Łączny koszt wytworzenia, lokalizacji oraz marketingu RMS na PC, wyniósł około 2,7 mln zł („koszty Gry”). Przychody ze sprzedaży Gry, na czas publikacji raportu, stanowią około 4% kosztów Gry.
To brzmi tak tragicznie, że ciężko komentować. Bogu dzięki, że mam niewiele % kapitału w tej spółce.
Masakra. Kasa przepalona. W ogóle po co takie spółki istnieją. Wywalam w poniedziałek bo też tego nie mam wiele i przerzucam wszystko na Forever Entertainment. Spolka ma kapitalizacje 100baniek a zrobiła hit dla Nintendo który jest cały czas na 1 miejscu sprzedaży w JP i globalnie. Samych pudełek Donkey Kong Country Return HD w JP sprzedało się ponad 100k w parę dni.
Nie no masakra, oni powinni max 1 mln wydać na tą gre biorąc pod uwagę, że mieli funkcjonalności z MMS21. Nieźle przetopili kasę. Wychodzi ze 108 tys jak narazie z Rally zarobili.
Kto by sprzedawał po takiej cenie? Jeszcze Aztecs jest w obwodzie, podobno prawie gotowe a rozwiązania są opracowywane a wysokie koszty mogą wynikać z (może tak a może nie) z trybu jazdy, bo podejrzewam, że stworzenie nawet średniej ściganki połączonej z naprawą po wyścigu jest wyzwaniem kosztownym.
Co do premiery to wszyscy zobaczyli w środę jak się sprzedaje więc raport chyba nie jest zaskoczeniem, co innego koszty ale to z czegoś musi wynikać. Ale gdybyś chciał sprzedać ustawię się na dolnych widłach.
Miłoby byłoby poprawić średnią. Też się ustawię, ale nie sądzę żeby spadło. Ktoś niecierpliwy wywali, ale cierpliwy pozbiera. Czekamy na Azteca i info o postępie prac nad PF.
Ja nie rozumiem jak można było dopuścić, żeby ta gra miała taki budżet. Czy oni sobie podwoili wyplaty czy co, skoro MMS21 kosztował ponad 2 razy mniej? Prezes powinien się wypowiedzieć w tej sprawie jak najszybciej, i jeżeli tak długo zajęło im robienie developerom tej gry to może trzeba pomyśleć żeby wymienić developerów?
Rally bardzo drogi. Niewątpliwie inne wstrzymane projekty miałyby większe wzięcie. 2.7 mln w grę, która nie miała marketingu? Trzeba było zrobić grę za bańkę, a drugą wsadzić w promo.
Większy zespół cieszy tylko wyczucia rynku zabrakło. Gra technicznie ok. Zespół sprawny, ale 874 WL to mnij więcej 300 peak. Nikt nie oczekiwał tu cudów, ale w międzyczasie zaginęły rodowe srebra. Dlatego nastroje są wisielcze. Czekamy na wieści o Aztecu.