• Może prezes się przejęzyczył Autor: ~Tt [31.183.165.*]
    Po prostu. " Szybko , jak najszybciej..."
    A my się czepiamy
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~darek [83.28.88.*]
    Zakończyliśmy właśnie przetarg na wybór kancelarii, która nam w tej sprawie pomoże, dokona wyceny akcji i opracuje scenariusz dalszych działań – odpowiadał Ireneusz Fąfara
    -czego nie rozumiesz?
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~Tt [31.183.165.*]
    Dlaczego nie verstehen? My wszystko verstehen
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~tor [31.61.182.*]
    Gdzie ty Tł sie spieszysz-no chyba ze jedziesz na kredycie i nie masz co jesc to co innego Wszystkie wyliczeni /emeryt,darek/ pokazują ze obecna cena na gieldzie jest realnie nizej oszukanczego wezwania sprzed 5 laty Tak moze jeszcze sie mieli pare m-cy i jest to szansa na dokupienie tych akcji Pozytywnie nastawieni do GPW mowia o wzroscie giełdy o 30% Na Enerdze jesli tylko pojawi sie jakas informacja bedziesz to miał w pare dni Poczekaj az spanikowany stary układ przezuci kase z akcji przez piekne gory karpaty
    "wezwanie dobrowolne" trwa od lipca 24',widocznie niektórym cena pasuje skoro 600 tys sprzedali w IV kw 24',no cóż,każdy ma wolny wybór,z drugiej strony może i dobrze,im mniejszą średnią będzie miał fundusz tym więcej kasy będzie dla ambitniejszych akcjonariuszy Energi
    https://www.esaliens.pl/~/media/files/pobierz-dokumenty/pobierz/sklady-portfeli/2024/2024-12-31-sklad-portfela-esaliens-parasol-fio.ashx
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~Pepe [91.233.115.*]
    jakoś tor bardzo się spieszyłeś w poprzednim układzie a teraz nagle Ci nie spieszno bo nic koledzy z nowej ekipy nie robią
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~Oko [5.173.28.*]
    Każdy może się przejęzyczyć, więc nie ma się co czepiać... https://youtu.be/KD4ElFb0QlA?si=eCy-n6aM2VNcmu9f
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~fan22 [46.175.109.*]
    O widzę że z samego ranka chłopcy zgrani i gotowi na codzienną naparzankę, wy tu jesteście jak w pracy tylko od rana do późnego wieczora, a Pepe dziś zaspał czy z innego nicka?
    ja pilnuje własnej kasy,a Ty czyjej?
    Dla niektórych dzień bez naganiania to dzień stracony - bo pilnują swojej kasy...
    Ja tylko bierny obserwator>
    ~fan22 - bierny ale wierny
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~Openerem [79.184.119.*]
    Ja napiszę jedno. Jeśli Orlen również zakłada istotny wzrost wartości Energi to dziwić powinno takie przeciąganie tego tematu i już dawno powinna być znana przyszłość Energi a tak obawiam się że będą utrzymywać obecny stan mając pełną kontrolę i drenować po cichu spółkę np dzięki sprzedaży energii przez Orlen a nie wytwórcę Energę a nowe inwestycje mogą obciążać Energę I zabierać zyski z dystrybucji czyli Orlen swoje zarobi a my już nie koniecznie.
    Dlaczego inwestycje Energi ogłasza Orlen a nie sama zainteresowana Energa
    każdy ma swoje priorytety,dla Ciebie dzień bez samozaorania się to dzień stracony
    Dobrze, że jesteś i mogę czytać twoje wpisy tu każdego dnia od rana do wieczora bo inaczej nie wiedziałbym jak żyć. Ale ty jak dobry pasterz właściwą ścieżką mnie prowadzisz, żebym nie zboczył...
    pewnie Ciebie zdziwi ale tak,bardzo zależy mi by ci(normalni)akcjonariusze ktorzy są tutaj od lat dotrwali do finału i nie ulegli tępej propagandzie,absurdom,które m.in głosisz Ty
    No to wskaż jakie to absurdy głoszę bo ja twoje absurdy i kłamstwa nie raz tu wykazałem. A teraz śmiem twierdzić, że znów skłamałeś pisząc, że głoszę absurdy.
    to przyjazne forum,więc jeszcze raz,twierdzisz,że w związku z wyrokiem SA,Orlen,nic nie musi,ja twierdzę,że jezeli ktoś tam odrobinę myśli,dba o wizerunek/reputację takiej firmy jak Orlen to musi,nie twierdzę tego,ba tak sobie ubzdurałem,tylko prawnicy GG też tak uwazają,wklejałem to kilkukrotnie z Ty nadal swoje dyrdymały,jednocześnie pisząc,że masz akcje Energi,lubisz się samookaleczać czy co?
    “Obecni akcjonariusze oczekują od Orlenu 
    -„zaprzestania i usunięcia skutków pokrzywdzenia” zgodnie z uzasadnieniem wyroku „delistingowego”.
    - W zależności od przyjętej strategii rozwoju spółki Energa przez Orlen akcjonariusze oczekują
    -obniżenia poziomu posiadania akcji Energi poniżej 90 proc., przez to zwiększenia free floatu i powrotu spółki do indeksów GPW, a także określenia długofalowej polityki dywidendowej spółki
    - lub ogłoszenia przez Orlen wezwania do sprzedaży akcji w godziwej cenie określonej przez biegłego. – Także, w obu przypadkach, publicznego przeproszenia drobnych akcjonariuszy Energi za powstałą sytuację przez zarząd Orlenu, Energi, Skarb Państwa oraz wpłaty kwoty 1 mln zł na rzecz fundacji lub stowarzyszeń pomagających wyjść z kryzysu bezdomności – wskazanej przez sąd lub powodów”
    Miałeś wskazać absurdy jakie głoszę i nic nie wskazałeś bo oczywiście, że Orlen nic nie musi a co najwyżej może. A ty piszesz, że "jeśli" Orlen coś tam to wtedy musi i dalej pobożne i czcze życzenia i wezwania GG pod adresem Orlenu. I wielokrotnie pisałeś tu bzdurę i kłamstwo, że sąd stwierdził nieważność nabycia akcji przez Orlen przy wezwaniu delistingowym chociaż niczego takiego nie stwierdził. Dzień w dzień w "dobrej wierze" i trosce o swoje pieniądze przekazujesz zmanipulowane informacje tutaj albo takie, które mają być "dowodem" na trafność inwestycji i pewne zyski. Po co? Ano po to, żeby ktoś te akcje kupował i podbijał kurs dzięki czemu w odpowiednim momencie będziesz mógł wyskoczyć zarobiony.
    czcze życzenia i wezwania GG pod adresem Orlenu.
    -tacy jak Ty wielokrotnie pisali,ze i pozew delistingowy to "czcze życzenia",że po co?to przegrana sprawa itd-i co?kto miał rację?tylko dzięki determinacji p.Trzcińskiego tacy mało ambini jak Ty możecie k/s akcje Energi na gpw i wszystkie scenariusze są nadal w grze a kolejny ruch po stronie Orlenu,a wyrok SA mówi wyrażnie i tylko ktoś mierny intelektualnie tego nie rozumie.
    Wykorzystanie utrzymującej się od 5 lat istotnej przeceny kursu akcji ENERGA S.A.
    w Gdańsku przez PKN ORLEN w celu wykupu akcji od mniejszościowych akcjonariuszy za
    cenę nie odpowiadającą rzeczywistej wartości akcji tej spółki, przy osiągnięciu istotnego
    okazyjnego zysku z nabycia akcji w wyniku wezwania z 2019r. i podjęcie uchwały o
    wycofaniu akcji spółki z obrotu na rynku regulowanym w warunkach ograniczenia prawa
    akcjonariuszy do udziału w NWZ wskazuje , że w obrocie handlowym podjęta w dniu
    29.10.2020r. zaskarżona uchwała w przekonaniu opinii publicznej musi być uznana za
    nieetyczną. Powyższe skłoniło Sąd do wniosku, iż zaskarżona uchwała jako naruszająca
    zasadę uczciwości kupieckiej, zasady lojalności, godząc w poczucie przyzwoitości narusza
    dobre obyczaje i została podjęta w celu pokrzywdzenia akcjonariuszy mniejszościowych i
    jako taka nie powinna podlegać ochronie, co przesądza o spełnieniu przesłanek art. 422 § 1
    k.s.h.

I to jest twoja kolejna manipulacja, że "tacy jak ja wielokrotnie pisali, że pozew delistingowym to czcze życzenia i przegrana sprawa". Może ktoś, a może i niejeden tak pisał, ale nie ja - choćby z tego powodu, że mnie tu jeszcze wtedy nie było, ale przede wszystkim z tego, że nigdy tak nie uważałem. Co innego pozew delistingowy i w tym zakresie sąd wydał wyrok o uchyleniu czy stwierdzeniu nieważności uchwały o delistingu. Koniec kropka. Cała reszta to są właśnie te czcze życzenia i oczekiwania sprytnie formułowane na bazie wyroku, żeby manipulować. Tak jak twoje zapowiedzi, że po to Orlen robi wycenę, żeby wynagrodzić pokrzywdzonych akcjonariuszy, którzy sprzedali akcje w wezwaniu po 8,35 zł. Non stop manipulacja faktami, ich dowolną interpretacja, snucie domysłów, oczekiwań, miraży, obietnic.
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~tor [31.61.182.*]
    Darek gratulacje odbitych trolli przeistoczyłes w barankow-Pepe nazywa Ciebie / kochany/ Dareczku a oko /biblijnym/ pasterzem Widac ze dociagna z sektą do konca...
  • Re: Może prezes się przejęzyczył Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    z miesiąc temu tauron informował o otrzymani kredytu z BGK w ramach KPO na kwotę 11 mld z oprocentowaniem 0.5 % a dziś orlen poinformował o emisji obligacji w dolarach na 6% na kwotę 5 mld - więc dziwić moze że Orlen po części na ten sam cel - transformacji energetycznej pozyskał tak drogie finansowanie w relacji do Taurona
    Bo to jest dojna krowa dla wszystkich rządów po 1989 roku!
[x]
ENERGA -2,54% 16,90 2025-11-21 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.