• I już pikuś! Autor: ~Amelia [77.21.68.*]
    ciągle to samo
  • Re: I już pikuś! Autor: ~jasam [95.50.222.*]
    Winisz spółkę za notowania a to system transakcyjny na wszystkich giełdach i wszystkich instrumentach finansowych działa identycznie na całym świecie łącznie z krypto walutami. Brak nowych dołków, minima poprzedniego tygodnia atakowane i utrzymane, wyjście na interwale miesięcznym powyżej maximów poprzedniego miesiąca i ich utrzymanie na zakończenie obecnego miesiąca co jest już samo w sobie sygnałem kupna a ty siedzisz patrzysz i nie wiesz o co chodzi i jeszcze do tego marudzisz. Lada moment wystrzał i wejście w około roczny trend wzrostowy ale komuś puszczają nerwy na 1-2 dni przed wystrzałem.
  • Re: I już pikuś! Autor: ~Amelia [77.21.68.*]
    Marzyciel...
    wykres - Forum - Bankier.pl 

4Mass weekly/mountly. - Imgur 

Nie marzyciel tylko sygnały z narzędzi analitycznych.
  • Re: I już pikuś! Autor: ~Stodoła [37.47.89.*]
    Czy byłbyś uprzejmy wrzucić wykres? Jak Ty to widzisz z punktu widzenia AT?
  • Re: I już pikuś! Autor: ~Jack [37.47.81.*]
    Mam pytanie do jasam co uważasz o zakupie po tej cenie 4mass. Patrzyłem na macd i wygląda dobrze na wykresie 5letnim ale na rocznym 6 miesięcznym czy miesięcznym znowu cena słabnie i zaczyna się wyprzedaż zgodnie z ceną akcji. Co o tym sądzisz bo widzę, że masz profesjonalne i mądre podejście do giełdy
    Oczywiście że mogę. Chętnie podpowiem. Odpowiadając na pytanie o zakupie to TAK, kupiłbym dzisiaj nawet jutro gdybym nie miał (mam zakupione po 0.17- 0.19zł ok 3.5 roku temu)
    Na wykresie interwał miesięczny (1 świeca = 1 miesiąc handlu) widać klasyczną formację chorągiewki a wybicie z niej w górę co właśnie następuje da ruch zbliżony do zasięgu od ok 2zł do 8.40 w podobnym horyzoncie czasu.

Aktualizację z opisami i wykresami dałem pod swój post żeby wszystko było w jednym miejscu i łatwo dostępne.
    Powodzenia :)

Re: wykres - 16 - Forum - Bankier.pl 
  • Re: I już pikuś! Autor: jacekch1410 [37.225.0.*]
    witam patrzyłem na ten wykres wielokrotnie i analizowałem oraz sam tworzyłem przecięcia ema i średnich kroczących w interwale czasowym miesięcznym, 6 miesięcznym i rocznym i niby wszystko się zgadza, ale niestety paru rzeczy nie rozumiem z twojego wykresu. Jest szansa abyś mi to wytłumaczył na email. Z góry dziękuję. email tomaszmich85@wp.pl
    Widać ewidentnie trend wzrostowy z dołkami (minima) na coraz wyższym poziomie a poziomem powstrzymującym były okolice 7zł które już zostały pokonane oraz przetestowane od góry (zasada odwróconych biegunów) (obrona minimów z poprzedniego tygodnia 7.10zł liczona w cenach zamknięcia). Do utrzymania trendu wzrostowego wystarczy zamknięcie stycznia powyżej 7zł aby trend wzrostowy został silnie wygenerowany na następne ok 10-12 miesięcy co widać na Histogramie MACD miesięcznym sygnalizującym zakończenie korekty spadkowej w silnym trendzie wzrostowym który utworzył formację chorągiewki na interwale miesięcznym (1 świeca japońska = 1 miesiąc handlu) a sama proporzec czy "sztandar" tej chorągwi przybrał postać "korekty" która jest tylko przystankiem w dalszym trendzie wzrostowym.

Wyszukaj w przeglądarce hasło "formacja chorągiewki na wykresach giełdowych" i kliknij zakładkę "grafika" tam znajdziesz dużą ilość przykładów to tej sytuacji.

• Re: I już pikuś! Autor: jacekch1410 [37.225.0.*]
    a na jakim interwale czasowym warto tą formację stosować
  • Re: I już pikuś! Autor: thomas008 [80.48.2.*]
    idzie na 8 zeta akumuluja caly czas
[x]
4MASS 0,88% 4,57 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.