• niezła wyliczanka Autor: ~gieroj [87.205.62.*]
    dajmy na to że procad skupi ok 13% ilosci akcji i je umorzy czyli odparuje ...
    w efekcie kapital bedzie rozlozony na mniejsza ich ilość czyli łącznie na ok. 7.850.000 sztuk co wogóle zaistnieją, ...i co? wartość akcji wzrosnie automatycznie o 13% by ich łaczna wartość odpowiadała kapitałowi? Czy zrobi to rynek i przejmie zwyzka akcji ten ponad milion... kto kupuje teraz tanio ten liczy na to "przejęcie" czyli "skroplenie" i przelanie sobie odparowanej wartości? Widzi mi sie, że ta dolewka bedzie tym wieksza im większa wartość będą miały akcje tuz przed odparowaniem - czyli umorzeniem.
  • buhahaha Autor: ~jaja [10.1.1.*]
    a te akcje to za darmo zbierają czy moze je przypadkiem kupują ? a leśli kupują to za czyje pieniądze ? przypadkiem nie za swoje ?
  • Re: buhahaha Autor: ~gieroj [87.205.62.*]
    skupuja za swoje zyski z lat poprzednich ktore wpompowali w firme nie naruszajac kasy z gieldy - wystarczy popatrzec w raporty
  • Re: buhahaha Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Zarobek to dopiero bedą mieć jak zamiast umorzyć opitolą to z XXX% zyskiem na gorce podobnie jak Midas.
  • Re: buhahaha Autor: ~gieroj [87.205.238.*]
    a moga opitolic skoro maja uchwałe tylko na umorzenie czyli wycofanie z rynku?
    zmienią uchwalę i mogą tak było na midasie niedawno.
    ale musi to zrobić nadzwyczajne walne, a nie zarzad czy RN, ale nawet gdyby sprzedali to za ile wiecej niz kupili? - gdyby za więcej to powiekszaja kapitał i jest OK, a za mniej to tracą wszyscy. Umorzenie daje wzrost proporcji udziałów prezia, umocnienie wadzy i wzrost wartosci rowniez jego akcji
    Napewno tak sobie tylko gdybam. Wskazalem tylko że na Midasie tak zrobiono. Ogólnie to jest mi obojętne chyba lepiej żeby akcji było mniej więc mogą jak dla mnie umorzyć.
    dla mnie tez jest to obojetne, ale chce zrozumiec dlaczego gdy jest popyt poprzez skup to akcje stoją, dlaczego sprzedajacy nie wykorzystuja tej sytuacji
    Tu akcji w pewnym momencie zabraknie :)
    Narazie cena godna inwestycji bo jak zaczną sę gierki spekulacyjne moze być już znacznie wyżej.
  • wiecie ile oni szkolą ldzi ??? mnustwo sam byłem i to jest niezły kawałe Autor: ~riki [78.8.26.*]
    kasy 3,3 koła od gościa i to jest to
  • Re: niezła wyliczanka Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    zwracam uwagę na rosnąy wolumen skupu - średnia skupu z dnia zawsze bliżej maksimów. Cóż trzeba dać się wysypać zakiszonym :)
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.