Jeżeli wersja pesymistyczna to 40tys kopi , to wersja realna 100 tys+ sprzedanych kopi wzniesie kurs do poziomów już dawno nie widzianych. Jeżeli zaczynają się porównania do frostpunk1, to 300tys kopi jest chyba realne prawda?
Myślę że 40-50k to najbardziej realny scenariusz
Chyba że pójdzie lepszy marketing ale wątpię że będą chcieli wydać na nią kasę bo to za duże ryzyko.
Gdyby to był pewny hicior z wishlista w ,top50 to wtedy można się bawić w szastanie kasy by robić zasięgi i opłacać youtuberów czy inne kanały promocji
Ale trzymam kciuki żeby było lepiej niż przypuszczam. A jeszcze bardziej trzymam kciuki by nie było gorzej bo jeśli będzie te 40-50k to i tak spółka stanie na nogi a jeśli nie to wegetacji ciąg dalszy...
Kurde też tu długo jestem ( pamiętam podbitki po trailerze, i ładny zarobek:) ) .
W demo pograłem, i to całkiem fajnie się grało. Oczywiście za mało żeby stwierdzić o jakości końcowej( grafika mogła by być lepsza). Ale jest to na razie jedyna gra od jjb która kupię, więc coś mi się wydaje że może nas czekać miłe zaskoczenie. Czuć trochę klimat ze starych gierek, . A jeżeli graczom się spodoba, to potencjał do dark mars I dark Jupiter chyba jest? ( Taka mała spekula oczywiście)
Może trzeba nowego kryzysu? Trump wypowie wojnę Danii i nawet Real zacznie lepiej się sprzedawać. Zauważyliście, że w trójce przestali pokazywać twarze polityków? Co do DM Gamalytic pokazuje 42,5 tys sztuk w miesiąc, ale do premiery parę miesięcy gdzie wzrosty największe są przed premierą. 50 tys sztuk to moim zdaniem minimum na jakie trzeba stawiać, ale czuję, że może być dużo dużo lepiej zwłaszcza jeśli nie przesuną premiery, bo kolejne kwartały to większa konkurencja. Po cichu liczę na 100k w pierwszy miesiąc.
Kalkulacja jest prosta, zwykle publisher dostaje około połowy, więc jeśli cena 30 euro to jakieś 130 złotych, z czego z 65 do podziału po odliczeniu Steam, czyli od kopii można domniemywać nieco ponad 30 złotych dla producenta.