Przecież to szaleństwo. Panowie - ja zawsze powtarzałem, że najwazniejsza jest dywersyfikacja. I teraz widzicie, że macie nauczkę przez własną głupotę i brak rozumu.
Racja, wrzucilem 3,2 tys euro i nie daj boze dzisiaj znow spadlo i musialem dokupic za 500 euro a muslalem juz ze bedzie spokoj i bedzie tylko roslo i nie kupie nic
Ja zainwestowałem jakieś 80% środków inwestycyjnych w CDR po cenie 110zl. Po drodze niestety miałem taki moment, że zdywersyfikowałem portfel, sprzedałem ponad połowę akcji i kupiłem kilka różnych spółek. W tym czasie tamte spółki straciły 5% a CDR zyskał 15%. Więc podziękowałem dywersyfikacji na chwilę. Gdyby nie tamten ruch miałbym dzisiaj o 20tys pln więcej. No ale nie narzekam i tak jestem mocno do przodu. Na ten moment wróciłem do przeważania CDRem ale docelowo gdzieś koło 300zl będę redukować i ponownie dywersyfikować. Póki co zabezpieczam się stop lossem na odpowiednim poziomie.
A ja robię tak czym bardziej TROLL - re - mędzi tym więcej kupuje zawsze wiem kiedy mam z płatnym trollem do czynienia i wiem ze będzie rosło bo przecież trollisko za darmo tego nie robi .
inwestuję od kilku miesięcy
na początku miałem mocno zdywersyfikowany portfel, ale zawiodłem się na większości spółek
teraz 60% to cdr i wzrost średnio 30%