• Brakowalo mi INTROLA w portfelu, teraz czekam..... Autor: bbt [91.94.86.*]
    Zakonczylem dzis zakupy - bardzo niedocenionej spolki na gpw - ma dobre perspektywy, kapitał, i nie zdrozala az tak bardzo w porowaniu do reszty spolek z gpw.....ale jest jedno ale - trzeba bedzie poczekac na duzy zarobek - to spolka dla cierpliwych - inwestycja dlugoterminowa, nie ma co liczyc na szybki zysk, w/k w porownaniu do apatora jest na niskim poziomie, jak na tej wielkosci spolke i o takim profilu..no wlasnie profilu, ktory bedzie za kilka lat najbardziej ceniony na gpw bedzie na nim boom jak kiedys na deweloperce, takie mam nadzieje....
  • Re: Brakowalo mi INTROLA w portfelu, teraz czekam..... Autor: ~mirek lublin [95.40.96.*]
    czekaj tatku latka a Introl stoi w miejscu
  • Re: Brakowalo mi INTROLA w portfelu, teraz czekam.....do mirka z lublina Autor: bbt [91.94.196.*]
    Kolego z lublina, kurs wzrosl o ponad 12% od momentu napisania przeze mnie posta, poczekam jeszcze dluzej - jak spadnie nawet do 4 zl to usrednie (jak spadnie do tylu to wig zaliczy nowe dolki bessy - wszystko stanieje) - oprocz tego mam szanse przykleic jeszcze 5% dodatkowego zysku z dywidendy, wiec z tym czekaniem to powinienes przesiasc sie na innego konia - bo widze ze jestes nastawiony na szybki i duzy zysk - szukajcie a znajdziecie - proponuje monnari albo krosno - tam sytuacja toczy sie bardzo dynamicznie wiec nie nasmiewaj sie z graczy dlugoterminowych bo kazdy ma swoja strategie i nie ma tej jednej 100%-owej gwarantujacej mega zysk.
  • Kilka pytań i odpowiedzi Autor: ~:D [83.143.46.*]
    Pierwsze pytanie. Jaki był kurs INL w dniu 06.01.2009 roku ? W tym dniu na zamknięciu kurs wynosil 4,4 pln. Jaki był kurs INL w dniu 26.01.2009 roku ? W tym dniu na zamknięciu kurs wynosił 4,6 pln. Jaki był kurs INL w dniu 27.01.2009 na otwarciu ? W tym dniu wynosil 4,4 pln.
    Jeżeli ktoś za taką samą kwotę ( z uwzględnieniem prowizji 0,39 %) na każdej sesji w okresie od 06.01.2009 do 26.01.2009 roku nabywał akcje to uzbierał ich 1111 sztuk po średniej cenie 4,48 pln. Średni div yield wynosil 4,5 % co oznaczało, że spełnia jakość pod względem dywidendy. W dniu 27.01.2009 roku można było zostawić 72 akcje (jako równowartość dywidendy netto oraz przyrostu cenowego) a 1039 akcji sprzedać po cenie 4,4 pln za sztukę.
    Dzisiaj INL notowany jest po 7,5 pln. Zatem pozostawione 72 akcje dawało (7,5-4,48)= 72 x 3,02 = 217,44 pln dodatkowej substancji dywidendowej. Ponieważ najnowsza propozycja na WZA w sprawie dywidendy to 0,32 pln na akcję to w przypadku skorzystania ( a ja zamierzam to zrobić) sprowadza średnią cenę z 4,48 do poziomu 4,22 pln. Być może (7,5/4,22)-1 w okresie 8 miesięcy to dla niektórych mało ale ja nie jestem pazerny więc zadowala mnie taka stopa zwrotu. A ponieważ do najbliższego dnia prawa do dywidendy (o ile WZA ją uchwali) pozostało 25 sesji to od dzisiaj zamierzam skupować za określoną kwotę środków ten walor. I nawet nie przeraża mnie RSI 14 po dzisiejszej sesji wynoszące 67,35 pkt. Jak kurs spadnie to kupię więcej akcji. Jak kurs wzrośnie to dokupię mniej akcji.
    Pozdrawiam
  • Niezłe jaja Autor: ~:D [83.143.46.*]
    Niezle jaja jeśli popatrzeć na to co się dzieje na tym walorze podczas notowań 28.08.09 roku...
    Pozdrawiam
  • Re: Niezłe jaja Autor: bbt [79.162.3.*]
    Duże obroty - cos się szykuje - jesli wyniki beda dobre szansa na wzrost:)))
  • Re: Niezłe jaja Autor: ~:D [83.143.46.*]
    Jeszcze 12 dni do WZA...
    Pozdrawiam
  • 0,32/6,98 Autor: nyse_inwestowanie [83.143.46.*]
    Takie proste dzialanie.
    ps. :D to mój poprzedni nick.
[x]
INTROL -0,58% 6,90 2025-11-07 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać