• Macie pytania dotyczące spółki? Piszcie. Autor: ~Savi [89.77.11.*]
    Jezeli macie pytania dotyczace spolki Oponeo, piszcie.
    Posiadam, wydaje mi sie, ze sporo informacji o spolce. Przede wszystkim sa to prawdziwe informacje, a nie wyssane z palca jak u unoxa czy anala.
    Jestem osoba z branzy, obserwuje poczynania oponeo od jakiegos czasu - gdy jeszcze nie byli na gpw, nie jestem alfą i omega, ale jako ze mam wiele kontaktow i czesto mowi sie o oponeo to moja wiedza jest wieksza niz u przecietnego forumowicza.
  • Re: Macie pytania dotyczące spółki? Piszcie. Autor: ~kul [83.24.24.*]
    Ok,należę do osób,które również dosyć dobrze znają spółkę,ale chętnie wysłucham co masz do powiedzenia.Jak oceniasz najbliższe wyniki?Popdaj szacunki przychodów i zysków.Wiemy o kryzysie w branży,ale kiedy będzie poprawa,bo w tym kwartale to chyba jeszcze nie...?
  • Re: Macie pytania dotyczące spółki? Piszcie. Autor: ~Savi [89.77.11.*]
    Przy wysokim euro, firmy wielkosci oponeo eksportowaly towar, zeby zniwelowac mniejszy popyt na opony niz w roku ubieglym, moje bardzo optymistyczne szacunki to obrót zblizony do 2 kwartału z zeszlego roku, ale zysk mniejszy, ale nie wiem o ile, moze z 5-10 procent, zalezy ile wyeksportowali towaru, a to na pewno na nizszej marzy niz w detalu w polsce sprzedawali.
    Kryzys w branży jest, widze to po swojej sprzedazy, ale Oponeo jest powyzej przecietnej w stosunku do calego rynku.
    Wg mnie poprawa nastapi juz w 3 kwartale, wzieli sie porzadnie za kilka projektów.
  • Re: Macie pytania dotyczące spółki? Piszcie. Autor: ~kul [83.24.42.*]
    No przyznam,że b.mocno zaskoczyły mnie Twoje prognozy...!Znam spółkę dosyć dobrze i wiem,że na obniżenie zysku zaledwie o 5-10%-nie ma nawet najmn.szans!!!O tyl moga spaść przychody(oby nie więcej!),natomiast spadek zysku o 50%-ja uznałbym za zaskakujący sukces,gdyż moje obawy dotyczą zysku w ogóle...Również dziwię się,skąd mowa o poprawie w IIIkwartale,skoro to najgorszy dla branży okres w roku...!Wedle mojej wiedzy,dopiero nadzieją jest ost.kwartał,pod warunkiem wczesnej zimy i niższego kursu euro...
    P.S.Jak moga miec dobry(niewiele niższy zysk od ubiegłorocznego)w II kwartale,skoro uro bylo b.wysoko???Sorry za szczerość,ale miałem nadzieje na troche bardziej profesjonalną wypowiedź,ale obaj życzymy spółce jak najlepiej,więc pozdrawiam i miłego dnia!
[x]
OPONEO.PL 0,43% 93,20 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.