Co macie na tapecie? W co wchodzić? Chętnie posłucham propozycji, trochę mnie nie było, nie czuje rynku, stare ustawione sygnały, pokazują jakieś dziwaczne spółki, wstyd się dzielić.
Płyną dobre informacje a kurs spada to normalne na polskiej giełdzie, za to na bananach kółkowicze wieszają leszcze na hakach. Tu też sporo ludzi wisi na hakach co dobrze wróży bo uśredniają przy dobrych info licząc na zejście z haków ale tu powyżej 10 zł chyba nie skoczy bo krótcy realizują zyski już przy małym wzroście. Jest szansa na wybicie ale w ktorą stronę to zagadka. Gdybym był taki jasnowidz to bym tu nie grał a w lotto. Nie ma co z kasą robić to trochę kupiłem po dobrych info. Jak nie przed tymi wyborami to przed następnymi kurs wzrośnie i zarobię, poczekam. Taka zwykła szarość choć obroty nieznacznie wzrosły to szału nie ma. Czyli co ulica kupuje? Kto to wie? Maklerzy?
Byłem na Orlenie z 3 razy w przedziale 61 do 65 i niestety się zniechęciłem z małą stratą i całe szczęście. PGE wtedy też wyzej chodziło więc korekta była szeroka i na KGHM i kopalniach i innych. Dlatego pytanie się rodzi wobec tylu miliarderów, funduszy i innych grubasów jaka jest granica korekty? Kiedy zaczną zbierać?
Jak już pisałem mam trochę akcji PGE więc moje wpisy nie są pewnie wiarygodne no ale z checią poczytam co napiszą pracownicy elektrowni na węgiel brunatny i jak tam moce produkcyjne elektrociepłowni? Luty to już końcowka sezonu grzewczego więc czas na podsumowania po mału. Niedługo zacznie świecić słońce i kiedy dobre wyniki jak nie za 4 i 1 kwartał?
Chociaż w sumie Litwa, Łotwa i Estonia od lutego odcięta od prądu z Rosji i potrzeby Ukrainy więc zapotrzebowanie na prąd jest. Do tego te uszkadzane kable ze Skandynawi przez statki widmo...
Dnia 2025-02-03 o godz. 09:26 ~Analityk napisał(a): > to było ale 4 kwartał nie odrobi i 1 kw. 2025?
PGE Polska Grupa Energetyczna poinformowała w czwartek, że utrata bilansowej wartości wybranych rzeczowych aktywów trwałych w segmencie Energetyki Konwencjonalnej obniży wynik finansowy za 2024 r. o ok. 7,5 mld z
odpisy zalicza do 4 kwartału 2024, odpisów się nie nadrabia
Ale nie można ładować do jednego koszyka, mam i szczerze to bez rewelacji w skali czasu. Pepco będzie do wziecia myślę, Kghm odjechał, banki po temacie. Kupiłam Cyfrowy polsat, wszystkie biura, fundusze i analitycy do 5 TOP PICKS dodali, mój TP 22,3, ale czekam na propozycję dalej. Bez szaleństw po 1 mln w każdą spółkę. Pozdrawiam.