Według mnie po pierwszym trailerze rynek przewidywał kompletną katastrofę i zerowy zysk ze StarRupture. Ostatni gameplay, pozytywne komentarze i skokowy wzrost popularności na wishlist, pokazują, że tak nie będzie :)
Do premiery przewiduję dalsze wzrosty, czuję, że zakręci się w okolicach 400, a kto wie, może nawet więcej :))
Przecież oni zrobia tutaj minimum 50 mln jak gra w miarę się przyjmie. Jak przyjmie się dobrze, co najmnie jak FP2 ( ktorego wynik był i tak zawodem) to podchodzimy pod 100 mln. To daje opcje zarobku co najmniej x3-x4 jak nie więcej przy obecnej kapitalizacji
W przypadku sukcesu oczywiście, że tak. Ja będę raczej jednak uciekał przed premierą z większością akcji, bo pomimo, że pokazali, że umieją zrobić dobrą grę, to nie mam aż tyle zaufania do StarRapture
tu będzie ATH jak nic. GH1 + SR + pracują już nad GH2. Dolar poleci na 4,3 zł i będą lepsze % niż na CDR. Toż to ma ledwo kapitalizacje 234 mln. Taka wycena zakłada, że co roku będzie 11 mln zł netto. Tutaj jak nic, skokowo wzrosną przychody x2 / x3 i bez GH2. Z GH2 to dopiero będzie zabawa jak się gracze rzucą.
I mają ponad 70 milionów gotówki. Kurs spadl z 800 na 250 bo wszyscy psioczyli że SR będzie totalnym niewypałem. A po trailerze jest już 40 tys wyświetleń na YT i ponad 200 super komentarzy. Wishlista też ruszyła do góry. Tutaj powinno to wrócić po premierze SR do 800 złotych. A w zanadrzu GH2!