• no i jak qwerty... Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    cyt klasyka "Nikus ,nie jest źle..."
  • Re: no i jak qwerty... Autor: ~qwerty [165.85.125.*]
    podoba mi się dzisiejszy wolumen aczkolwiek przy każdej plotce o NABE był 2 x większy więc wydzielenie ma większy wydzwiek niż "największa farma wiatrowa na świecie" . Dalej jestem sceptycznie nastawiony, może tak -2pkt mniej, jest to zdecydowanie inwestycja na długi termin 5-10 lat i nie wiem czy w ogóle jest sens na to patrzeć.

"Baltica 2 zapewni 1,5 GW, a w sumie PGE planuje zbudować źródła zasilania dające 7 GW energii."

- Obecnie moc zainstalowana Elektrowni Turów to 2029 MW (2 GW)
    - PGE Elektrownia Bełchatów jest największą w Polsce i Europie elektrownią opalaną węglem brunatnym. Moc pracujących tu bloków energetycznych wynosi 4450 MW (4,5 GW)

teraz czekamy na wyniki (Kwiecień) i nową strategię (Maj)
  • Re: no i jak qwerty... Autor: ~Wnikliwy [91.94.30.*]
    Premier Tusk mówił o planach na 15 GW w południe na TVP INFO tylko z farm wiatrowych, to było na spotkaniu w sprawie inwestycji w PGE, był prezes PGE i ambasador Danii, minister finansów i inni. 10 lutego zapowiedział szersze spotkanie.
  • Re: no i jak qwerty... Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    od dolka z grudnia 2024 kurs PGE ma odrobienia ciagle bardzo dużo tym bardziej ze dzis i Enea i Tauron tez zaliczyly wzrosty Tauron niemal tyle samo co PGE. Uwzgledniajac dzisiejsze wzrosty energetykow PGE ma odrobienia niemal 17%.... wolumen dzis zacny . Oby tylko nie byl to window dressing wig20 na zamkniecie stycznia 2025....
  • Re: no i jak qwerty... Autor: ~qwerty [165.85.125.*]
    w końcu doczekaliśmy się, ile tu było nerwów
[x]
PGE -2,17% 10,35 2025-09-19 17:00:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.