Dnia 2025-01-28 o godz. 15:44 ~dr napisał(a): > No jak wracamy na z góry upatrzone pozycje po zrobieniu kółka Czy straszonko i wyciągną do góry ? Propozycje ?
A ja obstawiam, że teraz przez jakiś czas będzie kiszenie w zakresie 12,40-13 zł
Dnia 2025-01-28 o godz. 16:21 ~dr napisał(a): > Ja też obstawiam kiszenie . Trochę sprzedałem bo widzę determinację jakiegoś b... w wywalaniu . Przerzuciłem na krótko .
No niestety. Tutaj nie tylko fundusze grają, bo spekulantów też nie brakuje. A zarobek przy wzroście 14% też niczego sobie.
Ta korekte trendu spadkowego z pazdziernika, w okolicach 13.2 chyba, trzeba przebic. Jesli to okaze sie oporem nie do przebicia to bedzie test 10.3 znow. taka mam koncepcje.
Fundusze kupują w większości dla dywidendy, a ta domniemam będzie mizerna. Pewnie fundusze już to wiedzą i wolą przerzucić choćby na bdx. Są też inne spółki dające lepszy stosunek inwestycji do dywidendy. Tu musiało by być minimum 80-90gr a chyba nikt nie wątpi iż w przewidywalnej przyszłości mrb może taką wypłacać. Rozumiem że są tu marzyciele o 50zł ale argumentów brak.