Po pierwsze politycy kłamią. Po drugie SP ma decydujący głos na WZA Enea więc mniejszościowi nie mają nic do gadania a prezesi Bogdanki i Enea są mianowani przez rząd czyli przez premiera Tuska. Po trzecie, czy widział pan grabie co grabią od siebie? Jest możliwy wariant przejęcia przez Niemców albo USA. Tyle, że też będą chcieli przejąć za przysłowiową złotówkę słynne spółki z.o.o. Wypowiedzi Ursuli won są kłamliwe i typowo pod wybory prezydenckie w Polsce. Teraz politycy powiedzą to na co wskazują sondaże wyborcze. Nie słuchajcie ich teraz. Kłamią jak zwykle. Sam słyszałem jak Trzaskowski mówił, że kopalnię Turów trzeba zamknąć i to mówił w TV ogólnopolskiej. Nie chcę rozwijać tematu ich kłamstw. Jedynie wspólne protesty pracowników i akcjonariuszy mniejszościowych spółki Enea, którzy stracą po zabraniu im Bogdanki mogą coś zmienić. W zasadzie oderwanie od Enei byłoby korzystne dla Bogdanki ale tego do końca nie wiemy. Może to być spadek z deszczu pod rynnę i tyle. Generalnie polityka RP do tej pory była taka, że co przynosi zyski to likwidowano albo niszczono poprzez wprowadzanie niekompetentnych zarządów
Dnia 2025-01-25 o godz. 10:10 ~as napisał(a): > A górnicy postawili veto . Ciekawe ile są gotowi poznaniacy zapłącić za 1 akcję kopalni
że Enea chce Bogdanki. Trzeba było kwiczeć i wyć, gdy PiS włączył i kazał zapłacić za Bogdanę miliardy złotych kosztem inwestycji i zysków. A teraz wypad - Szczęść Boże. Bóg tak chciał.
Dnia 2025-05-21 o godz. 09:12 ~Jan napisał(a): > Prędzej Enea sprzeda drogo misia bo im miś droższy tym prowizja większa...
@Jan - o jakiej większej prowizji piszesz ....... . Ja wiem, że Enea zapłaciła za Bogdankę ponad 1,5 mld, miało być NABE i gdzie ono jest. Było OZE i gdzie są te inwestycje - w kieszeni górników z Bogdanki. Św. Barbara ma świętą cierpliwość jak widzi jakie konserwatywne fundamentalne wartości reprezentują ci, którzy zamiast myśleć przed, myślą jak żyć przed i po na koszt energetyków. Byłem członkiem RN spółki energetycznej, która aktualnie jest w grupie Tauronu - 700% przyrostu kapitału. Wybrałem ENEE - 120% przyrosty kapitału. Chcesz wiedzieć co bym zrobił na miejscu ENEI i energetyków poznańskich?