Drugie wezwanie 1,45 zł i fundusze grzecznie oddają Panu Domagale. Tutaj będzie podobnie pierwsze 2,12 drugie max 15 % wyżej czyli 2,40 zł. Piszę to bo przerabiałem to na pgo miałem 100 tys akcji po 1,24 zł kupionych i zarobiłem na szczęście .Mimo to chciałem iść do sądu bo było to skrajne złodziejstwo ale na forum nie znalazłem nikogo chętnego a samemu się szarpać z rekinem beż sensu (koszty adwokatów większe niż zysk) pozdrawiam
Znalazłem PGO. Masz rację, podobna sytuacja jak z Grenevią. Najpierw spóścił cene przez słupy, a potem kupił za mniej niż połowę wartości. Zhttps://i.imgur.com/wsrtRS6.jpeg
Dodam tylko ze ściągnięcie PGO nastąpiła zaraz przed potężną hossa na rynku stali gdzie inne firmy z branży cognor stalprofil stalprodukt bowim urosly po kilkaset %..Pana domagała ma głowę do interesów
Dnia 2025-01-30 o godz. 19:30 ~Car napisał(a): > Drugie wezwanie 1,45 zł i fundusze grzecznie oddają Panu Domagale. Tutaj będzie podobnie pierwsze 2,12 drugie max 15 % wyżej czyli 2,40 zł. Piszę to bo przerabiałem to na pgo miałem 100 tys akcji po 1,24 zł kupionych i zarobiłem na szczęście .Mimo to chciałem iść do sądu bo było to skrajne złodziejstwo ale na forum nie znalazłem nikogo chętnego a samemu się szarpać z rekinem beż sensu (koszty adwokatów większe niż zysk) pozdrawiam
Tam była Aviva i Nationale, więc pewnie do nich ma dojście.
Musiałby przekupić dwa duże fundusze, a reszta nie chcąc kopać się z koniem ewentualnie mu odda. Wówczas będzie mieć 90proc i liczyć na to że zniechęcona ulica odda. Pewnie już jest dogadany z min dwoma największymi funduszami, identycznie jako na PGO. Zobaczymy czy tak jest i czy małe fundusze oddadzą mu te 20proc. I oczywiście ulica następne 5proc do wezwania przymusowego. Ciekawa sytuacja. Ryzykuje się mało a może skoczyć się tym razem jak na Lubawa ?
Z reguły fundusze a na pewno polskie przy podniesieniu ceny wezwania oddają akcje, tak było z ciechem, tak może by i tu. Na naszą korzyść jest fakt, że wcześniej wzywana po 2.5 i fundusze nie odpowiedziały. Ale minęło trochę czasu, w fu dyszach już inni ludzie często rządzą także wszystkiego można się spodziewać. Nie będzie im przeszkadzać, że kupowali akcje po ponad 4pln w emisji
Tak nie było tu, kiedy było wezwanie po 2,5zl.
Więc sorry, ale tdj duuużo za mało proponuje. Tu nie mówimy o groszach, tu niedoszacowanie wezwania jest w złotówkach.
I mogą mielić kursem, pisać uzasadnienia, kupować rekomendacje, a fundusze i mali tego nie łykną, bo nikt nie jest tak ślepy. Dla argumentacji - prowadziłem korespondencję mailową z sześcioma większymi fundami z Grenevii i każdy wymijająco informował, że nie wyjdzie z Grenevii poniżej ceny zakupu akcji.