaj skończymy blisko 0% ciekawe ile jest w stanie jeszcze wysypywać akcji i skąd one się biorą
Kolego tutaj nie ma handlu. Sztuczne obroty i jakieś tam wrzuty na forum. To słabe jest aby ruszyć papierem . Każdy czeka na wyroki oraz propozycje cenową wezwania.