• Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~Odniego [46.171.51.*]
    Zaprawdę powiadam Wam, będziecie tu tańczyć na rurze.

Nadchodzi moment, w którym oczy zwrócą się na tą spółkę, która na razie leży pod kamieniem od lat.
    FSRU da im zarobić potężnie, a spółka (co widać po wynikach) nie marnuje kasy i nieźle ogarnia się z marżami. Są przygotowani do roboty, bo nadchodzi ich czas. Duża szansa, że właśnie w tym roku zaliczy skokowy wzrost, dlatego warto skubać, choć widać, że sporo kwitów ff ma już właściciela.

• Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~kolo [195.234.141.*]
    Zgadza się. Wyniki spółki są bardzo dobre i jednocześnie kontrakty pozwalają patrzeć na spółkę z duuużym optymizmem
  • Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~Mix [77.89.93.*]
    Dodatkowo na plus że w tej branży nie ma zbytnio konkurencji a w tle naprawdę dużo się dzieje - ogromne projekty dot. Przesyłu gazu.
  • Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~kolo [195.234.141.*]
    co więcej coraz więcej mówi się o projektach związanych z wodorem, który ma w przyszłości stanowić sporą część źródła energii, a Izostal jest już na to przygotowany. https://www.izostal.com.pl/certyfikaty/h2-ready/
  • Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~Kubek [89.205.130.*]
    A mógłbyś rozwinąć wątek potężnego zarobku na FSRU?
  • Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~Izostal [80.53.213.*]
    Jedna umowa i wracamy na 3. Arkusz się się czyści. Skoczki już wyskoczyli.
  • Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~Jakx [46.112.76.*]
    Wygląda jakby zaczęła się delikatna zbiórka.Od kilku dni zielono, do tego ceny stali na niskich poziomach i realizowane kontrakty
    Może byc ciekawie
  • Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~qq6699 [188.47.27.*]
    ja tu siedzę już prawie 3 lata i takie drgania 2,40-2,70 nic niestety nie oznaczają, 1 wystrzał tygodniowy pamiętam gdzieś w okolice 3,20 a tak to najbardziej stała spółka jaką mam w portfelu - tu nie ma różnicy czy wig na zielono czy czerwono, czy hossa czy bessa, Izostal zawsze pewne i solidne 2,40-2,70
  • Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~Odniego [46.171.51.*]
    Skoro tak jest zawsze i uważasz, że tym razem tak będzie, to tak graj. Giełda ma to do siebie, że każda powtarzalność w pewnym momencie się zmienia, a jest to zależne od rynku, sentymentu czy trendu. Może być jak mówisz i kolejny rok pod kamieniem, ale pojawiłem się tu bo uważam, że jest inaczej i Izostal zaliczy skokowy wzrost. Kto będzie miał rację, czas pokaże.
    liczę, że urośnie, choć to chyba bardziej podparte romantyzmem, niż logika.
    Zdecydowanie wolę siać defetyzm w tym przypadku, bo nigdzie się nie wybieram.
    Ostatnie wzrosty obrotów dają promyk nadzieji, że w końcu to skoczy choćby do tego poziomu 3,50/4,00 ale jak wspomniałem, nauczony doświadczeniem z tą spółka patrzę na takie skoki 10/15 groszy z mocnym przymrużeniem oka :)
    Chyba, że w końcu będzie jakaś konkretniejsza dywidenda to może Izostal się przebije do świadomości inwestorów, póki co to odnoszę wrażenie, że jest to spółka dla większości anonimowa
  • Re: Izostal sam sobie wywalczy sentyment Autor: ~Jakx [91.232.62.*]
    Ja też tu siedzę już prawie 3 lata i faktycznie bardzo stabilna spółka bez większych drgnięć, ale odkąd tu jestem jeszcze nigdy nie mieli tylu kontraktów podpisanych co teraz. Przypomina mi spółka trochę ZUE, które dało fajnie zarobić. Tam też było stabilnie, ale jak wjechały kontrakty to ładnie poszło do góry blisko 150% od ceny mojego zakupu
    oby tak było :)

3lata zbierałem i mam średnią …2,63 :)
[x]
IZOSTAL -0,87% 3,41 2025-11-07 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.