nie sprawdzałem wszystkich podanych linków tylko ten poniżej w którym mieli wykazane akcje w poprzednim zestawieniu więc mają nie mniej niż 1 502 496 /1 strona w linku/ a może nawet więcej /należy sprawdzić pozostałe składy /
Po brotach liczylimy blizej 3ml.Ten fundusz odbieral od kogos bardzo zdesperowanego -tylko ktos z starego układu mial tyle akcji do oddania Zapewne rowniez teraz to on odpowiada za trzymanie kursu,Przy naszym optymizmie widac u niego przewaza chec szybkij gotowki a ze kupujacy lezy przypchany to i nie ma komu pchac-slabe obroty
oj słaba jest Twoja wiara,co innego gra rynkowa,co innego finał,jeżeli przy wolumenie IV kw ok. 1,7mln dokupili 600 tys tzn,że prawdziwa zmiana właściciela to ok 1/3 pokazywanego wolumenu,2/3 to mielenie z prawej na lewą,udział drobnicy w wolumenie która jest bez kasy można pominąć
~emeryt - ten fundusz zainwestował w ponad 100 spółek - w tym m.in. w LPP, PKOBP, PEKAO, RAINBOW, CD PROJEKT, ORLEN, KGHM, ENEĘ, DINO, CYFROWYPOLSAT, PGE i wiele, wiele innych. Czy ty naprawdę uważasz, że oni wierzą w ponadprzeciętne zyski Energii jak ty? W ten mityczny 1000% minimum? No bo jeśli tak to wierzą też w takie same ponadprzeciętne zyski z każdej innej spółki w tym z tych co wymieniłem jako przykład. A ty uważasz, że to tylko Energa jest jakaś wyjątkowa perła...
To już wiecie kto jest tym mitycznym sternikiem który tak blokuje kurs. Na koniec września cena giełdowa 13,65 na koniec grudnia 13,50. Czyli powoli odbieraja od drobnicy i ich męcza na zlecenie "Olrenu" - dziekujemy. A ludzi będą kupować i sprzedawać cały czas bo nie każdy jest tak jak tu my "na dobr i na złe". Jeśli rzeczywiście Orlen macza w tym palce to prokuratura powinna sie tym zając!!!!!!!!!
pypciu,oko, wy to sami z siebie piszecie,czy ktoś wam płaci,zakładam,że płaci bo aż tak nieogarnięci nie możecie być,jeden nie odróżnia płynnych spółek od niepłynnej Energii dlatego pojawienie się esaliens jest takie mocno zastanawiające,drugi o prokuraturze pisze,gdy 30/XI/20' jakiś słup wrzucił ok. miliona akcji w rynek gdzie wtedy byłeś z knf czy prokuraturą?
wychodzi na to,że esaliens ma 1,5 mln akcji ze średnią 13,37 zł,pamiętajcie akcjonariusze (gracze) dajcie mu jak najwięcej w tej cenie,bo wtedy akcjonariuszm (inwestorom) będzie mógł zapłacić więcej by średnia mu za mocno nie skoczyła,przecież te dziesiąt% też mu sie nalezy-prawda?
Na naszej Energa S.A. TO CUDA można zobaczyć, jednego dnia ponad 150 tys. szt. obrotu a drugiego 8 tys. szt. Wygląda na to, że brak odpowiedniego przeciwnika. Czy to prawda, że brakuje IM akcji....
Bez popytu ciezko bedzie esialesowi to upchac blokujac kurs ale
Dla Orlenu kurs 12zl to gratka przy wezwaniu
A wezwanie bedzie oparte o wycenie kursu gieldowego a ewntulalny rzeczoznawca ekspert bedzie oplacany i wskazywany przez oren tak ze niech esaliens blokuje dalej
To caly pakis 9% watt bedzie roczny zysk zamiast 2 banie
No i nur wiem czy familja w dlugach bedzie zadowolona z takiegonefektu
Macie kontang z Dublinem to niech zmienia animatora Bo jankesi czekaja na hajs a nur na drobne of starych akcjonariusz
Szanowny Oko każdy kupujący akcje dowolnej spółki wierzy że w przyszłości kurs zakupionych akcji będzie wyższy a Ty chyba jesteś wyjątkiem ...i dotyczy to również Funduszy które przy podejmowaniu decyzji analizują sytuację aktualną i przyszłe perspektywy rozwoju a cytując ze stron funduszu Inwestujemywwartość
Podstawą naszych decyzji inwestycyjnych jest precyzyjna i wielowymiarowa analiza fundamentalna spółek giełdowych, ich pozycji rynkowej, przewag konkurencyjnych, jakości zarządu i perspektyw rozwoju.
....oczywiście nawet ja nie każdą spółkę kupuję dla ponadprzeciętnych zysków , niektóre spółki kupuje dla zysku 50 czy 100 % nie wiem wiec dla jakiego zysku TFI Esaliens zwiększył zaangażowanie dokupując w 4 kw 600 tys akcji ENERGA i ma teraz 1,5 mln akcji /przy okazji pozdrawiając zarządzających/ ,Nawet jeśli nie dla ponadprzeciętnych zysków to minimum te 50 czy 100 % zysku powinni obstawiać ...zarówno ja jak i Fundusze nie są nieomylne a czy moja wizja ponadprzeciętnych zysków się sprawdzi osądzi przyszłość.
Mize stryj zribil by kontrvwezwanie z cenna 17 zl na te zastawione akcje i poznie odsprzedal Orlenowi w cenie ksiegowej
Bo jak wezwanie wezma cenie obecna badz wezma swojegobrzeczoznawce to beda chciec ku pic taniej
Takbse mysle
Myślenie czasami boli...
Otworz oczy i spójrz trochę inaczej,może dzięki Esaliens mamy ponad 13 zł.
Chcesz żeby kurs trochę szybciej rósł, zaryzykuj i kup 200 lub 300k akcji
Trochę też mi szkoda tego kursu za wójta bo po 6 zł sam bym teraz dokupił większy pakiet - nawet kilkukrotnie większy niż mam. A stać by mnie było dzięki regularnym dywidendom z innych spółek przez ostatnie lata. Ale to się nie wróci...
Oj Daro boli myślenie, boli cię myślenie. A troszkę faktów: 30.06.2024 - nie ma ani jednej akcji ENG w swoim portfelu - kurs 11,30 zł na zamkniecie kwartału 30.09.2024 - +906 320 akcji ENG w portfelu - kurs 13,46 zł na zamkniecie kwartału 31.12.2024 - +596 176 dokupionych akcji - kurs 13,706 zł na zamkniecie kwartału Tak więc jedynie w wakacje mógł podnieść kurs z 11,3 na 13 zł gdy kupował 900 tys akcji ale tego nie wiemy bo jeśli zaczoł kupować po 11 lipca to już było ponad 13 zł !!! A od września a tak naprawdę od 11 lipca kiszenie, kiszenie, kiszenie, kiszenie między 13 a 14 z małym wybiciem na ponad 14. Ciekawe czy będziesz mu dziękował jak fafara nic niezrobi i będą wrzucać te 1,5 mln akcji w rynek?