Wszyscy czekają na pierwsze wyniki “po aferze”? Model chyba się sprawdza, ale faktycznie ten rok może być trudny. Niemniej dziwię się, że wciąż powyżej 30 to śmiga - chyba nie wszystko dla spółki stracone. Życzliwie obserwuję
Minimalizacja strat przez "dużych". Po spadku z końca października widzieliśmy klasyczne "ubieranie". Teraz duzi spokojnie redukują swoje portfele a nowi się miotają. Duzi dawkują podaż tak by kurs za szybko nie poleciał by nie było paniki.
Ja czuję że te obligacje idą na to, aby zrobić swoje wydawnictwo i wyciąć w pień tych co ich teraz wkurzają… na co im 8mln teraz? Ktoś jakieś pomysły? Nie widzę innej opcji, AI może nagrywać audiobooki już bardzo sprawnie za procent ceny lektorów profesjonalnych…
A moze te obligacje po to ze nigdy nie zostaną spłacone? To oprocentowanie które proponuja sie nie zdarza generalnie, coś tu nie gra. Druga sprawa ze chodzi o 8mln a nie 80, w spółce tak wszystko dobrze, przychody 120mln rocznie a 8mln zł nie ma? Własnie ogłosili ze mieli 4mln zysku netto w 2024. Śmierdzi to wałem jakimś
Ale aż takie samo zaoranie i zabicie biznesu? Zdarza się, ale nie chce mi się wierzyć - zbyt perspektywiczny biznes… interesujące na co pójdą obligacje.